Politiikan pyramidihuijausta ja kevyttä loanheittoa

Nykyajan tekniikalla saadaan paksu lompakko kaikille riippumatta rahan määrästä. Tätä kutsutaan tasaveroksi.

Näin vaalien alla pahainen äänestäjä, jolla kansamme kovapalkkaiset edustajat ovat tottuneet pyyhkimään pöytää kuten entinen akka kissalla, voi ennen vaaleja sanoa suorat sanat. Meillä on nyt kysyntää, kaikki puolueet väittävät olevansa köyhän ystäviä. Joissakin vaalitilaisuuksissa saa pullakahvit, reiluimmat antavat lasillisen punaviiniä. Mutta tunnistaako äänestäjä suden, joka on vetäissyt päälleen lammasten vaatteet?

Ennen oli sentään selvä kahtiajako: oli  köyhät ja rikkaat. Hetkinen, eikös se nykyäänkin ole noin?  On toki, mutta pirukaan ei ota selvää, kuka kukin on: myös se puolue, joka on vanhastaan mammonanpalvojan  asialla, esiintyykin nyt parhaimpana työväen ja jopa köyhän ystävänä, kaikki puhuvat työllisyyden parantamisesta. Ainoat, jotka erottuvat joukosta selvästi, ovat ruotsalaiset leppäkertut, koska puhuvat ruotsia. Tosin heidänkään puheistaan ei  tahdo tolkkua ottaa, ainakaan kouluruotsilla.

Nuoret erityisesti ovat ällikällä lyötyjä. Ja pahaa tekee vanhemmallekin seuratessa, kun  politiikan tekijät haluavat tahallisesti pruutata sumua silmiin. Silmänkääntötempuilla Guinnesin ennätysten kirjaan pääsee ainakin kokoomus. Sen uusälyttömyys kulminoituu puolueen  avaamilla nettisivuilla: niille pyydetään ilmiantoja kokoomuksen toimintaa vääristelevistä lehtikirjoituksista. IS kirjoitti tästä pääkirjoituksessaan 24.2. ja joutuu siis ensimmäisenä mustalle listalle.

Joitakin vuosia sitten ruiskukkapuolue mainosti itseään paitsi hassunhauskana  sulle-mulle-korvapuolueena myös  työväenpuolueena. Nyt on otettu askel vieläkin enemmän vasemmalle.  Nyt vilkuttaa  kokoomuksen riveistä jo itse Isä Aurinkoinen  kommunistisine ilmiantojärjestelmineen.

Vääristelystä puolueen pitäisi ilmiantaa ensin itsensä. Takavuosien työläisleikin lisäksi väärinselityksestä esimerkkinä nykyinen tulkinta tasaverosta. Sitä puolue lehti-ilmoituksin ilmaisee ei-kannattavansa, on kuitenkin valmis nostamaan arvonlisäveroa, siis tasaveroa,  jonka korotuksesta kärsivät eniten pienituloiset. Siinäpä kimppakivaa kaikille!

Uutta potkua politiikkaan tulee toisen pölvästien pulueen, perussuomalaisten, rakettimaisesta noususta. Syyt ilmiöön löytyvät nykyisin harjoitetusta oikeistokaveripolitiikasta. Liian monet johtavat poliitikot ovat joutuneet selittelemään tekosiaan, kieroilujaan, lahjuksiaan ja naissuhteitaan. Ihmiset haluavat muutosta kansaa entistä pahemmin kahtia jakavaan, pelkästään rahamaailman ehdoilla toimivaan porvarimeininkiin.

Toisaalta päänsä tyhjyyttä esittelee myös se äänestäjä, joka ei ole mitään mieltä. Niinpä selväjärkinen äänestäjä hakeekin omaa puoluettaan seuraavin perusvaatimuksin: veroasteikkoa kiristettäköön  suurituloisilta, pääomatuloja ja varallisuutta pitääkin verottaa! Saatava aikaan pankkivero! Arvonlisäveroa ei saa korottaa, mutta harmaa talous on pistettävä kuriin!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, nuoret, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

24 vastausta artikkeliin: Politiikan pyramidihuijausta ja kevyttä loanheittoa

 1. Samppa sanoo:

  Isä lupaa, toivoa, talkoita ja pulla kahvia.

