Nainen joka paljasti vanhalestadiolaisuuden pedofiilisaarnamiehet

Johanna Hurtig sanoo, että valtaenemmintö herätysliikkeessä elää tervettä elämää.

Vuoden taistelijanaisen palkinto ojennettakoon lastensuojelusta väitelleelle tohtorille Johanna Hurtigille. Hän on se nainen, joka on tuonut sitkeällä työllä julkisuuteen pöyristyttävän lasten seksuaalisen hyväksikäytön vanhalestadiolaisessa liikkeessä. Hän on uhmannut tämän sisäsiittoisen liikkeen johtoporrasta ja saarnamiehiä. Hurtigin yritykset vaikuttaa liikkeen johtoon, jotta hyväksikäyttöön puututtaisiin, olivat aluksi tuuleen huutamista. Pedofiliatapauksia paljastui yhä lisää, tähän mennessä niitä on ainakin 100.

Liikkeen  miesenergia antoi anteeksi toisilleen ja itselleen, hyväksikäytetyistä tehtiin syntisiä ja syylisiä. Hurting ei antanut periksi. Tosin hän sai kuulla olevansa  Jumalan valtakunnan vastaista työtä tekevä,  siionin raateleva susi, saatanan enkeli, harhaoppinen.

Arkkipiispa Kari Mäkinen kauhistelee hillitysti sunnuntain (17.4.) HS;n  Vieraskynä-artikkelissaan vanhalestadiolaisten johtoporrasta. Hän toteaa lasten hyväksikäytön olevan ankaraa peliä, sentään lievästi kritisoi tätä kieroutunutta uskonnollista liikettä näin: “ Vanhalestadiolainen liike on asetettu nyt peilin eteen.“ Tämä kai tarkoittaa rahvaan kielellä, että nyt on otettava lusikka kauniiseen käteen.

On aika  sekopäisten uskovaisten tehdä loppu tavasta ratkaista ikävät asiat uhkailemalla ja  vaikenemalla, puhdistaa itsensä  vaikenemalla  omista synneistään, vaieta oikeastaan koko maailmasta.  Yhteisön johtajat eivät voi määritellä, mitä uhri on kokenut, mikä on koetun merkitys hänelle. Uhrillekin on annettava oikeus totuuteen. Kieroutunut uskonklikki mustaa koko liikkeen maineen, monet vilpittömät saavat myös kärsiä.

Arkkipiispa uskaltaa sentään ihmetellä: “Miten anteeksiannosta, toisen ihmisen läheisyydestä ja rakkaudesta voi kasvaa aineksia  radikaaliin pahaan, fyysiseen. henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?”  Tässä sitä nyt ollaan kädet ristissä, kun kakat on jo housuissa, pitäisi sanoa arkkipiispalle. Ihmettelen  voiko olla totta, että yksikään uskovainen liikkeen ulkopuolella ei ole tiennyt, mitä petoja vanhalestadiolaisten piirissä on, miksi johtoporras ei ole puuttunut asiaan?

Kymmenen lapsen perheen nääntyneet äidit kertovat liikkeen ulkopuoliselle jotain miesten ylivallasta, mutta harva on epäillyt, että  yhteisön johto joko on pedofiileja tai ainakin suojelee näitä. Uskomattominta on tuo sisäpiirin vaikeneminen, rikoksen uhrin uhkailu, eristäminen ja sen ihmisen halveksiminen, jota pitäisi auttaa.

Vanhalestadiolaisten johtoporras olisi  pantava  vastuuseen ja kiireimmiten vaihdettava.  Miten voi päästä käsiksi rikolliseen toimintaan, jos pakolla ei avata suljettua yhteisöä, miten voi  mustamaalattujen ihmisten maineen palauttaa? Miten parantaa hyväksikäytetyn lapsen, jolla ei ole yhtään kontaktia normaaliin elämään, yhtään ystävää ja lohduttajaa? Vain hengellinen saarnamies ahneine katseineen, likaisine käsineen ja rukouksineen “Kristuksen sovintoveressä” .
_______________
Irina Vähäsarjan kirjoittama artikkeli Johanna Hurtigista HS:n sunnuntaisivulla D2.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläimet, eläkeläiset, kirkko, luterilainen kirkko, mynämäki, sano suoraan, Väkivalta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Nainen joka paljasti vanhalestadiolaisuuden pedofiilisaarnamiehet

