Muovinen elämä/Pakinaperjantai 17.6.

Marimekon Kiinassa teetetty muovinen pesuvati, josta naapurin kissan on mukava syödä silakanpäitä.

Taivasten valtakunnassa oli melkoinen melske ja meteli. Väkeä lappoi sisään kuin karvaköyttä. Oli tullut maapallon maailmassa maailmanloppu. Maapallon tilalla avaruudessa ammotti musta aukko.
– Jotenkin se olisi saatava tilkittyä, pohdiskeli johtava  Järjestelmäasiantuntija, aikojen alussa jossain vaiheessa ohjelmoinnissa tapahtui siis paha klummi. Perskutirallaa,  oliskohan luomistyö alettava alusta?

Johtava Järjestelmäasiantuntija kutsui alemman palkkaluokan ohjelmoijat koolle.
– Meidän on ohjelmoitava uusi maailma, sanoi johtava Järjestelmäasiantuntija, parempi ja luotettavampi kuin entinen.
–  Niin kaunis vihreä pallo eikä jäljellä kuin musta aukko, voivotteli taustalla enkelikuoro.
– Meidän on keksittävä luotettavampi systeemi kuin evoluutio, jota käytimme vanhassa maailman mallissa, paljasti Järjestelmäasiantuntija taivaallisia salaisuuksia, on ohjelmoitava  aine, joka kestää ja pysyy kuin tattarin piki ja terva!
– Herra jumala, sitähän sanotaan materialismiksi, kauhisteli enkelikuoro.
– Pörssi ja pötsi, sika-ri ja porras, osa-ke-kurssit ja pyra-midi-huijaus, kapi ja tali ja ismi, alkoi kuoron gospel-rappari räpätä.

Syntyi muovi. Tuossa tuokiossa muotoiltiin uusi uljas maailma:  kukista alkaen kaikki muovia. Liukuhihnalta ilmestyivät ensimmäisinä muovituolit, muovipullot ja muovikassit! Tulevaisuudessa Marimekon taidemuovimuotoilijat designeeraisivat muovivateja,  jouluna komerosta otettaisiin muovikuusi, palvottaisiin  paavin muovisia  pienoispatsaita, hieromasauvoja, piilolinssejä, tekoniveliä, naisten tyylikkäät rinnat tehtäisiin muovista, raha korvattaisiin muoviläpysköillä, kengät tehtäisiin muovista lapsityönä Kiinassa. Antiikkiesineetkin olisivat muovia. Kaunista ja käytännöllistä. Hygieenistä, ei sairauksia, ei  aseita. Ikuinen eloton elämä!

Vähän ennen kuin muovimaailma oli lopullisesti asennettu radalleen joku oli keksinyt muoviräjähteet, kertovat Kuolleen meren rannalta  muoviruukusta löytyneet vanhoista matalaresuluutioisista piirilevyistä saadut tiedot.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, muoti, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

15 vastausta artikkeliin: Muovinen elämä/Pakinaperjantai 17.6.

 1. Johanna sanoo:

  Muistan kuulleeni, että jossakin amerikkalaisperheessä olisi ollut antiikkisen näköinen lukupulpetti jossa Raamattu auki. Lähempi tarkastelu osoitti, että koko höskä oli muovia, se ”Raamattukin”.

  • tammikuu44 sanoo:

   Jopas, jopas, tuossa ollaan jo muovin rajoilla. Voisikohan missäään muualla kuin Amerikassa asua näin tajuttomia ihmisia? Huippu!

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Jos maapallon tilalla oli vain musta aukko, miten voitiin käyttää kiinalaista lapsityövoimaa ja eikös se Kuollut merikin mennyt siinä samassa rytäkässä, kuten kansakunnatkin? Vai luotiinko sama porukka uudelle pallolle uudelleen tekemään samat mokat? Ei kai nyt sentään!
  Päätyivät myös vanhanaikaiseen keksintöön, kuten muoviin. Olisi kyllä aika vaihtaa Johtavaa järjestelmäasiantuntijaa, kun sen polla ei säteillyt mitään uutta. Enkelikuorokin olisi pitänyt korvata hyytelöhallituksella, mitä nyt lihavimman ja huonommin lentoon pääsevän enkelin olisi voinut jättää oppsitioon.
  Taisivat ottaa Tupperware-kutsutkin takapakkia siinä uudessa maailmassa, kun muovia oli muutenkin ympäriinsä.

