Kummitusjuttu/Pakinaperjantai 27.5.

Kesytetty kotikummitus tupakoimassa kummittelun lomassa.

Herra H, kummitus,  oli kummitellut  nuoruudestaan lähtien pannen peliin kaiken pirullisuutensa ollakseen perinteisiä arvoja vaaliva  hautausmaiden haamu, oikea ja aito iljetys, pimeiden voimien asiantuntija. Kauhun mestari.

– Poikatten kanssa ryöstettiin kultaisessa nuoruudessa kirkon arvohopeat, sellaiset käytetyt ehtoolliskalut ja 25 putellia ehtollisviiniä, puheli herra H kännipäissään kotipaikkakuntansa  haamukapakassa.

Herra H:n maine kasvoi. Eräänä päivänä hän huomasi saavuttaneensa veretseisauttavan vaalivoiton. Kaikki iljettävän ilkeät haamuveljet heti kehottamassa näyttämään mistä kana kusee.
– Lakritsia! huusivat kaikki, mustaa lakritsia, tuontitavaraa, perinneruuat kuten mämmi, isänmaa ja kansanrunous ovat vaarassa!
– Riennän apuun, huudahti herra H niska punaisena ja syöksyi matkaan kuin vieteriukko.

Herra H kiipesi  uuden työpaikkansa portaita  ja samalla antoi lausunnon kotiseutunsa paikallislehden toimittajalle kaikesta kamalasta kuten siirtomaatavaroista. Kun juttu julkaistiin, herra H huomasi olevansa asian ytimessä. Hänestä tehtiin aivan oikeutetusti  kummajainen, iljetysten iljetys.

Herra H oli onnellinen. Hän, keski-ikäinen puupääukko ja oman sahansa sankari totesi näet heti olevansa kavereiden joukossa, näiden muiden kamalien rääväsuu-ukkojen,  kummitusten ja limanuljaskoiden työkaverina. Tästä kummitustalosta hän ei lähtisi kulumallakaan. Kansaa olisi pelkällä napin painalluksella kätevää pelotella, saisi istua lämmitetyssä kivitalossa, jossa on sisävessat. Ei tarvitsisi nousta haudoista sateisina syysöinä kummittelemaan!

Ilmainen taksikorttikin iskettiin käteen jo kättelyssä.
– Antaa palaa,  herra H totesi pirullinen virne naamallaan tarkastellen taksikorttiaan, jota oli vinguttanut ensimmäisten viikkojen aikana 957 euron edestä.
–  Alkaako housut tutista, sinä siinä, häh?

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Kummitusjuttu/Pakinaperjantai 27.5.

 1. lepis sanoo:

  Mainio! Kummitukset ovat edelleen pelottavia, erityisesti savuavat sellaiset.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Ja vielä pelottavampia ovat, jos pääsevät rahvaanedustajiksi sinne komeaan kivilinnaan:Z

  Hyvä poliittinen satiiri, Hymyilevä Tuula<3

 3. runopasanen sanoo:

  Kummituksillamme näkyy olevan yhteisiä harrastuksia, kuten siirtomaatavaroiden hävittäminen jopa oman terveyden kustannuksella koti, kirkko ja isänmaa mielessä.

 4. isopeikko sanoo:

  Kumma kummitus, takseilee vaan

 5. Kaisa-Maria sanoo:

  ”Kummittele nyt sitten tässä, kun alkaa patit loppua.
  Typerä kansa ei pelkää eikä ymmärrä. Se vaan napisee, vaikka olen nopeasti edennyt rahvaan tahdon mukaisesti tavallisesta sahakummituksesta yhdeksi pylvässalin uupeloimmista julkkiskummituksista.
  Pitää varmaan kähveltää Heinäluoman hopeinen taskukello ja tulevaisuuden metsätyömieheltä näyttävän Benin prillit. Jos edes 7-päivää taas noteeraisi.”

 6. Demetrius sanoo:

  Verrattomia nämä yhtesikunnalliset pakinasi, tämä ja liimasalko kolahtivat minuun =)

 7. OK sanoo:

  Herra K. kiittää ja kuittaa. Roger.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s