 1. runopasanen sanoo:

  On hyvä kuitenkin tietää, että Johanna H. on itse lestadiolaiseen liikkeeseen kuuluva ja on saanut tukea liikkeen sisältä, mikä on edistänyt asian selvittämistä. Johtoportaan hitaus asiassa toivottavasti johtaa siellä henkilövaihdoksiin ja uudistuksiin. Sulkeutuneissa yhteisöissä, olkoot aatteiltaan mitä tahansa, erilaiset kieroutumat voivat ajan kuluessa kehittyä vaikka kuinka sairaiksi, jos johtajien valtaa ei ole lupa kyseenalaistaa. Eikä kansanvaltakaan aina ole se viimeinen sana (viittaan päättyneisiin vaaleihin), vaan niidenkin yläpuolella on totuus, joka ei tulessakaan pala. Jonkun mielestä yleisinhimillinen, toisen mielestä jumalallinen. Mutta on kuitenkin.

  • Puhut viisaita sanoja. Tuon huomion minäkin tein, että Johanna Hurtig itse kuuluu lestadiolaiseen liikkeeseen ja on varmasti tiennyt, mitä hänelle johdon taholta tapahtuu, jos hän tähän pedofiiliasiaan puuttuu. Ja niinhän kävikin, mitä pelkäsi: painostus alkoi. Siitä huolimatta hän taisteli lasten puolesta. Uskon todella nyt ensimmäisiä kertoja siihen, että joku voi täysin pyytettömästi ajattelematta rahallisia tai muita palkkioita puolustaa niitä, jotka eivät itse siihen kykene.

   Politiikassa moni pyrkii olemaan yhtä pyyteetön, mutta onko kukaan onnistunut?

   Kuten Johanna H. korostaa, tässä vanhalestadioilaisessa liikkeessä on valtaenemmistö tervettä elämää viettäviä. Ilmeisesti ankaria uskossaan mutta ei suinkaan sadisteja ja rikollisia.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Tällaisen suurimuotoisen häpeällisen ja rikollisen asian paljatuminen saa koko VANHOILLISLESTADIOLAIS liikkeen näyttämään sairaalta. Kun ylimmäisinä päättäjinä ovat liikkeen sairaat ja rikolliset mieshenkilöt, jotka suojelevat omaa ja toisten samanlaisten mainetta kaikin keinoin, on tosiaan ulkopuolisten mahdotonta päästä puuttumaan asioihin. Kaikkihan on ANTEEKSIANNETTU Jeesuksen nimessä ja veressä, kuten he vakuuttavat. Mitään rikosta ei siis ole tehty, koska niistä on anteeksianto. Mutta EI TÄLLAISISTA INSESTI- JA PEDOFIILIARIKOKSISTA ole anteeksiantoa ainakaan lain edessä. Kirkossamme on siis paljon mätää, kun siihen kuuluu tällaisia liikkeitä ja järjestöjä. EI HYVÄ.o_o

  • tammikuu44 sanoo:

   Sekin tämän kohun myötä on selvinnyt, että vanahlestadiolaisuus on suurin herätysliike luterilaisessa kirkossa. Eli ovat siis valtakirkon jäseniä, pilaavat koko kirkon maineen lopullisesti. Vaikka kyseessä on vain sadan johtohenkilön tai saarnamiehen rikokset. Räsäskän homopuheet ovat itikan ininää tämän saastan rinnalla!

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  Koko vanhalestadiolaisuus kuuluisi kirkon taholta lopettaa. Sen kieroutuneisuus ei kuulu ajankuvaamme.
  Jos se kuitenkin on suurin herätysliike valtakirkossamme, tuottaa se myös kirkolle rutkasti verotuloja.
  Ja kukapa nyt hyvin lypsävää lehmää tappaisi. Taloudellisempaa on vaan ajella sammutetuin lyhdyin, ja siunata syntien anteeksianto.

