Heipa kaikki rumat naiset ja feministiapinat!

Kehonrakennusta vai superfeminismiä?

Nyt valkenee päivä meillekin me rypistyneet ämmänkäppyrät!  Hei, kaikki umpirumat naisenpuolet, te kaikki äkäiset keski-ikäiset, jotka olette kuin yhden syöneet ja toista aloittamassa, siis kaikki naisenkuvatukset, joiden naama on kuin petolinnun perse! Meillä on nyt vientiä.

Kaikki yhteiseen rintamaan ja taisteluun miesvaltaa vastaan.  Olemme hyvä lisä Amerikan Gorilla-ryhmään, huippuhulluun superfemakkojoukkoon Guerrilla Girls, jonka jäsenet vetävät kasvoilleen gorillanaamarin tiukoissa tilanteissa. Me teemme kaiken omalla naamallamme!

Kyseessä on – ihan totta – raju feministiryhmä, joka ainakin omasta mielestään vitsikkäästi raivoaa erityisesti  taidemuseoiden miesvaltaa vastaa. Miestaiteilijoille maksetaan tyttöjen väitteen mukaan enemmän kuin naistaiteilijoille. Huumornaisina ryhmäläiset pukevat kasvoilleen gorillanaamarin ja ovat näin feministien valiojoukkoa.  Kyseessä ei suinkaan ole kontrollin pettäminen tai muu ylilyönti, vaan järjestelmällinen työ. Ryhmä on tehnyt tätä valistustyötään jo 30 vuotta.

Amerikkalaisia gorillanaisia sapettaa miehet niin vietävästi, että on ollut pakko työstää happeningeja ja viedä julisteita  museoiden vessoihin. Se lieneekin sopivin paikka kyseisille teoksille.

Ensin tosin luulin nähdessäni pääkaupungin lehdessä kuvan hauistaan pullistelevista gorillanaisista, että kyse on Kike Elomaan uudesta kehonrakennusryhmästä, Kike Elomaa siinä itse ihan ilman naamaria. Ihmettelin vain että onko uusi kulttuuriministerimme jo nyt päässyt kulttuurisivulle. Eivät taida perussuomalaisten kulttuurikäsitykset kuitenkaan vielä olla Guerrilla Girls -ryhmän tasolla.

Amerikan apinanaiset esiintyvät näinä päivinä  naamarit päässä ainakin Tampereella ja Helsingissä. Feminismiaktivismin hullua siipeä siis ihka elävänä. Ilmeisesti tämän hullummaksi ei voi enää mennä. Siinä suhteessa siis maailman huippua.  Paitsi jos apinanaiset ottavat  naamarin päästään?

Hyvät, pahat ja rumat löytyvät Suomestakin, väittävät ryhmän tytöt.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläimet, eläkeläiset, feminismi, ihmiset, mynämäki, sano suoraan, taide, Voittaminen, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Heipa kaikki rumat naiset ja feministiapinat!

 1. Hirlii sanoo:

  Jep, ei tartte enää naamareita, tässä iässä. Mä pärjäisin Timo Soinillekin, ainakin niinä päivinä kun tukka on jäänyt kampaamatta. Mutta jos alasti pitäisi mennä museoon, se jäisi kyllä tekemättä, kuten Guerrila Girls -ryhmäläiset hyvin oivalsivat. Että nainen pääsee museoon helpoiten alastomana, mallina…

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Olen ollut siinä käsityksessä, että taiteilijoille maksetaan heidän työnsä arvostuksen mukaisesti. Työssään onnistunut tienaa enemmän kuin vähempilahjainen.
  Ei kai se sukupuolta katso eikä siinä apinanaamarit auta.

  • tammikuu44 sanoo:

   Noinhan sitä ajattelee se, joka ei tunne superfeminismin syvintä olemusta! Sinäkin olisit naamoinesi hyvä lisä tyttöjen gorillaryhmään, että mukaan vaan. Taitaisi mennä sormi suuhun, jos yrittäisit alastomana museoon?

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Ai, eikö museoon enää pääsekään vaatteet päällä?

  No, jo on kumma laki.;/

 4. Supi Suomalainen sanoo:

  Kaikki naiset ovat omalla tavallaan kauniita ja eroottisia.Toiset pitää äideistä toiset tyttäristä molempia naidaan.Eikös sananlasku ole jotenkin niin??

 5. Supi Suomalainen sanoo:

  Ruman miehen on pakko yrittää olla herrasmies.

 6. Supi Suomalainen sanoo:

  Saitko tammikuu hyvää vappua ja simaa ja……..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s