  • tammikuu44 sanoo:

   Tässä sinun kommentissasi on nyt taas malliesimerkki siitä, että lukija ei tiedä mitä mieltä sinä olet. Oletko kokoomuksen hännänkannattaja vai mikä?

   Toisaalta Suomen toivo-kuvakoosteesi viittaa melkoiseen kokoomuksen pilkkaamiseen.

   • Samppa sanoo:

    Pilkkaa? Tottahan tuo kuva on.

    Sillä ei ole mitään merkitystä mitä mieltä minä olen.

 2. tammikuu44 sanoo:

  No, hyvä. Selvähän se, että äärioikeisto ei ole miksikään muuttunut ja tuhon tiellä ollaan, jos tällä tiellä jatketaan.

  Ei kanata noin vaatimaton olla.

  • Samppa sanoo:

   Pitää olla varovainen, että ei tule aamulla musta paku

   • tammikuu44 sanoo:

    Ei tässä nyt niin huonosti asiat ole, että tarvitsisi pelätä. Höyrähtäneitä on aina ollut. Aina kun piirretään risti, millainen tahansa, on vaarana se, että minkäänlainen järkipuhe ei auta ja pienikin erimielisyys menee käsirysyksi ja vihdoin tykkien jyskeeksi. Kaikkia on kuunneltava mutta ei aina uskottava. Kauhukammioita on löytynyt niin idästä kuin lännestä, ja löytyy nykyäänkin. Eläköön vapaus, veljeys ja tasa-arvo!

    Luotetaan vasemmistoon, sen rakentavaan osaa! Siis lisää sosiaalidemokratiaa! Ei panosteta niinkään sosiaaliseen mediaan vaan sosiaaliseen demokratiaan.

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Miusta näyttää siltä, ettei mihinkään puoluvveeseen ou luottamista;/

  Persuttii on ihan tyhjän hölöttäjjii, vaikka ne lupovaa kansale kaikenlaista;-?

  • tammikuu44 sanoo:

   Tuo on totisesti loppupäätemä kaikesta politiikasta. On niin hyvä luvata, kyllä sitten tosipaikan tullen voi taas selitellä, miksi nyt ei lupaukset täyttyneetkään.

   Lämmöllä muistelen juttua, jonka kirjailija T, Kallifatides on keronut eräässä kirjassaan:

   Pieneen kreikkalaiskylään tuli vaaleja ennen ehdokas, joka lupasi kylälle koulun. Kansa taputtaa. Ehdokas lupaa tien. Kansa taputtaa. Ehdokas lupaa sähkövalon. Kan sa taputtaa. ehokas on vallan huumaantunut ja lupaa seuraavaksi sillan. Kansa on hijaa, kunnes joku huomauttaa, että eihän heillä ole jokeakaan. Puhuja lupaa joen. Kansa vaikenee ja ehdokas on jo varma, että nyt taisi tulla luvattua liikoja.
   Sitten kuuluu huuto: ”Hänet me valitsemme, siinä on mies, joka ei pelkää mitä’än!”

   Sivumennen sanoen: Kreikassa on taidettu viime vuosina valita vain tuollaisia ”pelottomia” ehdokkaita.

 4. Anna-Liisa sanoo:

  Pelottavan samankaltaista retoriikkaa:

  Vilkaiskaapas myös nuorten persujen periaateohjelmaa, josta lainaus sivulta 2 sen jälkeen kun on esiintuotu että yhtenäiskulttuuri on tavoiteltava asia: ”Yhtenäiskulttuuri luo tarpeen sille, että arvoyhteisön yhteisistä normeista radikaalisti poikkeavia ja sitä sopimattomilla tavoilla muuttamaan pyrkiviä tarvittaessa rangaistaan.”

  Click to access PeriaateohjelmaPerusS-Nuoret.pdf

  Olen joissakin asioissa tykännytkin persujen linjauksista (vaikka oikeita ongelmanratkaisuja eivät ole esittäneet), mutta nyt kavahdan. Hyvä että tulivat kaapista ajoissa.

  • tammikuu44 sanoo:

   Olen tuota vähän aavistellut. Siellä on niin hirveästi niitä kaljupää sikaniskoja, joilla on h-ristilippu tatuoitu varmasti joka päähän. Se tässä on kauhena kurjaa, kun joukossa on vallan järkeviäkin ihmisiä. Ehkä heidänkin silmänsä joskus avautuvat.

