Kauheusleikkaus/Pakinaperjantai 13.5.

Tiivistelmä Portugali-paketin sisällöstä, loppusummasta ja muista riena - ja reunaehdoista.

Kauhukabinetin ylimääräiseen salaiseen kokoukseen kiiruhtava kassanhoitajana toimiva kokenut inkvisiittori Mäntynen hymyili erittäin rumasti mustan kaapunsa hupun suojassa.
– Stoppatkaa tähän, hän sanoi autonkuljettajalleen, menen salaista käytävää myöten.
Inkvisiittori  lehahti lentoon ja laskeutui parlamenttitalon katolle, ryömi ilmanvaihtokanavaa myöten kauhukabinetin ovelle, johon kolkutti pienellä lihakirveellä.

– Arvoisat  harvat ja valitut. Kansakunnan tila vaatii nyt, jotta työpaikat ja jatkuva kasvu on taattava muutamilla operaatioilla. Näillä sanoilla avaan salaisen kokouksemme, puhui rahamassin hoitaja  ja visioääri Mäntynen viisaasti ja jatkoi:
– Minulla on täällä salkussani  tärkeä paketti, jonka päälle nyt liimaamme postimerkit ja vahtimestari saa viedä tämän lähimpään Itellan laatikkoon, siihen siniseen ei keltaiseen, tähdensi Mäntynen.

Harvat ja valitut  kävivät vuorollaan nuolaisemassa postimerkin lisäksi kunnioitetun inkvisiittorin kättä  onnellisina siitä, että tällä kertaa oli nuoltavana käsi. Kaikki ihastelivat pakettia.
– Kuinka se onkaan iso, kuiskasi joku blondi.

– Sitten pyydän, että otatte leikkausveitsenne esille, inkvisiittori heilautta lihakirvestään.
Nyt kuului pientä kalinaa veitsien paljastuessa. Katseet kääntyivät leikkauspöydälle sidottuun ja kauhusta hikoilevaan Bud Jettiin.

Kun annan merkin, suoritamme yhdessä tämän kauheusleikkauksen ja pelastamme  näin oman nahkamme. Tähtäämme silmien välliin kuten esi-isämme tähtäsivät aikoinaan kauheita ryssiä juoksuhaudoissaan.

– Kauheusleikkaus voi alkaa!  Kansamme parhaaksi!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Kauheusleikkaus/Pakinaperjantai 13.5.

 1. runopasanen sanoo:

  Hauskasti oivallettu ja ilmaistu! (ilman kappaletta ”kun annan merkin…” vielä napakampi, mielestäni).

  • tammikuu44 sanoo:

   Olet oikeassa, jäisi todella lukijan aloitettavaksi leikkaus ilman selittelyjä. Siinä tosiaaankin sotketaan lukijan ajatukset pois itse kauheusleikkauksesta.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Arvelin että nämä kauhukabinetin jäsenet tekisivät kauheusleikkauksen toinen toisilleen;)

 3. erikeeper sanoo:

  Enpä ole pitkään aikaan revähtänyt ääneen nauramaan. Nyt revähti! :-)

  • tammikuu44 sanoo:

   Oikein hyvä, tässähän Hymyilevä eläkeläinen, tämä vanha mummukin ilosta nuortuu ja tuntee itsensä oikein ilotytöksi.

 4. isopeikko sanoo:

  Tämä oli peikosta hirmu pelottava tarina.

  • tammikuu44 sanoo:

   Peikko hyvin aistii koko kansan tunteet: kansa on kauhusta kankeena, kun pojat tekee politiikkaa! Köyhäthän ne eniten ruikuttaa noita kauheusleikkauksia.

 5. Supi Suomalainen sanoo:

  Kysykää Nallelta hän entisenä radikaalina tietää mitä pitäis leikata.Noudattaa raamatun sanomaa”Kenellä vähän on siltä otetaan sekin pois ja annetaan sille jolla paljon on”OLiko se näin jotenkuten korjatkaa.Minä en lapsena sitä sanomaa ymmärtänyt ja nyt 67 vuotiaanakaan en ymmärrä.

  • Meillä on ihan tarpeeksi näitä Raamatun nuuskijoita, ei niistä kannata välittää tuon taivaallista enempää kuin tuon opuksen tarjoamista vanhentuneista käsityksistäkään.

