Zeus vieköön: kreikkalaisilta viedään käsienpesupalkkiokin!

Kreikkalainen tutustuu uusiin verotusohjeisiin.

Tuskin kukaan nainen haluaisi tällä hetkellä olla Jutta Urpilaisen pöksyissä, euromaiden valtionvarainministeriukoista en mene takuuseen.  Kun Kreikan parlamentti on nyt hyväksynyt tiukkaakin tiukemman säästöohjelman, alkaa varsinainen vääntö Brysselissä, jonne Jutta Urpilainen matkustaa sunnuntaina ( TV1 klo 17 uutisten mukaan kokous on peruttu). Siellä euromaiden valtionvarainministerit pyrkivät sopuun Kreikan tukitoimista.

Kreikkalaiset ovat riehuneet viikkotolkulla ja vastustaneet veronkorotuksia ja koko säästöohjelmaa. Kreikassa lahjonta ja korruptio ovat yleisiä, ovat olleet aina. Vilppi on kuulunut jo antiikin aikana menevien miesten ja jumalienkin toimintatapoihin.

Monineuvo Odysseus oli viekas ja kekseliäs, varsinainen monitoimimies, joka jymäytti puuhevostempullaan vihollisen avaamaan kaupungin portit, itse ylijumala Zeus oli aina valmis  eläimen hahmossa viettelemään maallisia naisia. Viekkaus kuuluu kekseliäisyyteen ja vilpin tekeminen oli ja on nykyäänkin osa älykkyyttä. Väärinhän se on, sen tajuavat kaikki. paitsi suomalaiset murtomaahiihtäjät, joilta dopig on vienyt tajun.

Tavallisen kreikkalaisen mielipide säästöohjelmasta.

On arveltu, että harmaa talous on Kreikassa viime vuosina ollut viidennes bruttokansantuotteesta. Veronkierrossa suomalaiset eivät ole olleet läheskään yhtä kekseliäitä kuin kreikkalaiset.  Esimerkiksi oliivipuista on pitänyt maksaa veroa, mutta niiden määrästä ei viime aikoihin asti ole ollut oikein tarkkaa tietoa. Todellinen määrä  alkoi selvitä vasta satelliittikuvauksissa. Uima-altaita Ateenan rikkailla on ollut heidän oman ilmoituksensa mukaan vain  324:llä.  Satelliittikuvissa  näkyi veronalaisia uima-altaita 16974.

Kreikkalaisille veronkierto on osa yritteliäisyyttä. Kukapa takavuosilta ei muistaisi pienien tavernoiden isäntiä, joilla kassakone oli se tasku, jossa drakmat säilytettiin. Moni on ihmetellyt vuosien mittaan Kreetalla tai Rohdoksella keskeneräisiä taloja, jotka odottavat vuodesta toiseen lisäkerrosta: vero maksetaan vasta valmiista talosta.

Valtion rautateiden henkilökunnasta noin neljäsosa on saanut 420 euron korvauksen kuukaudessa käsien pesusta, veturinkuljettajaa on palkittu ajetuista kilometreistä, virastoissa voi saada erityispalkkion kopio- ja tietokoneen käytöstä, bussikuskit ovat voineet saada erityspalkkion siitä, että bussi on ollut ajoissa tai että kuski on tullut jopa töihin ajoissa.

Eläkettä ei enää sentään makseta kuolleille, ja nyt ryhdytään tutkimaan, ovatko kaikki sata vuotta täyttäneet vielä elossa.

Useat kansalaiset eivät enää luota poliitikkoihin…

Myös parlamentti saa osakseen kritiikkiä.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Zeus vieköön: kreikkalaisilta viedään käsienpesupalkkiokin!

 1. Aili Nupponen sanoo:

  KÄSIENPESUPALKKIO HETI TÄNNE!!!

  Näin on vakavalla naamalla väitetty, että kuolleiden sukulaisille on maksettu kuolleen isän tai jonkun muun sukulaisen eläkettä vielä 10v. asianomaisen kuoleman jälkeen:/

  Mitenkähän lienee maataloustukien laita, maksetaanko olemattomista pelloista ja eläimistä tukia???

  Se lienee selvää, että sinne Jutan pöksyihin haluavat kaikki äijän köriläät, muotoon katsomatta;D

  • tammikuu44 sanoo:

   Juu, meille käsienpesupalkkiot suoraan tileille. Sitä eläkettä on maksettu esim. naimattomalle tyttärelle, koska isän kuoltua ei oile muuta elättäjää.

   Ainakin öljypuuvero on pystytty hyvin kiertämään, pelloista en tiedä.

   Nyt ne ovat peruneet sen kokouksen, puhuvat vain puhelimessa. Kuulin äskettäisistä uusitista, Jos ukot näin pystyvät ohittamaan sen Suomen vaatimuksen niistä takuista?

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Hauskaa porukkaa nämä kreikkalaiset. Kyllä heidän mielikuvituksellaan aina keinot keksitään ilman EU:n tukeakin. Napisevat ensin aikansa, mutta keksivät vielä uuden puuhevosen kaltaisen jujun. Eivät Zeus ja muut jumalat heitä ihan noin vain hylkää. Koettelevat vaan, kuten jumalilla on tapana.

  • Vanhat kunnon jumalat tässä olisikin kreikkalaisten syytä kutsua apuun! Esimerkiksi
   ortodoksinen kirkko pyhimyksineen on on tehnyt epämääräsiä maakauppoja ja muuta bisnestä jumalattomasti ja näin auttanut korruption lisääntymistä ja hyväksymistä. Vanhasta jumaljoukosta löytyy ainakin Hermes, varkaiden ja kauppiaiden suojelija, josta olisi apua. Sopivcaa väkeä tässä hätätilanteessa tavitaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s