Ongelmat tekevät naisen/ Pakinaperjantai 1.4.

Joskus mieskin pystyy ratkaisemaan yksinkertaisimpia ongelmia.

Me naiset olemme tuoneet tähän maailmaan piristävän lisän. Me olemme tuoneet ongelmat. Nimittäin ongelmaton elämä olisi toisaalta tylsää, toisaalta vaarallista. Ajatellaan nyt vaikka sotia. Miehet ovat yksinkertaisia jörtiköitä ja tottuneet ratkomaan asioita siitä vaan ja suoraan sodilla. Rumia sotahuutoja huutaen vihollista kohti ja suolet pellolle, sotivat miehet ampuvat tykeillä ja muilla hengenvaarallisilla aseilla sekä päästävät sinappikaasua ympäristöön, keksivät tuosta vaan atomipommeja ja suorasuuntaustykkejä, joilla voi helposti vahingoittaa vastustajaa. Kidustuskin kuuluu miesten toimintamalleihinsa  sen sijaa, että he tekisivät asiasta kuin asiasta pitkäkestoisen ja monipuolisesti pohdittavan ongelman. Naisten tapaan.

EU-miehet käyskentelevät kyllä naisellisen ongelmanratkaisukentän liepeillä pohtiessaan erilaisia direktiivejä ja lainaamalla rahaa niille maille, joilla sitä ei ole ja jotka siitä huolimatta haluaisivat sitä kuluttaa. Politiikka on hyvä osoitus ongelmien hedelmällisyydestä. Politiikassa asioissa voi nähdä lukemattoman määrän ongelmia, joita on pakko pohtia valiokunnissa maailman tappiin. Ei tule tehtyä hätiköityjä ja vahingollisia ratkaisuja.

Nainen loihtii ongelman käden käänteessä: värjätäkö tukkansa punaiseksi vai vain punaiseen vivahtavaksi? Jos kynsi katkeaa, ongelma on  melkoinen: mitä tehdä muille hienosti lakatuille kynsille? Lastenkasvatus vasta ongelma onkin, eikä se selviä ainakaan seuraavaan tuhanteen vuoteen. Entä miehen kasvatus – toivotonta? Voi, voi, ei tule ongelmille loppua! Paistinpannukin on ongelmallinen: teflon vai vanha valurautainen? Kodin sisustus on ikuinen ongelma: käykö verhojen väriin punaiset vai siniset kynttilät?

Naisten ongelmat ovat siitä hyviä, että ne tuovat työpaikkoja  ja myös rahaa viisaille naisille. On syntynyt lauma kaiken alan stailaajia, muotisuunnittelijoita, sisustusarkkitehteja, lampaanvillan karstaajia, idunkasvattajia, käsityömallien suunnittelijoita, ennustajaeukkoja, kakkutaiteilijoita, helmistä pannunalusia näprääviä askarteluohjaajia  ja muita luovia ongelmanratkaisijoita!

Nainen kohtaa  kuitenkin ongelmansa  rohkeasti joka päivä: mitä tänään ruuaksi, pannako balilaiseen munakkaaseen basilikaa vai inkivääriä, mikä viini sopisi silakkarullien kanssa, ovatko rypyt lisääntyneet, onko huomenna pouta? Kaikkein surkeimmassa asemassa ovat erilaiset kuninkaalliset tai sellaisiksi pyrkivät naiset. Heidän  lähes ongelmattoman pintaliitoelämänsä pelastaa onneksi paljon parjattu  maailman  lehdistö. Se kyllä keksii  ja kirjoittaa prinsessojen pikku ongelmista, niistä olemattomistakin.

(Pakinaperjantain aiheena  on ongelmattomuus.)

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, ihmiset, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

24 vastausta artikkeliin: Ongelmat tekevät naisen/ Pakinaperjantai 1.4.

