Nainen ei sovi ylipäälliköksi! Onko muita esteitä, herra yliluutnantti?

Tämmöiseen politiikkaan ei ole mitään oikeuksia. Se on rangaistava teko ilman muuta", jyrähtää kenraali Hägglund.

Armeijan leivissä olevien  yli- tai aliluutnanttien ynnä muiden toheloiden pitäisi keskittyä erilaisten kuoppien kaivamiseen ja muuhun höykkyytykseen ja  jättää älyllinen toiminta mahdollisimman vähiin. Kuoppien kaivaminen jäätyneeseen maahan on perinteistä  sotilaan hommaa ja se sopisi vallan hyvin päätyöksi  sillekin yliluutnantille, joka möläytti  äskettäin Karjalan prikaatin Vekaranjärven varuskunnassa ensimmäisen panssarijääkärikomppanian 80 varusmiehille:

“Puolustusvoiminen komentajaksi ei sovi nainen. Nyt puolustusvoimiemme ylipäällikkönä on kommunistinainen, joka on toiminut Setassa.”

Siinäs kuulitte! Siinä tuli melkoisesti arvosteltua  tasavaltamme presidenttiä eli haukuttua omaa esimiestä virka-aikana oikein olan takaa. Samalla yliluutnantin ilmeinen sivupersoona, herra pullopersesika, luonnehti ja aliarvioi persoonalliseen tapaansa kaikkia naisia globaalisti. Ja kaikkia seksuaaliseen vähemmistöön tai  heidän järjestöihinsä kuuluvia sekä kaikkia yleistä tasa-arvoa kannattavia. Kommunistiksi nimittely sen sijaan on vain todiste  sotilashenkilön 1930-luvun muilutushenkeä  uhkuvasta maailmakuvasta ja rajoittunein aisten tehdystä tulkinnasta moniarvoisesta yhteiskunnastamme.

Ilmeiseti herra sikaniska ei hyväksy naisten varusmiespalvelustakaan tai naista ryhmänjohtajana tai komppanianpäällikkönä? Villisika taitaa pelätä, että pätevämmät naiset ohittavat hänet uraputksessa.

Kun tässä maassa ovat naisjärjestöt ja feministitutkijat julmistuneet siitä, että mies on verrannut naista autoon ja menettäneet yöunensa, jos sutjakkaa naispääministeriä on nimitelty kokovartaloministeriksi, niin nyt vasta älläkkää odottaisi. Vai onkohan vaikeneminen vain tyyntä myrskyn edellä: Television uutisissa asiaa käsiteltiin tiistaina ja Uutispäivä Demari kertoi asiasta 22.2. Muuten on tähän mennessä ollut melko hiljaista.

Prikaatikenraali Timo Kivinen kommentoi tapausta Uutispäivä Demarin mukaan mm. sanomalla, että esimiesasemassa olevan ammattisotilaan virkatehtävässään tekemä ylipäällikön julkinen arvostelu on erityisen tuomittavaa. Hän lupaa myös, että asia tutkitaan.
Aamun Ilta-Sanomissa kenraali Gustav Hägglund sentään jyrähtää Presidentti Tarja Halosen haukkujalle: “Tuo on aivan uskomatonta.”

Suomessa on tosin vanha sanonta: Ei korppi korpin silmää noki. Sehän nähtiin jo erään  toisen tohelon kohdalla, kun tämä pääsi kuin koira veräjästä jääviysjutussaan.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, feminismi, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Nainen ei sovi ylipäälliköksi! Onko muita esteitä, herra yliluutnantti?

 1. Iines sanoo:

  Siis eikö ole käsittämätöntä, että joku aikuinen ihminen on päässyt kasvamaan noin villisti ja vapaasti, ettei hänen ole tarttunut rahtuakaan ajattelukykyä, loogisuutta, sivistystä, puhumattakaan sydämen sivistyksestä? Miten joku on onnistunut välttämään kaiken ajattelun tartunnan?

  No, ehkä se noissa Kakarajärven touhuissa onnistuu useammaltakin.

  • tammikuu44 sanoo:

   Täysin käsittämätöntä on. Jopa minussa syttyi ja syntyi feministi. Ennen vanhaan puhuttiin paikasta, jossa tehdään miehiä. Ei se ainakaan nykyinen armeija ole!

