Veretöntä patsastelua Turun Logomossa, Thalia-palkinto Anna Kareninalle

Toisen kerran  Suomen Teatterijärjestöjen liitto jakoi  menestyneille alan ihmisille  ja teattereille sunnuntaina  kukkaset käteen ja taputukset selkään. Taisi jokunen saada muutaman euron rahaakin. Hyvää tarkoittava  Thalia-gaalaksi nimetty tilaisuus Turun Logomossa  muodostui kuitenkin ainakin televisoista nähtynä kovasti pitkästyttäväksi,  perinteisen jäykäksi seremoniaksi, jota juontaja Maria Sid parhaansa mukaan yritti elävöittää.

Ilmeisesti Turun kulttuuripääkaupunkitouhotus oli purrut palkintoraatiin sen verran, että näkivät parhaaksi antaa  vuoden teatteriesitys-palkinnon (Thalia-palkinnon) Turun kaupunginteatterin Anna Karenina -näytelmälle. Hyvä tietysti näin ja pakkohan se on nyt  parhaaksi teatteriesitykseksi uskoa, vaikka on kyseisen esityksen nähnytkin.

Teatterinjohtaja Raija-Liisa Seilo vaikutti tyytyväiseltä ja vakuuttuneelta siitä, ettei virheratkaisua tehty, kun hankittiin ukrainalainen Andriy Zholdak panemaan liikettä kinttuihin näyttelijöille, jotka ovat tulkinneet  nyt jo vuoden ajan Leo Tolstoin romaanin tuntoja  kaikkensa antaen ja hiki päässä.
Palkinnon perusteluissa sanottiin mm.:”Rohkea, vuolaan intohimoinen ja pakahduttava fyysinen klassikkoromaanin tulkinta päivitettynä 2010-luvun repaleiseen arvomaailmaan.”

Sen sijaan koko Suomen kansan jo pelkästään television välityksellä hurmannut Martti Suosalo on  palkintonsa ansainnut. Tämä suosikkinäyttelijä-palkinto tuli Soisalolle lähinä monologista Mielipuolen päiväkirja-näytelmässä. Katsojat olisivat antaneet saman palkinnoin Suosalolle jo  hänen näyttelemästään poliisista television Tappajan näköinen mies -sarjassa.

Huh-Huh, toista kertaa vietetty Thalia-gaala muistutti televisoissa nähtynä koulujen kevätjuhlia, joissa hyvin ylioppilaskirjoituksissa menestyneet pokkaavat kravatti kaulassa kannatusyhdistyksen myöntämän parinsadan euron stipendin kavereiden katseiden ristitulessa.

Kovaa ja pitkää pinnaa vaativaa on komeljanttarin työ!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, sano suoraan, taide, televisio, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Veretöntä patsastelua Turun Logomossa, Thalia-palkinto Anna Kareninalle

 1. lepis sanoo:

  Ai siellä olisi sellaista näytillä, Turussa. Rakastan sitä kirjaa, olen lukenut useampaan otteeseen. Leffana nähnyt myös useasti ja tv-sarjoina. Teatteriesitystä en ole onnistunut bongaamaan. Pitääpä pistää korvan taakse.

  • tammikuu44 sanoo:

   Tervetuola Turkuun! Pidä vain mielessäsi, että Tolstoin kirjan ihailijana ja siitä nauttineena voit yllättyä, sillä sinua odottaa todellakin sellainen ”pakahduttavan fyysinen klassikkoromaanin tulkinta”. Eli hyvin moderni esitys. Teatterin ystävät ovat siitä pitäneet ja sitä kehuneet. Ja nyt tuli Thalia-palkinto.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Television gaalassa oli joku kohtaus tästä Turun AnnaKareninasta, ja minusta se näytti hirveän väkivaltaiselta, äijäthän ihan tappeli nyrkein.;(
  Ei ollut ainakaan minun makuuni, mutta enhän minä muista voi mitään sanoa—.

  Mutta Martti Suosalo on kyllä palkintonsa ansainnut, hän on mahtava näyttelijä;DD

  • tammikuu44 sanoo:

   Juu, ja päätäkin siellä hakataan seinään. Mutta siinä televisiopätkässä taisi tulla myös pieni piraus luistelukohtauksesta, jossa satoi lunta: se oli kyllä näytelmän huippuhieno kohta!

   Suosalolle taas taputuksia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s