 1. aikatherine sanoo:

  totta on tarinasi naisen elämästä.. lopulta tehtävämme on olla vain nainen, äiti, isoäiti.
  Kodin ja perheen sydänääni. Vähän kerrallaan me saamme myös arvostusta sen mukaan miten toimimme.

  • tammikuu44 sanoo:

   Näinhän se on ja pikku pinnallisuus ei ole koskaan pahitteeksi, helposti voi lennähtää asiasta toiseen, kun ei jää junnaamaan paikallaan. Uskon, että nainen pystyy jopa muuttamaan mielipiteitään, jos kuulee uskottavia perusteluja. Oikeastaan nainen pystyy miestä nopeammin näkemään asioiden ytimeen. Joillakin naisilla on jopa huumorintajua. Sellaisia vanhanajan kansannaisia ei voi kuin ihailla. Nainen vain paranee vanhetessaan!

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Naiseen tulee lisää ulottuvuuksia, kun ikää kertyy<3
  Vanhoja naisia ei voi muuta kuin ihailla, vaikka jotkut miehet rakastavat kuitenkin niitä nuoria<3
  Kaikille siis makunsa mukaan;))

 3. Hirlii sanoo:

  Mä sit tykkään näistä sun jutuistasi.

  (naisesta kehittyy hyvin varhain lahjakas ja taitava ratkaisuntekijä, ratkoja, koska harjoittelee niin ahkerasti ja pienestä pitäen – jaa ja niin, kaipaa yhä monimutkaisempia ongelmia ratkottavakseen)

  • tammikuu44 sanoo:

   Nyt tuli hyvään paikkaan tuo mitä sanoit, on nimittäin ollut jotenkin masennus päällä. Vilpitttömästi olen kiitollinen ja iloinen, että löytyy ihminen joka pitää näistä jutuista, kyllä niihin aina jotenkin panee itseään.

 4. runopasanen sanoo:

  Ne arkipäivän ongelmien ratkaisutaidot ovat hyvää koulutusta vaativampiinkin tehtäviin, sillä työelämässäkin useimmat ongelmat edellyttävät arkijärkeä. Olen kuullut, että on jopa joitakin miehiä, joilta sellainen onnistuu. Minusta tosin on mukavampaa ratkoa suuria (siis kosmologisia, ei kosmeettisia) ongelmia. Niissä on se hyvä puoli, että ne eivät ratkea, joten ei mitään vaaraa, että ratkominen loppuisi kesken. (Nyt tosin pitää mennä valmistelemaan laatoituksen uusimista…)

 5. runopasanen sanoo:

  (Ärsyttävää, että tähän tulee automaattisesti osoite, joka vie käyttämättömään blogiin. Ilmeisesti tähän pitäisi tulla ”sanapasanen”. Aikaisemmin tuollakin osoitteelle pääsi mielestäni varsinaiseen blogiini. Nyt siihen ei voi vaihtaa edes osoitetta kuten aikaisemmin)

  • tammikuu44 sanoo:

   Juuri tämän takia miehet niin sulkkusia ovatkin, kun ne ratkovat suuria, kosmologisia ongelmia ja jotkut vielä runoilevatkin mieluummin kuin käyvät sotia. Ja mitä nainen tekisi, jos ei olisi miestä. joka uusii laatoituksen, siihen kompastuisi naisparka ja nyrjäyttäisi nilkkansa.

  • tammikuu44 sanoo:

   Sitä vähän olen ihmetellyt tässä itsekin. Joskus kiireessä unohtaa, että missäs ne Pasasen viehkot runot oikein ovat, on vähän ollut kiirettä enkä aina muista oikeinb varmasti omaa nimeäni. Sitäpaitsi uskon, että monetkin haluaisivat päästä käsiksi runoihisi tätäkin kautta.

   • runopasanen sanoo:

    Näyttää siltä, että jos olen kirjautunut omaan blogiini, niin osoite menee väärään blogiin, mutta ilman kirjautumista oikeaan. Kummallisia ovat.

