GLP-1 voi jopa parantaa diabeteksen

Näyttelijä Vesa-Matti Loiri kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa (8.6.) uudesta ihmelääkkeestä, jonka avulla hän on kovaa vauhtia parantumassa, pääsemässä eroon insuliinista ja myös laihtumassa.

Diabetes on pirullinen sairaus. Kun kakkostyypin diabetes havaitaan, saat purkillisen jotain pillereitä ja olosi hiukan kohenee.  Sitten iskee ehkä infarkti ja lääkkeet lisääntyvät, tablettien tilalle tulee joka aamu pistettävä insuliini. Pistettävä insuliinimäärä lisääntyy pikkuhiljaa. Jalkoja alkaa särkeä. Miten muka liikut niillä kipeillä jaloillasi?  Huomaat, että painosi nousee uhkaavasti. Väsyttää ja ketuttaa.

Malliesimerkki tuosta lihomisesta ja muusta diabeteksen kurjuudesta on näyttelijä Vesa-Matti Loiri. Painon äkillisen nousun lisäksi miehellä on ollut monia lisävaivoja, niin että viikatemies jo kolkutteli ovelle. Nyt Loiri on parantumaan päin. Kiitosta hän antaa uudelle ihmelääkkeelle.

Loiri on tuonut monen diabeetikon tietoisuuteen  tämän  GLP-1-ihmelääkkeen. Loiri on kuin toinen mies, hän on pääsemässä kokonaan eroon insuliinista.
– Ainoa haittapuoli on se, että lääke on melko kallis eikä ole korvattava, kertoi Loiri vielä Ilta-Sanomien haastattelun (8.6.)  aikoihin. Nyt kuitenkin ilouutinen: ihmelääke tulee syksystä Kelan korvauksen piiriin!! Näin kertoo Anna-lehti muutama päivä Loirin haastattelun jälkeen.

Kannattaa antaa kiitosta Kelan nopealle toiminnalle. Oma osuutensa on Loirilla, joka ujostelematta sairauttaan on kertonut GLP-1-lääkkeestä. Varmasti jo nyt monet diabeetikot ovat kyselleet asiasta terveyskeskuksista ja aktiivisimmat olleet kiirehtimässä lääkkeen saamista korvattavaksi. Saattaa lääkkeellä olla jo nyt monia käyttäjiäkin.

HUSin ylilääkäri Johan Eriksson uskoo GLP-1:n  tehoon. Sillä voi hänen mukaansa  jopa parantua kakkostyypin diabeteksesta.

GLP-1 vaikuttaa kohentavasti verensokeriin lisäämällä haiman insuliinieritystä. Se vähentää näläntunnetta, josta seurauksena on se, että ihminen syö vähemmän ja laihtuu. Lääke myös alentaa jonkin verran verenpainetta ja vaikuttaa parantavasti veren rasva-arvoihin eli kolesteroliin.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: GLP-1 voi jopa parantaa diabeteksen

 1. Hirlii sanoo:

  Hyvä että on lääke, ilman muuta.

  Vaan entäpä jos onkin niin kuin ruotsinkielinen Spotlight –ohjelma väittää: että 2.tyypin diabeteksen voi saada kun syö väärin ja hiilihydraattipitoista ruokaa? Ja että diabeetikoillekin annetaan aivan vääränlaisia ravintosuosituksia?
  Ohjelma löytyy tästä >>> http://vimeo.com/24004754

  Ei tässä enää tiedä mihin uskoa … kai.

  • Olen kyllä itsekin ihmetellyt näitä dibeetikkojen ravintosuosituksia. Täytyy katsoa tuo ohjelma. Nykyään ei enää kukaan ilmeisesti syö oikein, syöminen aiheuttaa kaikki taudit!

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Kautta aikojen ihmelääkkeiden kauppiaat on useimmiten julistettu huijareiksi. Hyvä vaan, jois ajat ovat muuttuneet.
  Minua diabetes on laihduttanut, mutta ihan vääristä paikoista. Kellon hihnakin on jo toiseksi viimeisessä reiässä.

 3. hyyttikaapo sanoo:

  Tyypin 1 diabeetikot laihtuvat ja tyypin 2 diabeetikot lihovat, koska kyseessä 2 täysin eri sairautta. Liika insuliini lihottaa, ja juuri siitä on kyse tyypin 2 diabeteksessä. Tyypin 1 diabetes puolestaan johtuu liian vähäisestä insuliinista.

  • Ei insuliini lihota, van se lihttaa, kun kakkostyypin diabeetikko ottaa ehkä liikaa sitä insuliinia ja joutuu tietysti popsimaan jotain vaikka suklaata tai leipää, kun insuliinilla veren sokeri laskee liian alas ja se on sitten jollain konstin nostettava eli vaikka sokerilla. Hiilihydraatit ne sitten lihottavat. Diabeteksessahan on kyse siitä, että haima ei tuota tarpeeksi insuliinia, jota sitten on otettava keinotekoisena valmisteena. Samasta sairaudesta on kyse kummassakin. Ykkostyyppi vain on syntymästään saakka toimimattoman haiman omistaja, kakkostyypin ihmisen haima ei enää vanhemmiten jaksa tuottaa insuliinia ja sen tuotantoa on lisättäva keinotekoisesti vaikka insluliinilla. Jotkuthan näistä kakkostyypeistä pärjäävät pelkällä ruokavaliolla eli tarkkailevat hiilihydraattien saantiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s