   En uskalla tuota videota ihan heti katsoa… hetken kuluttua.

 5. Anna-Liisa sanoo:

  Ai tuo juutuubilinkki tuli noin, tarkoitukseni oli antaa vain osoitteen muodossa oleva linkki. Anteeksi blogiemäntä!

 6. Hirlii sanoo:

  Persujen juuret ovat missä ovat, ja hirvittää heidän aatteensa, mutta huomaattekos myös: kokoomus ei voi pitää itseään itsestäänselvänä voittajana, Mari Kiviniemi oli todennut että SDP:n ja Kepun leikkauslistat ovat aika lähellä toisiaan. Siispä on hyvin mahdollista, että maamme saa punamultapersu hallituksen ja että kokoomus jää oppositioon. Vihreät eivät halua olla tekemisissä Persujen kanssa, mutta mieluusti tekevät yhteistyötä konservatiivisen oikeiston, kokoomuksen kanssa, se paljastuu myös tässä, että tämä änäs ekopuolue jää historiaamme puolueena joka istui hallituksessa joka siunassi mm uusia ydinvoimaloita.

  On nämä mieltäkiehtovat vaalit, odotan tosissani vaalikeskusteluja .

 7. runopasanen sanoo:

  No kävi miten kävi, ennusteeni olen tehnyt (prognoosi) kotisivulleni.

  • tammikuu44 sanoo:

   Ennusteesi tuntuu uskottavalta: ”pukki valtaan kaalimaan vartijaksi.” Ja tuokin: ”Niin on suden laki että lait ovat susia.”

 8. Hirlii sanoo:

  Toivotaan ettei sydämet tahdistu liian kiivaaseen tahtiin, sitä pitää kyllä säästellä, etenkin jos vaalitulos tuottaa eduskuntaan joukon joka sotkee lopullisesti maamme asiat.

  Aika vähän tuosta kokoomuksen äänimäärän pudotuksesta puhutaan, se nimittäin on pudonnut jo viidenneksellä siitä mitä se on enimmillään ollut, että kokoomus on todennäköisesti suurin häviäjä.

  Pienpuolueet ovat pitäneet äänestäjänsä aika hyvin, paitsi siis vihreät joihin ollaan syystäkin pettyneitä, tämän ydinoivoimala-asian vuoksi.

  Hyvä jos eduskuntaan tulee uutta verta, nuoria, mutta on se hyvä sekin, että siellä on myös konkareita, heitä joilla on poliittista kokemusta ja mielellään myös elämänkokemusta sekä todellista tuntumaa suomalaisten arkeen.

  • tammikuu44 sanoo:

   Kyllä tämmöinen tekosydän kestää.
   Eipä tosiaankaan ainakaan Turun Sanomat ole kovin näyttävästi uutisoinut tuota kokoomuksen kannatuksen laskua. Olisihan se ihme jos ei laskisi!

   Samaa mieltä olen vihreistä, pettynyt olen.

   Nuoria pitäisi saada eduskuntaan mutta ei näitä missejä ja muita julkkiksia.

 9. Kaisa-Maria sanoo:

  Jos nyt saisi tuon maan konkurssiin ajavan Kataisen sekä turhanlässyttäjä Stubin pois viralta niin Suomella alkaisi mennä paremmin.
  Vai että vielä rauhanturvaajia Libanoniin? Suomiko sen ongelman ratkaisee, kun ei osaa ratkaista omiakaan ongelmiaan?
  Voi miten uskomattoman lapsellista!

 10. Jösse Jänis sanoo:

  ”…veroasteikkoa kiristettäköön suurituloisilta, pääomatuloja ja varallisuutta pitääkin verottaa! Saatava aikaan pankkivero!”

  Lisäksi yritykset pitäisi sosialisoida, yksityinen maanomistus pitäisi kieltää, samoin omakotiasuminen ja yksityisautoilu tehdä luvanvaraiseksi. Kulakit pitäisi ampua ja heidän lapsensa lähettää uudelleenkoulutukseen. Lappiin pitäisi perustaa leirejä niitä varten, jotka ovat eri mieltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s