Maailman parhaat mansikat kasvavat Mietoisissa. Ne eivät ole mitään torilta ostettuja päivänpaahteessa myyntilaatikoissa lilluneita klönttejä vaan aamulla poimittuja ja pikapikaa muutaman kilometrin päästä K-kaupan eteen myyntiin tuotuja herkkumansikoita. Tarkoitettu syötäviksi sellaisenaan.
Englannissa syövät kuninkaalliset ja muut joutilaat hevoskilpailussa mansikoita ja ryyppäävät samppanjaa päälle. Meillä kelpaa halpa valkoviinikin. Hyvällä omallatunnolla saa hyvän mansikkahumalan. Mansikoita voi nauttia myös jäätelön tai kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera, mutta se on vähän lapsellista. Vain tunneköyhä ihminen voi vastustaa mansikkaleivosta tai viineriä, jonka keskustassa möllöttää mansikka.
Nyt on mansikka-aika parhaimmillaan. Hienoa aikaa tämä Eino Leinon päivä, runon, suven ja mansikoiden päivä! Ei turhaan sanota, että oma maa mansikka, muu maa mustikka. Jutta Urpilainenkin on kuin mansikka hoitaessaan oman maan ja muunkin maailman asioita. Jutta Urpilaista ei henno julminkaan porvari kuitenkaan syödä.
Mansikoista jotkut tekevät mansikkahilloa. Syövät sitten sitä talvella lettujen kera. Mansikkahilloa saa paljon helpommin kaupasta. Mansikoiden kanssa ei kannata ruveta pelleilemään ja läträämään mansikkahilloa tai pakastamaan hyviä marjoja. Sokeri menee hilloon kuitenkin liikaa ja pakastin sulaa talvella sähkökatkon sattuessa. Tuoreet mansikat sellaisenaan! Ahmien!
Niin, ja rakastellessa on tapana syödä paremmissa piireissä masikoita kermavaahdon kanssa ja ryypätä samppakaljaa päälle<3
Hyvä vinkki! Kiitos!
”Vain tunneköyhä ihminen voi vastustaa mansikkaleivosta tai viineriä, jonka keskustassa möllöttää mansikka.”
Tunneköyhillä ei ole kiva elämä, jäävät vaille mansikkaleivoksia :)
Tunneköyhä syö vaan ituja ja töllöttää telkkaria eikä ollenkaan tiedä miksi tänään liputetaan. Ei oile kivaa semmoinen elämä, ei.
Ja kannattaa kokeilla myös seuraavaa: marenkia-mansikoita-kuohuviiniä.
Haukataan pala marenkia ja samaan suulliseen mansikkaa ja sekaan hörpätään kulaus kuohuviiniä. Suussa tapahtuu outoja asioita, ja alkaa naurattamaan.
Maailma on ihmeitä täynnä ja tässä siis yksi ihanimmista! Täytyypä kokeilla.
Tänään(kin) tuli maisteltua mansikoita ja vaniljajäätelöä. Todettiin sen kuuluvan kesään. Saattoi olla lapsellista, mutta ah – niin hyvää! Ja sen jälkeen päivä oli entistäkin parempi.
Sain sähköpstin, jossa oli kuva mansikkojen mansikasta, sinun ihanasta söpöliini mansikkaisestasi. kiitos siitä. Tässä nyt onnittelut sinulle ja vaimollesi!
Jäätelöllä ja masikoilla on aina positiivinen vaikutus ihmiskehoon. Lapsellisuus kuuluu asiaan mansikka-aikana, varsinkin lapsellisilla ihmisillä.
Lapsellisuus kelpaa mulle monessa muodossa, mutta varsinkin jos saapi sen jätskinä ja mansikoina (viimeksi noin tunti siten, nam!).
Kesällä pitääkin lapsettaa ja totta totisesti mansikoiden ja jäätelön muodossa lapsellisuus maistuu taivaalliselta. Ukkokullan kanssa on nautittu tästä lapsellisuudesta jo monena aurinkoisena päivänä pienoisessa puutarhassamme sormustinkukkien kukkiessa.
Jo toukokuussa ihastuin marketissa komeaan espanjalaiseen mansikkaropposeen. Isoja ja maukkaan näköisiä kuin mitkä. Maistuivat lähinnä kemian tuotteiden, lantun ja mansikan sekoitukselta. Kesäkuussa investoin hollantilaiseen ropposeen. Olivat mansikat nättejä, mutta osa pilaantuneita.
Joten kaikki kunnia suomalaisille mansikoille!
Kyllä niidenkin myyjät toki osaavat rakentaa ropposensa. Päälle pannaaan vastanoukittuja ja alle eilisestä myynnistä jääneitä vetisiä marjoja. (mansikka ei ole marja, vaan epämarja, sillä sillä on siemenet ulkopuolella).
Joten säilyvyyssuojaamaton mansikka on aidointa ja parasta suoraan kotipuutarhan maasta noukittuna.
Kotipuutarhasta tietysti, suoraan pellosta suuhun tungettuna mansikka on parhaimmillaan. Muistan sen vielä lapsuudestani: kaikilla oli silloin pihassa hyötypuutarha ja muutaman penkin mansikkamaa.
Mitä ulkomailta rahdattuihin mansikoihin tulee, niin samoja kokemuksia on minullakin, jopa ruotsalaiset mansikat ovat mauttomia.
Kaupunkien torilla mansikanmyyjät harjoittavat tuota petkutusta, ei kunnon mietoislainen mansikankasvattaja sellaiseen alennu.
Samaa mieltä, tuoreena vain! Talvella viinimarjoja pakkasesta.
Kerrankin saa siis jotain aitoa luonnontuotetta sellaisenaan! Kipaistaanpa taas aamulla kieli pitkällä hakemaan.