Raharenki/ Pakinaperjantai 3.6.

HS 3.6. Lasse Rantasen piirros.

–  Chief Executive Officer E. Loppi, kun puhuu… voi perkkele Jyrki-boy, sa mennä nyt heti ja panna sun hallitus kunto!
– Tota…
– Sun suu nyt suppu, sa varsin hyvin  understand, ett me rahamies olla yhdes yks raharenki!
– Tota..
– Sa panna nyt niinko mies panna. Me tarvita hyvä valutta, money. Serious troubles. Sä maksat Portugal sen velka ja ma myyn  tama  mobiilitelofooniverstas niks-naks.
– Tota..
–  Ma kanssa raharenki, joka tartte sun valtioapu. Raha hallitse maailma ja ma hallitsen sun politiikka ja sa nuolet kiltisti mun takapuoli!
– Tota..
– Ma luke sanomalehti joka aamu , ett sun tarvi maksa Portugal  12 miljardi ja Microsoft pulitta mun toimitusjohtamasta Suomi-brandi-telefonpajast 19 miljardi mulle, tai siis sulle tai siis raharengille. Ma telefoonifabriikin CEO ja kans raharenki ja tarvitsen sun mukava hallitus.
–  Tota..
–  Me olla nyt  sama rahahuoli, kun ma myyn mun johtama bisnes  ja sa maksat toisten valtion  velka ja turvat näin rahamiehen oma raha. Laske: 19-12=  7,  saat 7 miljardi Espanjan tukeen. Understand?
– Mä olen koko ajan hokenut, että työllisyyden ja hyvinvointivaltion turvaamiseksi…
– Fuck you, me ollaan yks ja sama  raharenki, ja sa olet mun renki! Sun kieli ruskea, ma rakastan sun kieli. Sun  demokratiapolittikka kuin Amerikka, jossa kaikki maksa vain pieni vero. Ei hyvä bisnes, jos mun raha mene kun kuuma kivi tai kankkulan kaivo, jos ma pulitta kauhea vero mun 19 miljardist!
– Hei kuule, kuuntele vähän.. . sä kai tarkoitit raharinki?
– Sama asia, justinsa sama, sa olet renki ja me rahamiehet olla yks rinkeli…

Kännykästä loppui akku. Piti viedä ladattavaksi.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, ihmiset, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

16 vastausta artikkeliin: Raharenki/ Pakinaperjantai 3.6.

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Haa, olipa valaiseva keskustelu;D

  Onko raharenki paharenki;???

  Tällä linjalla kannattaa sinun jatkaa ehdottomasti, Hymyilevä<3

  Näistä satiireista voi koota sitten kirjan;)))

  • tammikuu44 sanoo:

   Raharenki taitaa olla vähän sellainen pahahenki. Näitä salkullisia rahaherroja sitä mielellään mollaa.
   Kiitos kannustuksesta!

 2. Hirlii sanoo:

  Olipa hyvä, ja ovat nämä muutkin olleet hiton mainioita, että kyllä voisit kirjaksikin tehdä.

 3. Demetrius sanoo:

  Helppo ei ole rengin osa kun ympärillä on isäntiä oikein raharinki. Vaikka tuota hallituksenmuodostamista seuratessa alkaa katsojallakin olemaan se kylmä rinkeli siellä…