 3. tammikuu44 sanoo:

  Hyvä analyysi menneistä ja tulevista. Sama porukka ei tosiaankaan pysty kuin samanlaisiin tuloksiin, muovi oli tosi huono keksintö. Sillä taas uudemman kerran tuhotaan tämä maapallo, Välimeri on jo puolittain tuhottu muovipusseilla. Johtavaa järjestelmäasiantuntijaa olisi tosiaankin syytä vaihtaa.

 4. arleena sanoo:

  Muovijäte tuhoaa jo kovaa vauhtia Atlanttia ja Tyyntä Valtamerta. Kestävyys on toisaalta hyväkin, mutta ikuisesti kestävää ei kestä maapallokaan. Kuorma muodostuu liian raskaaksi.

  • Ihmiset ovat alkaneet huomata tämän ja huonoksi havaita. Tässä liikkuvat suuret rahat. Omilla ostopäätöksillämme me pienet ihmisetkin saamme jotain pientä edes aikaan. Sitäpaitsi koulukin tekee hyvää työtä sen puolesta, että maapallo säilyisi: oppilaat oppivat kierrättämään, lajittelemaan, suojelemaan luontoa jne.

 5. Deme sanoo:

  Uutta taivasta ja uutta maata odottaa moni. Jospa kuitenkin saisi vielä pidettyä tämän nykyisen jollain tavalla asumiskelpoisena.

  • tammikuu44 sanoo:

   Kyllä tässä nykyisessä maapallossa ja maailmassa on ihan tarpeeksi. Yritetään vaan yhdessä pitää tämä kunnossa. Yleensä ihmiset heräävät vasta vähän liian myöhään, kun puolet on jo housuissa.

 6. maria sanoo:

  Yleensä viimeksi tulleet saavat lähteä ensin. Esimerkiksi baarissa. Niin myös maailmassa, jossa käsittääkseni oli kosolti elämää ennen pystyyn noussutta apinaa.

  • tammikuu44 sanoo:

   Jep, miksi hitossa apinoiden piti nousta pystyyn ja ruveta näpertelemään kaikenlaista? Tässä sitä sitten ollaan muovipussiemme kanssa, rikotaan hyvä maapallo.

 7. Aili Nupponen sanoo:

  Johtavat asiantuntijat johtavat harhaan;/

  Jep, tehtiinkö ihminenkin muovista, vai oliko se muoviapina, joka leikki maailmanjohtajaa???

  Vanha pallo on parempi kuin pussillinen uusia ;))

  • tammikuu44 sanoo:

   Muovista tietenkin ihminenkin! Ihminen tuhosi vanhan pallonsa, siksi taivaallien johtava järjestelmäasinatuntija loi muovimaailman muovi-ihmisineen. Tässä nyt sinnitellään!

 8. Kaisa-Maria sanoo:

  Miten niin Maria, että viimeksi tulleet saavat lähteä ensin? Eikös esimerkiksi dinot ja niiden aikainen porukka tullut pallolle ensimmäisten joukossa ja lähtivät myös ensimmäisinä. Me pystyyn nousseet apinat täällä sentään vielä valmistelemme ja povaamme sitä kuuluisaa maailmanloppua.
  Mielläpäin baaristakin poistetaan tilan käydessä ahtaaksi sinne ensimmäisinä tulleet eli liian kauan nautiskelleet örveltäjät, ja baarimikko toivoo viimeksi tulleiden viihtyvän eikä ihan ensimmäisinä lähtevän.

 9. isopeikko sanoo:

  Kuulostaa totuudelta :) Ainakin mahdolliselta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s