Hääpuvun hävitys

20 euroa on halpa hinta, jos pääsisi katsomaan Katen hääpukua oikein luonnossa. Ja kun rahat menevät kaiken lisäksi vielä hyvään tarkoitukseen.

Kertakäyttötavaroiden kuningatar on hääpuku. Tosin sitä ei heitetä suoraan roskikseen vaan se  tungetaan pukupussiin ja pussi vaatekomeroon, josta se viedään vintille. Vihjeen hääpuvun järkevälle jälkikäytölle antaa Englannin prinssi Williamin rouva Kate: hääpukua voi hyödyntää katon paikkauksessa. Tosi kuin vesi!

Tuntuu hiukan proosalliselta, onhan sentään kyseessä vaatekappale, joka herättää suloisia muistoja enemmän kuin toinen hääkalu, tv-tuolissa tukevasti istuva, ristisanoja täyttävä miehenköriläs! Hääpuvun lopullinen tyylikäs ja oikea sijoituspaikka on ehdottomasti  kaiken vanhan tavaran  hautausmaa, romanttinen vintti. Sieltä  vuosien kuluttua uusi sukupolvi voi sen löytää, ihailla äitikullan, jopa isoäidin pitsihuntua ja koko kellastunutta koinsyömää komeutta.

Nykyajan tunteettomat ihmispolot ovat valmiit vailla omantunnontuskia pääsemään eroon kaikesta turhasta kuten hääpuvustaan ja usein myös sen kylkiäisenä tulleesta avomiehestä. Ne yksinkertaisesti vievät asunnossa liikaa tilaa! Niinpä  jo muutaman vuoden kuluttua yksi jos toinenkin on valmis muotoilemaan ainakin hääpuvun uuteen uskoon. Siitä saa helposti juhlamekon, jolla tosin silläkään ei juuri ole käyttöä, tai tyttölapsen ylioppilastanssiaiskoltun. Joku raakalainen valmistaa mekosta jopa sohvatyynyn päällisiä tai ikkunaverhoja.

Rouva Katen hääpuvun jälkikäyttö ei itse asiassa ole sekään ihan niin brutaalia kuin ensi kuulemalta tuntuu. Pukua ei suinkaan revitä tilkkeeksi vuotaviin linnankattoihin vaan koko komeus pannaan näytteille kymmeneksi viikoksi  Buckinghamin palatsiin. Siellä sitä voi käydä ihastelemassa 20 euron maksusta. (TS 12.6.)

Hääpuku tuottaa laskelmien mukaan reippaasti rahaa katonpaikkaukseen, sillä ihanaa vaatekappaletta katselemaan odotetaan ainakin puolta miljoonaa kävijää. Kymmenessä viikossa kertyisi  siis 10 miljoonaa euroa. “Talous tarkka, vakaa markka (tai siis punta)”, ajattelee entinen porvaristyttö.

Jos katonpaikkaus kiinnostaa, hääpukua voi käydä ihmettelemässä 23., heinäkuuta alkaen. Kannattaisiko panna omakin hääpuku näytteille?

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, Mediamaailma, muoti, mynämäki, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Hääpuvun hävitys

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Onneksi ei ole tuotakaan ongelmaa, kun ei ole sitä hääpukuakaan;)

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Joskus hääpuvun ainekset saattavat tippua sanan mukaisesti taivaan lahjana. Esimerkiksi silloin, kun sodan aikana ilmatorjunta pudotti Rauman edustan jäälle kaksi neuvostopommikonetta.
  Paikalliset hyödynsivät välittömästi lentäjävainaiden laskuvarjojen valkeat silkit, joista ommeltiin ainakin yksi hääpuku sekä useampia tanssiaisleninkejä ja pikkutytötkin kulkivat pitkään silkeissä.
  Ei kierrätys mikään uusi asia ole.

  • tammikuu44 sanoo:

   Mutta sota on silti rumaa. Tosin tässä tapauksessa vihollinen oli oikea taivaan lahja. Mahtaakohan tuo laskuvarjosilkistä ommeltu hääpuku olla vielä jossain? Siitä saisi kilpailijan Katen hääpuvulle. Ei kun näytteille, jos jostain löytyy! Onkohan olemassa muista kummallisista materiaaleista valmistettuja hääpukuja?

 3. Marja-Stina sanoo:

  Herranisä, ei kai sitä nyt vanhaa hääpukua noin käytetä! Ainakin meillä on tapana siirtää puvut suvussa tytöltä toiselle (jos ne vain kelpaavat seuraavalle) :)

  • tammikuu44 sanoo:

   Itse asiassa sellaiselle hääpuvulle löytyy kyllä käyttöä vaikka lasten prinsessaleikeissä! Toinen asia sitten on, onko koko puku hintansa väärtti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s