  • tammikuu44 sanoo:

   Kovia sanoja mutta tosia. Tuntu tosiaan uskomattomalta, että nämä lestadiolaiset saavat niin alistettua lahkonsa ihmiset, että nämä riippuvat lahkossa kynsin hampain vaikka saisivat millaista sapiskaa ja vaikka lapsia käytettäisiin hyväksi. Rikollisia suojellaan. Kyllä rakkaus on tuosta lahkosta kaukana.

   Erotetaan nyt ainakin valtio ja kirkko, pysykööt uskovaiset kirkossaan ja maksakoot uskostaan vaikka hengellään jos haluavat.

 4. Supi Suomalainen sanoo:

  ”Kun raha kirstuhun kilahtaa niin sielu taivaaseen vilahtaa”Tärkeitä ovat kirkolle nämä Vanhalestadiolaiset.Olispa kommunistien parista löydetty pedofiilejä.Niin kyllä ois Fallesmannit kimpussa.Nyt miehet antoivat anteeksi TOISILLEEN ??Onneksi oli
  ROHKEA nainen Johanna Hurtig,joka paljasti törkeydet.Kuka murhasi Kyllikki Saaren??Onko toverituomioistuin antanut senkin anteeksi.

  • tammikuu44 sanoo:

   Ei voi muuta sanoa kuin sen, että ihmisen hulluudella ei ole mitään rajoja, ja erityisesti nämä uskovaiset ovat onnistuneet uskonsa siivittämänä pilaaamaan oman elämänsä lisäksi monen viattoman lapsenkin elämän. Ei tuommoisten kanssa kyllä havittele taivaspaikaa ihan heti.

 5. Muurari sanoo:

  Johanna Hurtig joutui omassa herätysliikkeessään ankaran mustamaalaamisen kohteeksi kun hän nosti lasten hyväksikäyttöön liittyvät kysymykset esiin ja yritti saada uhreille apua. Seurapuhujat ja lmeisesti liikkeen johto on levittänyt hänestä rumia puheita. Jopa hänen mielenterveytensä ja kykynsä tutkijana on kyseenalaistettu. Hänet on leimattu pahuuden enkeliksi ja oman pesän likaajaksi. Sama loanheitto on ulottunut muihinkin jotka ovat yrittäneet saada uhreille oikeutta ja rikolliset vastuuseen, sekä ovat vaatineet selkeämpää irtisanoutumista virheellisestä anteeksianto-opista, jossa myös maallikot on velvoitettu vaikenemaan ripissä tietoonsa saamistaan rikoksista.
  esim. tässä on asiasta kirjoitus:

  http://freepathways.wordpress.com/2011/04/15/irti-painostuksesta/

  • tammikuu44 sanoo:

   Kiitos kommentista ja tuosta linkista!
   Tässä alkaa tosissaan ajatella, että voiko joku järjestö sanoa itseään joksikin uskonnolliseksi järjestöksi, olla kristittyjen asialla, kun tömmöistä tapahtuu. Puhutaan paljon koulu- ja työpaikakiusaamisesta ja sitä yritetään saada kuriin. Miksi ei oteta esille uskonnollista kiusaamista tai paremminkin kidutusta oikein tosissaan?

 6. Paluuviite: Johanna Hurtig – lasten suojelija (Helsingin Sanomat, also in English) | Omat polut © – etnisten vanhoillislestadiolaisten kertomuksia ja kokemuksia

 7. Paluuviite: SRK:n vastattava mustamaalattujen yksityishenkilöiden maineen-palautuksesta | Omat polut © – etnisten vanhoillislestadiolaisten kertomuksia ja kokemuksia

 8. Paluuviite: Johanna Hurtig: Taivaan taimet – tutkimus lasten hyväksikäytöstä vanhoillislestadio-laisuudessa | Omat polut © - etnisten vanhoillislestadiolaisten kertomuksia ja kokemuksia

 9. Paluuviite: Johanna Hurtigille tiedonjulkistamisen valtionpalkinto | Omat polut © - etnisten vanhoillislestadiolaisten kertomuksia ja kokemuksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s