 6. susupetal sanoo:

  Balilainen munakas? Tahtoo reseptin ;)

  Kiitos pakinasta. On ihanaa olla nainen.

  • tammikuu44 sanoo:

   Balilainen munakas on muuten samanlainen kuin suomalainen mutta siihen voi ripauttaa jotain kummallista maustetta. Tämä ei toisin ole virallinen resepti, että jos joku balilainen lukee tämän voi hämmästyä.

   Naisena on hieno olla. Voi kiukutellakin mielin määrin, se on vain naisellista.

   • Supi Suomalainen sanoo:

    Naisen viekkaus voittaa miehen älykkyyden.Sanoo ruotsalaisetMutta kyllä ovat suomalaiset naiset älykkäämpiä kuin miehet .Euroopaan parhaiten koulutettuja.Kohta on pakko yliopistoihin saada mieskiintiöt ,pojanjurrikat luulevat että elämässä riittää kun on traktorin ajokortti, mutta tytöt he osaavat kieliä ja hankkivat tutkintoja IHAILEN todella.

 7. Kaisa-Maria sanoo:

  On ehdotettu, että myös naisille pitäisi olla mahdollisuus sivaripalveluun armeijassa!
  Saatan olla hiemen vanhoillinen. En kuitenkaan niin isänmaallinen, että lähtisin inttiin vapaaehtoiseksi naissivariksi. Hoitakoon nuo miehiset varusmieskarkurit vaan vessojen siivoamiset ja muut luuttuamiset.
  Ihan samaa yhdyskuntapalvelua nainen voi tehdä ihan kotioloissakin.

  • tammikuu44 sanoo:

   Mutta tuo on totisesti kiehtova ajatus: naissivari! Kyllä sellaiseksi vosi pyrkiä, varmasti naisasianaiset hoksaavat nykyisen epäkohdan.

 8. Hirlii sanoo:

  Pasanen, voit itse vaihtaa sen osoitteen kommenttilooraan, siis tuohon ylös nyt kun tässä tätä laatikkoa katselen. Siihen kotisivu -kohtaan. Jos olet sinne WP-profiiliisi ilmoittanut muuta, niin siks se tuo sen tuohon.

 9. Savu sanoo:

  Pienet ongelmat hymyilyttävät, mutta isoille ei voi mitään!

  • tammikuu44 sanoo:

   Näinhän se tuppaa olemaan. Mutta mehän ei lamaannuta: isoja poikia pitää aina vahtia täältä sivusta ja antaa moitteita jos kannustustakin. Nytkin aivan kohta menemme äänestämään – ratkeepa siinä taas kerran ongelmat! Heh!

 10. Onpa tänne kirjoitettu paljon jo, vaikea, ellei jopa mahdoton siihen mitään lisätä. Sen kun vaan hymistelen ja vahvistan allekirjoituksellani kaiken ylläolevan. Ja jos tänne tulee lisää, niin myös allaolevan.
  Ja tästä miehen ja naisen eroista keskustelevat ja väittelevät kaikki. Tai ei ihan kaikki. ainoastaan miehet ja naiset.

  • tammikuu44 sanoo:

   Sen nyt haluaisin sanoa, että tämä’ teknikka jotenkin kusee: kun yritän päästä blogiisi tulee jotain epämäärästä google-tilien täyttämistä. Hitto, miten sinne blogiisi pääsee, olisi kiva lukea puolin ja toisin näitä ajatuksentynkiä??

 11. isopeikko sanoo:

  Peikko on miettinyt mikö on ongelma, mutta se ei ole ollenkaan millään keksinyt :)

  • tammikuu44 sanoo:

   Peikko on ihan oikeassa: typerää nähdä ongelmia joka paikassa, jos niitä on paljon, pitää laittaa ongelmaloukku. Syötiksi silli, johon ne iskevät hampaansa ja nopeasti loukun ovi kiinni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s