Kahjoa raiskausta ja provosoivaa pukeutumista

Maskulaisen raiskaajan polkupyörä unohtui asuntolan pihalle.

Naisihmiset suivaantuivat muutama vuosi sitten toden teolla Kanadassa, kun poliisi oli neuvomassa, että naisten olisi pukeuduttava nykyistä hiukan peittävämmin. Näin ainakin muutamalta raiskaukselta säästyttäisiin.

Tuommoinen neuvominen se vasta harmittaakin muodokasta naista! Syntyi nyt jo Suomeenkin ehtinyt Lutkaliike. Naistietoiset naiset  ovat  järjestämässä elokuussa Helsingissä tapahtumaa, jossa pukeudutaan tai ollaan pukeutumatta miten kukin lystää.

Kateuttani kai en oikein tahdo ymmärtää, että miksi pylly tai pillu paljaana pitäisi  ryystä kaljaa terassilla tai kuljeskella yleisillä paikoilla. Miesressukoita jotenkin ymmärtää; sormia ja muitakin paikkoja syyhyttää puolialastonta nuorta naisvartaloa tutkaillessa ja naiseen käy herkästi kiinni kuin sika limppuun. En nyt suuinkaan puolla raiskaajia, raiskaus on aina rikos, mutta olisiko naisihmistenkin hiukan ajateltava kuinka paljon pintaansa paljastaa.

Ovathan miehetkin toki joskus takavuosina harrastaneet ns. viuhahtelua eli juoksentelua munasillaan yleisillä paikoilla. Naiset paheksuivat tätä kovasti. Mutta naisten kunniaksi on sanottava, että harva yritti saada miehiä kiinni, harva pahemmin kiihottuikaan, paitsi me vanhemmat moraalisesti närkästyimme. Silmälasitkin olivat tietysti jääneet kotiin…

Todella sairaasta seksuaalisesta kiihkosta  ala-arvoista ala-arvoisin esimerkki löytyy kyllä tämän päivän Maskusta. Siellä joku täyskahjo nuorimies ajoi alkuviikosta polkupyörällä yöllä kehitysvammaisten Metsälinnan  asuntolan pihaan ja murtautui sisälle, raiskasi yöhoitajan ja pahoinpiteli naisasukasta kuristamalla.

Olisikohan syytä tarkistaa myöskin Maskun Metsälinnan asumispalveluja tarjoavan Kehitysvammaisten  palvelusäätiön perustaman  Tukena Oy;n  toimintaa ja lisätä henkilökuntaa.  Tässä nyt ainakin on tapaus, joka olisi voitu välttää .  Nyt on totta totisesti säästetty väärässä paikassa, heikkojen ja puolustuskyvyttömien  kustannuksella.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, feminismi, muoti, mynämäki, Väkivalta, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta artikkeliin: Kahjoa raiskausta ja provosoivaa pukeutumista

 1. Zepa sanoo:

  On niin monta puolta tuossa pukeutumisessa. Saahan sitä aikuinen pukeutua miten lystää, ja raiskaaminen – jopa koskeminen – on silti kielletty, oli pukeutuja mies tai nainen. (Homoja raiskataan myös, btw)

  Takavuosina kuljin paljon kauniin naisen kanssa baareissa ja muualla, hän valitti kun ällösedät käy käpälöimään ja jänkkäämään. Mä siihen: ”mutta sähän HAET huomiota pukeutumisella ja lisäksi sä pyydystät katseita katsomalla itse”. Tähän vastaus oli, että tottakai hän haluaa että huomataan, mutta etteä Vain Ne Tietyt huomaisivat (siis kelvolliset). No, näinhän se ei mee.

  Jos miesten huomion haluaa, on pakko laittaa tarjottava tiskille. Ne ei nimittäin oikeasti ymmärrä, että tissit on olemassa paidan alla, vaikka niitä ei näy. Ja että on se perä olemassa, vaikka sitä ei verhoaisi 2 numeroa liian piukkoihin läpinäkyviin pitseihin. Nämä ruumiinosat on miehille tärkeitä, ja ovat olemassa vain jos ne näkyy. Ja siten, nainen saa haluamansa huomion vain jos se tyrkyttää tissejä ja persettä näkyville. Samalla saa myös huomion, jota ei ollenkaan halunnut.

  Tästä huomiosta ääriesimerkkinä siis raiskaukset.

