Häähumua, pommeja, tekopyhyyttä ja poppamiehiä

Voihan elämän kevät!

Lehdet pitäisi lukea vasta illalla. Jos ne lukee aamulla, verenpaine nousee sekunnissa huippulukemiin. Erityisen kiihdyttävä oli tämänaamuinen anti.

Heti Hesarin etusivua  tuijottaessani kalpenin. Etusivulla komeili Stora Enson mainos. Oli muotoiltu  uutiseksi. Otsikkona: Stora Enso raivaa pommeja Laosissa. Kuvassa laosilainen kykkii haravan kanssa maan tasalle pommitetulla viljelmällä, koska Vietnamin sodan aikana sinne kylvettiin kaksi miljoonaa tonnia pommeja. Jäi kertomatta, että ahneet veljet amerikkalaiset ne pommit sinne kylvivät.

Ensoko siis nyt hyvän hyvyyttään raivaa vietnamilaisille peltoja?  Niin hullu ei ole kukaan, että tämän nielisi. Kysymys on riistokapitalismista, yhtiön  rahakasojen kasvattamisesta, hyväksikäytöstä, maiden ryöstämisestä, halvan työvoiman saamisesta, paikallisten asukkaiden alipalkkauksesta… oikein hengästyttää, huh!
Tässä kasvatetaan eukalyptuspuita sille Ensoille, joka antoi Suomessa tuhansille ihmisille potkut.

Sitten katselin kuvia Katen ja Williamin häistä. Söpöä, söpöä. Mutta välähti mieleen häille uhrattuja sivuja käännellessä, että tässäkin on nyt kyllä kysymys perimmältään pelkästä paperin tuhlauksesta ja muusta liiketoiminnasta, osaltaan siis laosilaisten viljelysmaiden ryöstöstä. Mutta  kansa hurraa ja Suomessakin maaseudulla raitti tyhjenee, kun Englannissa vietetään häitä! Tämmöistä söpöä sirkushuvia kansa ilmeisesti tarvitsee. Mehän – tai hehän – sen maksavat. Onneksi morsian on rihkamakauppiaan tytär ja vieraiden joukossa jalkapalloilijoita ja muitakin aatelittomia tyhjäntoimittajia, niin että kuilu ei kruunupäihin ole kovin kummoinen..

Vieraiden joukossa löytyi jopa varsinainen ihmissusi, Swasimaan itsevaltias  Mswati III viidenkymmenen hengen surueineen. Miehen kovalla kädellä ja poppamiesten konsteja kuunnellen hallitsemassa maassa 70 prosenttia ihmisistä  elää äärimmäisessä köyhyydessä. Mies on kuulemma älyllisesti kehittymätön eikä lue asiakirjoja, jotka allekirjoittaa. Tämä taas ei kuninkaallisissa piireissä ole kovinkaan outoa ja poppakonstit ovat ainakin Norjassa tuttuja enkelikoulua myöten.

Luin vielä Turun Sanomista Tiina Lindforsin kolumnin saadakseni mittani täyteen.
Tämä kulttuurista kaiken tietävä tanssijatäti on syvästi raivoissaan siitä, että ihmiset eivät ole niin kuin hän: hengellinen, henkinen ja henkevä. Ajavat pörisevillä
moottoripyörillä, melskaavat, kuuntelevat huonoa musiikkia ja ostavat halpoja tavaroita. Ei ole yhteistä arvopohjaa.

Tanssijalta on jäänyt kiireessä huomaamatta, että ihmiset silti ajattelevat nykyään paljon omilla aivoillaan. Ja niitä hengellisiä ääliöitä kyllä löytyy yhtä paljon, jos ei enemmänkin niistä hengellisistä  piireistä kuin meistä tavallisista mölymahosta.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, luterilainen kirkko, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta artikkeliin: Häähumua, pommeja, tekopyhyyttä ja poppamiehiä

 1. susupetal sanoo:

  Olen ajatellut, että pitäisi aina viikon lopuksi kirjata blogiin Viikon kuvottavimmat uutisotsikot. Nuo nostamasi päätyisivät varmaan listalle.