   Köyhyys ja sen mukanaan tuoma eriarvoisuus ovat maailmassa lisääntyneet viimeisten vuosikymmenien aikana hälyyttävästi. Hyvinvointi on lisääntynyt vain niillä, joila ennenstään on ollut jo lokoisat olot. ”Köyhät köytyy ja rikkaat rikastuu.” Nyt tämän myöntävät jo vuosia asiaa tieteellisesti tutkineetkin, köyhä on tiennyt sen jo alakoulusta lähtien.

   Rahankahminta voidaan naamioida vaikka hyväntekeväisyydeksi, josta törkeimpiä esimerkkejä on Stora Enso, joka on siirtänyt tuotantonsa Brasiliaan ja Uruguaihin eli maailman sademetsiin kasvattaen siellä eukaliptuspuitaan ja mainostaa itseään maailmanlaajuista vastuuta kantavana. Mistä se kantaa vatuuta? Ilmeisesti osakkkeenomistajien rahapussista.

   Uskooko joku vielä esimerkiksi Kataisen puheet työpaikkojen lisäämisestä (nehän koko ajan vähenevät) tai hyvinvointivaltion säilyttämisestä (minkä hyvinvointivaltion, Potugalinko?).

 6. Hirlii sanoo:

  Bud Jet on tärkein asia maailmassa, siltä vaikuttaa. Talousarvioita hoidetaan ja rahasta kannetaan huolta enemmän kuin kanssakulkijoista, -ihmisistä. Ja kuitenkin olisi ihan hyvät mahdollisuudet luoda kohtuuhyvä elämä useimmille.

  Ahneus ja kohtuuttomuus, taitaa olla aikakautemme suurin sairaus, tuhovampia voimia jota emme ole vielä kesyttäneet keskuudestamme.

  • Myös terveydenhoidon järjestellyissä on vakiintunut tapa kantaa huolta enemmän organisaatiosta ja säästötoimenpiteistä kuin sairaista ihmisistä. Täällä päin se nähdään kuuluisan Akseli-järjestelmän luomisessa: lääkärille ei pääse, puhelimella ei pääse mihinkään ja reseptin uusimista pitää odottaa kolme päivää.

   Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä kantaa toki huolta asioista: vieraillessaan äskettäin Vehmaalla hän ilmaisi huolensa väestön vanhenemisesta. Siinäpä hyvä huomio! Senkin oli huomannut, että julkisen sektorin antama hoiva on vain pieni osa siitä hoivasta, jonka vanhukset saavat. Suurin osa avusta tulee omaislta. (Vakka-Suomen Sanomat 17.5)

   Jees! Oikeilla säästölinjoilla pääjohtaja on: omaishoidon minimikorvaus on 350 euroa – tässä todellista säästöä! On Hyssälä oikein kynän kanssa laskenut, että omaishoidon kustannuksiin menee vuodessa 0,8 miljardia euro, joka on 1,7 miljardia vähemmän kuin laitoshoito.

   Voi hyvät hyssälät, tässä se vasta onkin säästön paikka; omaishoito se vasta onkin kustannustehokas hototapa! 1,7, miljardia kuluu siis laitoksissa taivaan tuuliin, omaishoitajat tekisivät työn lähes ilmaiseksi. Ja kun vanhukset panaan vielä hoitamaan itse asiansa verkossa, niin siinä vasta säästöä tuleekin!

 7. Hirlii sanoo:

  Sitä minä olen ihmetellyt jo pitkään, ihmettelen edelleen, että kuinka ihmeessä väestön vanheneminen on voinut tulla ”yllätyksenä” tai että se ylipäätään tuntuisi tulevan vähän kuin puun takaa, ainakin joillekuille päättäjille.

  Onhan meillä tilastot kaikista syntyneistä ja kuolleista, niistähän nyt on nähty jo vuosikymmeniä esim että suuret ikäluokat ovat jossakin vaiheessa eläkeikäisiä, ei täällä kukaan nuorene, jokainen vanhenee joka hetki. Mitä ihmeen ”yllättävää” siinä on? Minut ehkä yllättää ainoastaan se kuinka kummallinen suhde elämään päättäjillä on.

  • Joo, jotenkin luulisi, että nämä suuret ikäluokat, jotka syntyivät sodan jälkeen, olisivat tässä yli 60 vuoden aikana tulleet tutuiksi. Elämästä ja varsinkin tavallisen ihmisen elämästä näillä päättäjillä ei juurikaan ole käsitystä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s