Paljoksunta/ Pakinaperjantai 8.7.

Paljoksuntaa vai halveksuntaa?

Munnuisten Martta-muorikin jo  paljoksuu Kreikan velkataakkaa.

Martta-muori otti oikein kynän ja paperia ja alkoi laskeskella:
– Jos velkaa on vaikka 100 miljardia, siinä on takaisin maksamista useaksi vuodeksi. Miljardi vuodessa tekee sata vuotta. Onko se nyt paljon vai vähän?

– Mutta jos tiedetään, että maapallon ikä on 4,5 miljardia vuotta, yksi sata vuotta on kovin vähän, Martta-muori tuumiskeli.

– 4,5 miljardia vuotta  taas täytyy olla paljon, jos ajattelee, että ihminenkin on siinä ajassa kehittynyt jostain kalasta tai muusta elukasta samoin kuin kasvit ja ampiaisetkin, sormustinkukat ja metsä eläimet kuten huuhkajat ja karhut.

– Jos siis lasketaan, että kreikkalaiset maksaisivat velkaansa vaikka miljardin vuodessa, siihen menisi 100 vuotta. Mutta jos pikkupoika alkaa säästää tuota summaa vakka viikkorahoistaan, on tilanne jo toinen, kauemmin menisi. Entäpä jos pantaisiin säästöön  1 euro vuodessa velka tulisi maksettu vasta yli 20 kertaa  maapallon  tämänhetkinen ikä.. siis kahdenkymmenen maapallon iän jälkeen…

Martta muori kapeni ja häntä pyörrytti.

– Tätä minä kyllä paljoksun, hän totesi. Mutta ajateltuaan asiaa rauhallisesti hän muutaman kahvikupillisen jälkeen totesi, että kyllä siinä ajassa inflaatiokin jo tekee tehtävänsä.
– Sitä paitsi jos laskee maapallon iän kreationistien tiedon valossa, joka määrittelee maapallon iän 6000 vuodeksi, silloin sitä vasta oltaisiin kusessa…

 Martta-muori  haki kukkaronsa nähdäkseen omat mahdollisuutensa velan hoitoon. Sisältöä tutkiessaan hänen suhteellisuudentajunsa palasi ja hän päätti jättää Suomen osuuden Kreikan rahatilanteen hoidosta itseään paljon nuoremmalle ja kauniimmalle Jutta Urpilaiselle.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

16 vastausta artikkeliin: Paljoksunta/ Pakinaperjantai 8.7.

 1. susupetal sanoo:

  Vähemmästäkin kesäkuumalla läkähtyy. Autetaan ja ostetaan Martalle ouzoa ja fetaa, jotta neste- ja suolavajaus eivät vaani.
  Hmm, voikohan Martalle toivottaa pitkää ikää?

  • tammikuu44 sanoo:

   Pitkää ikää ei uskalla toivottaa, koskapa muorisemme paljoksuu jo nykyistä ikäänsä. Mutta ouzo kyllä illalla maistuisi varmasti fetapalojen kanssa, tai vaikka ilmankin.

 2. isopeikko sanoo:

  Oikeasti rahaa ei ole olemassa, sanovat viisaat, se on vain kuvitelmaa. Voihan sitä silloin antaa ja ottaa vaikka kelle ja keltä.

  • tammikuu44 sanoo:

   Kyllä tuon täytyy olla totta, että rahaa ei ole olemassa. Ei sitä usein ainakaan näe, eikä tililläkään ole usein mitään. Mitäpä sitä suremaan siis, antaa surra hevosen, koska sillä on suurempi pää.

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Sen uskon, että Martta-muori maksaa aina velkansa, mutta Kreikan valtion mahdollisuuksiin maksaa velkojaan, en jaksa uskoa.;/ Köyhälle tulee kovin helposti uskon puute—.

  Hyvää viikonvaihdetta sinulle, Hymyilevä Tuula<3

 4. Lepis sanoo:

  Lyhessä ajassa pienestä tuli paljon! Sata vuotta sitten ei tällaisista summista osattu uneksia, kymmenen vuotta sitten ne liittyivät jotenkin Amerikan puolustusbudjettiin. Milloin niistä tuli joka päiväisen puheen termejä?

 5. Hirlii sanoo:

  Sulla on täällä uusi ilme !

  Martankin kannattaa ostaa vaan kultaketju itselleen ja muita kultakoruja. Niitä voi sitten heilutella koko kapitalisti joukolle: ”Hahhahaa, pitääkä surkea euronne”.

  • tammikuu44 sanoo:

   Juu, laitoin hiukan väriä kesän kunniaksi. – Kultaan kannattaa panostaa, oikein aitoon ei katinkultaan!

   Paitsi että olen siihen katinkultankin tutustunut ja panostanut: naapurin Juice-kissa on rakastunut minuun ja maukuu aamuisin maitoa, kun haen lehteä postilootasta. Kuinka kissa voikaan naukaista niin viattomasti ja katsoa silmiin hiukan hymyillen. Sitten lipii maidon ja painuu sireenin alle nukkumaan. Mutta kun on saanut linnun kiinni, kiertää lintu suussa minut kaukaa, ei edes vilkuile ympärilleen. On siinä raju rakastaja!

 6. Kaisa-Maria sanoo:

  Martta-muorilla ei huolta. Urpilainen kyllä hoitaa Kreikan hommar. Viitta hulmuten hän on jo suuntamassa koko asiantuntemuksensa voimin Italiaan kysymään Berlusconilta, miten iso shekki siellä tarvitaan.
  Palkkiona odottaa lahjoittajan hyvä mieli. Ellei sitten herra B ole sattumoisin mitään konkreettisempaa sankariblondillemme varannut.

  • Jutta on kovahermoinen nainen, joka tulee saamaan paljon enemmän aikaan kuin nyt luullaan. Olli Rehn on täysnulju isojen poikien tiskirätti. Jutta tulee ja näyttää mistä kana.. . tai siis… piti siis sanomani, että kylläpä se nyt on ilmoja pidellyt!

 7. Deme sanoo:

  Yksi ege vuodessa on ihan liian vähän, kyllä poika voisi ainakin 20 senttiä viikossa eli runsaan kympin vuodessa sijoittaa lainanhoitotilille. Silläkeinoin takaisinmaksuaika lyhenee alle kymmenen miljrdin vuoden ja kreikkalaiset pääsevät paljon aiemmin nauttimaan velattomasta leveästä elämästä.

  • tammikuu44 sanoo:

   Rohkea ehdotus mutta kannatettava! Kai poika suostuisi, jos selitettäisiin, että yhteiseksi parhaaksi se koituu ja hampaat säästyy karamelleita.

 8. nähny enemmä pyllyy ku taxin taka istuin sanoo:

  selled epidemiaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s