  Alkuviikosta Hesarissa oli otsikko (vapaasti muistettu) : Leipäjonot laskevat asuntojen arvoa. Harvoin mitään noin groteskin kuvottavaa saa lukea.
  Samassa artikkelissa taisi myös olla maininta siitä, että ihmisiä ärsyttää liikennevalojen näkövammaisille tarkoitettu ääniopastus. Todennäköisesti sekin laskee asuntojen arvoa.

  Oi, minäkin haluaisin tulla Tiina Lindforsiksi! Kolmen hoon lopputulokseen minulla on valitettavasti vielä kovin pitkä matka.

  Mahdollisimman äänekästä, vappupallojen ja riehakkaan ilon värittämää vappua sinulle!

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Otahan vähän rennommin, Hymyilevä, nyt on Vappu, se työläisten ja ylioppilaiden ikioma juhla;)

  Maailmassa riittää kaikenlaista pahaa ja halveksittavaa, mutta miksi niitä aina pitäisi ajatella? Eikä se toisten halveksiminen omaa henkeä paljon nosta—.

  Oikein mukiinmenevää Vappua sinulle, Tuula, ja nautitaan simaa pohjanmaan kautta (vaikka ollaankin diabeetikkoja)!

  • tammikuu44 sanoo:

   Eihän tässä nyt yhtään ketään halveksita, sanotaan vain mitä ajatellaan. Ja jos joku niin kuin tuo tanssiva moraalinvatija puhuu halventavasti ihan tavallisista suomalaisista niin sille pitää hiukan panna vastaan.

   Ja hyvää vappua sinnekin!

 3. Asiaa puhut. Terävästi ja äkäisesti, kuten kuuluukin. Minä en näitä Julkimuksia niin tarkasti seuraa, joten hyvä, että joku osaa oikeat kohteet haukkua.
  Ja hyvin muutenkin kirjoitat, kiitelee säännöllinen lukija.

  • Runsaat kiitokset kommentista! Sitä minäkin, että vaikka pientä se on, kun piika pissii, muttta lisänä on piiankin marinat ja murinat kaikenkarvaisten julkimoiden kurissapitämiseen. Suurin osa meistä on tavallisia ihmisiä, joiden on pidettävä puolliaan ja uskallettava roimia silloin kun roimittavaa on.

   Ei kannata aina olla kumartelemassa!

   Hyvää vappua!

 4. Kaisa-Maria sanoo:

  Eikös ole hirveää, kun Englannin hääpari teki jatkuvasti etikettivirheitä heiluttaessaan vaunuista rahvaalle sormet harillaan, vaikka etikettueukko Kaarina Suonperä ihan Suomen televisiossa etukäteen selvitti, että mjesteetillisten on vilkutettava köyhille sormet yhteen liitettynä.
  On siinä sivistymätön ja suorastaan kelvoton herttuapari!
  Mitä tällaisesta mokasta ajattelevatkaan häiden arvovieraat, esimerkiksi Maswati III?
  Ota Hymyilevä Ailin neuvo varteen! Ei sinun yksin pidä kantaa koko maailman kivirekeä. Vaikka selkä kestäisi, käy huolien paarmaparvi ajan mittaan sydämen päälle.
  Vappu muuten sujui ihan rennosti. Marssille ei tarvitse mennä, kun tässä menestyvässä merikaupungissa kunnon työväen aate on niin porvaristunut ja pois pilattu, että ainoa marssija on paikallinen poikasoittokunta.

  • Voi elämän kevät: että sormet haralla vilkuttivat!! Kukas näistä maailman huolista hermostuisi, jos en minä? Sellaiseksi perseenuolennaksi on mennyt vähän kaikki.

   Tyäväenlaulujakaan ei enää kuule vappuna! Kunnon kiukuttelu panee veren kiertämään.

   Hyvät voinnit!

 5. Supi Suomalainen sanoo:

  Kyllä vois Britannian hovi palkata Kaarina Suonperän kouluttajaksi nuorelle parille.
  Olihan aikanaan Hovitallimestari Munck Marttilasta Ruotsin hovissa neuvomassa Kustaa kolmatta avioelämän salaisuuksiin.Niin tehokkaasti että kuninkaan äiti leskikuningatar sanoi Munckin itse olevan jälkeläisten todellinen isä.
  Näin kirjoittaa Herman Lindqvist tunnettu historijoitsija ja suomen ystävä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s