 4. Kaisa-Maria sanoo:

  Tässä yksi parhaista. Muista tämä, mikäli jossain vaiheessa kokoat näistä nettijutuistasi ja niiden palautteista kirjan. Mteriaalia on kertynyt lukemattomien ihmisten kartuttamana.
  Vainuan, että näihin blogeihin sisältyvät peräti väitöskirjan ainekset. Yliopisto sen varmaan kustantaa.
  Pääset sitten Hymyilevä ainakin ns. hautakivitohtoriksi, jollaiseksi eräs väitöskirjaa valmisteleva yli kuusikymppinen tuttavani jo etukäteen itseään luonnehtii.
  Kysyin miksi?
  Sanoi, että mahdollinen tohtorin arvo pitää näkyä sitten kullattuna hautakivessä.
  – Siinä sukulaisduunarit jouluna hautakynttilöineen tohtorin paadella miltei kuolevat kunnioitukseen!
  Mutta pitää ihmisillä olla muitakin tavoitteita!
  Uusi terndikäs Audi kuulemma hakkaa Mersun, jonka omistaminen kielii hapannaamaisesta vanhanaikisuudesta. Joten ennakkovaroittelen noista Mersuista Hymyilevä. Katainenkin matkustaa Audilla kohti surkeaa tulevaisuuttaan.
  Vain Citroëneissä on vanhalle työläisnaiselle kelpaavaa tyyliä, kuten sade- ja peruutustutka, valaistut meikkipeilit sekä mafosojen historia.

  • tammikuu44 sanoo:

   Mitä sinä nyt oikein selkoilet? Eihän tässä muuta kuin yiritetään pitää jonkilaista ajatelukykyä tallella ja demetiaa loitolla.

   Mitä autoihin tulee, niin paras auto on linja-auto.

 5. runopasanen sanoo:

  Tuntuu siltä, että suurin osa ihmiskunnasta on toinen toisilleen raharenkeinä hierarkisesti muotoutuneessa pyramiidissa, jossa ylemmän kerroksen tehtävänä on huijata (sekä sääntöjen mukaan että säännöistä piittaamatta) alempaa kerrosta. Sen tiedämme ketä on alimmassa, mutakerroksessa, mutta ylimpänä oleva kerros peittyy kuin korkea vuorenhuippu pilveen. Mutta systeemi toimii…vaikka yskii tosi pahasti välillä kuten nyt Euroopassa. Murteellinen puhe pakinassa korostaa hauskasti ilmiön kansainvälisyyttä!

  • tammikuu44 sanoo:

   Pyramidivertaus on mainio, mutta sen toimivuus on moraalisesti arveluttavaa. Tämä maailma on mennyt niin hulluksi, että ihmisen on pakko ripustaa itsensä löysään hirteen ja myydä puolet elämästään jollekin systeemille. Sitäpaitsi rehellistä työtäkään ei nykyään juuri ole.

   Katselin eilen televisiosta Hella Wuolijoen Juurakon Hultan vanhan filmatisoinnin. Filmi oli peräti oman aikansa tuotetta, mutta Wuolijoella kyllä oli sanottavaa ja näkemystä, joka ei ole nykyäänkään vanhentunutta. Uskoi tiedon, kirjojen, opiskelun ja sivistyksen voimaan!

 6. Savu sanoo:

  Minulla on sellainen aavistus, että pienellä palkalla paljon rahaa tekevät vain rahapajan työläiset

 7. Kaisa-Maria sanoo:

  Juurakon Hulda on ihan kiva leffa, mutta mitenhän Huldan olisi käynyt elleivät kapakasta kotiutuneet herrat olisi ottaneet häntä suojelukseensa?
  Kuvittele Hymyilevä käsikirjoitus siitä penkiltä istumisesta lähtien uusiksi, ilman herroja.
  Onhan sinulla siihen taito.

  • Hulda olisi löytänyt jonkin piikomispaikan ihan varmasti katsomalla vaikka sanomalehdesta ilmoituksia. Älä yritä selittää, että se oli niitten ”herrojen” ansiota se Huldan opiskelu ja sen tiedostaminen, että liian suuret on erot rikkaiden ja köyhien välillä. Huldahan on saanut jo paljon aikaan, kun tuo raharingin takapuolennuolija saisi nyt koottua edes jonkinlaisen hallituksen.

 8. ElliMamma sanoo:

  Olipahan piristävä! Sen enempiä politikoimatta pakko jakaa Facebookissa! Kiitos piristyksestä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s