   Televisiossa näin päkän sieltä Kakarajärveltä. Siinä täyspäisen näköinen nuori mies kaivoi lumiseen ja umpijäiseen maahan monttua. Tämä on siis tuon armeijan koulutusta. Eipä ihme, että sinne jäävät vain tuollaiset luupäät.

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Nainen sopii aivan hyvin Puolustuvoimien ylipäälliköksi. Varsinkin viisas nainen, jolla on monipuolista kokemusta. Onhan se todistettu, että naiset ovat missä tahansa lajissa miehiä etevämpiä.
  Sitä vastoin jonkun örmyn miesyliluutnantin olisi pitänyt keskittyä vain siihen, mihin hänen älynsä on puolustusvoimien koulutuksessa testattu ja mitoitettu: ulvoa vaan sulkeisissa taakse poistumista ja komentaa: ”Kenttälapio! Käteen! Ota!
  Voi silti ressukkaa. Sääliksi käy. Ilmeisesti kapteenin ruusut saaavat poloista pitkään odottaa.
  Miehestä voisi tulla yhtä iso julkkis kuin taannoisesta Audi-miehestä. Siviilistä löytyy varmasti töitä, mikäli sotaherra ymmärtää julkaista nimensä ja hyödyntää julkisuuskuvansa. Onhan kaikilla ajatussuunnilla kannattajansa.
  Nyt vaan jonkun höpöpuolueen kansanedustajaehdokkaaksi!
  Presidentti Tarja on kuitenkin kovan luokan nainen, ja ihan paikallaan.

  • tammikuu44 sanoo:

   Väistämättä tämän torven nimi vielä tulee julki. Ja varokoon, kun naiset lähtevät liikkelle yhtenä naisena. Kuulemma Porissa päin on samalaisia kovakalloja, jotka ovat ehtineet jo kehua tämän umpiluun mielipiteitä.

   Eihän tuommoinen nyt ollenkaan sovi kasvattajaksi, ei edes armeijaan.

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Niinhän se on: Kun on lusikalla annettu, ei voi kapustalla vaatia ( järkeä meinaan);/

 4. Kaisa-Maria sanoo:

  Voi, voi sentään! Herra yliluutnantilla on saattanut olla vaikka kuinka ankea lapsuus. Ehkäpä hän on ollut koulukiusattu, ehkä saanut siipeensä sotkettuaan vahingossa välitunnilla tyttöjen hypinnarut, joutunut ehkä ankaran naisopettajan silmätikuksi.
  Armeijan käytyään hän viehättyi upseerin uraan, koska siinä saa komennella alaisiksi pakoitettuja untuvikkoja.
  Isonnut, janonnut ja uhonnut, kunnes tuli niin täyteen itseään, että komentojen sijasta avoimesta kidasta loikkasi viimein sielu kunnon rupisammakon muodossa.

 5. tammikuu44 sanoo:

  HS 24.2. ( Uutinen: Halonen haluaa selvittää. onko armeijassa syrjintää)

  ”Halonen sanoi Ylelle olleensa kiinnostunut siitä, onko armeijassa syrjintää, ovatko ylennykset poliittisesti neutraaleja ja suhtaudutaanko seksuaalisiin vähemmistöihin tasapuolisesti.
  – Minulle on vastattu, että tätä ongelmaa ei ole Suomessa. Yliluutnantti onnistui yhdellä lausahduksella, jos tämä pitää paikkansa, horjuttamaan vakaumustani, että sukupuolista syrjintää ei ole, että poliittinen suuntautuminen on neutraalia ja sukupuolisia vähemmistöjä ei syrjitä, presidentti sanoi Ylen haastattelussa.”

 6. Kaisa-Maria sanoo:

  Kenraali Häglundia kusetettiin Wincapitan bisneksissä. Sopiva mies arvostelemaan yliluutnanttia iltapäivälehdessä.
  Samaa arvostelukyvytöntä harmaatakkista sakkia koko intin jengi.

  • Ahaa, ja tämmöinen potrukka se sitten pitää hallussaan myös erilaisia aseita, joilla voivat vahingottaa ihmisiä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ja tuntuu olevan henkilökunnassakin mätiä oksia karsittavaksi. Mikä säästökohde kaiken kaikkiaankin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s