  MUTTA. Eihän raiskatuksi joutuminen edes riipu kokonaan vaatetuksesta! Hautaan kaatuvia mummoja ja pikkutyttöjä raiskataan ihan yhtä lailla kuin baarityrkkyjäkin. Tässä päästään siihen, että raiskaus on lopulta aina vallankäyttöä ja voiman osoittamista eikä edellytä seksuaalista halua edes sen vertaa että munan saisi pystyyn, koska voihan sitä raiskata esineilläkin.

  Ymmärrän Lutkaliikkeen, mutta en jaksa ihan hyväksyä. Musta tää suomalainen naispoliisi sanoi varsin järkevästi Hesarissa eilen, että johan pikkulapsilta vaaditaan sen verran ettei ne lähde tuntemattomien matkaan – samaa voi myös vaatia aikuisilta. Ja siis järjenkäyttöä voi noin ylipäätäänkin vaatia. Kyllä siihen voi monella tavalla vaikuttaa, ettei tule raiskatuksi, se on ihan totta. 100% varmuutta ei saa, mutta vaikuttaa voi.

  • tammikuu44 sanoo:

   Hyvin haasteltu! Se suomalaisen poliisin (Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön uuden jhtajan) Ritva Elomaan neuvo on tosiaan hyvä: ei kannata lähteä tuntemattomien matkaan!

   Oma osuutensa on vaatetuksella mutta tosiaanki kuten kirjoitit, vanhoja mummoja ja pikkutyttöjö raiskataan vaatetuksesta huolimatta. Mutta jotain liioittelua kyllä on tuossa lutkaprojektissakin.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Kyllä minustakin naisten kannattaisi ajatella hiukan sitä, miten pukeutuu. Pukeutuminen tai sen pois jättäminen on selvä merkki miehille; nekin katsovat, joiden nainen ei haluaisi katsovan. O_O

  Tuntuu siltä, ettei nykyään tunneta edes hyviä tapoja…

  • tammikuu44 sanoo:

   Siihen vaatetukseen voisi tosiaankin kiinnittää huomiota jo senkin vuoksi, että vähän on naisihmisistäkin outoa, jos joku tytöntyllerö näytelee vaikka reisiä, jotka muistuttavat pikku porsaita. Että muodinluojatkin voisi panna vastuuseen.

 3. Hirlii sanoo:

  Minä jotenkin tajuan tuon Lutkaliikkeen ajatuksen, siis sen että miksei ihminen jolla on jotain näytettävää saisi kulkea hieman paljastavissa vaatteissa. ISekin, että naisten pitäisi liikkua vain tiettyinä kellon aikoina ja vain tietyissä paikoissa etteivät ”miesparat” joutuisi kiusaukseen raiskata, on minusta miehen halventamista.

  En pidä miestä potentiaalisena raiskaajana, ja suurin osa ei sitä ole, joten ei heitä pidä ryhtyä erityisesti suojelemaan viettielämältään tai hyysäämään. Minusta kaikenlainen rajoittaminen vain kääntyy lopulta itseään vastaan. Ei kai nyt naisten vastuulla voi olla raiskaus, herranen aika?

  Olen yhden kerran elämässäni ollut tilanteessa jossa päälleni käytiin, tuo heebo uhkaili tappaakin minut. Pääsin lopulta eroon tyypistä nokkeluudellani ja neuvokkuudellani, ja kai siinä oli tuuriakin, mutta täys sekopää se oli ja tein rikosilmoituksen, koska olin (ja olen yhä) varma että tyyppi taatusti oli raiskannut ja/tai tulisi raiskaamaan jonkun.

  Ja miten poliisi suhtautui? Vähätellen,hieman naureskellen (koska olin tulossa ammuyöstä kotiin ja menossa bussipysäkille), mitätöiden ja koin olevani altavastaaja. Siis täh! Jos joku häiriintynyt sekopää hiiviskelee jossakin kaduilla ja kujilla ainoana tarkoituksenaan käydä jonkun naisihmisen kimppuun niin kaikkien niiden naisten jotka sattuvat kulkemaan niillä main tulisi kiertää jostakin kaukaa etteivät vaan ”yllyttäisi” jotakuta väkivaltaan.

  Raiskaaja raiskaa vaikka nainen kulkisi pussi päässä, en siis usko että vähäpukeisuus voi olla niin suuri laukaiseva tekijä että se tekee miehestä raiskaajan. Suomessa on sitäpaitsi niin vähän näitä kesäisiä lämpötiloja, että mun puolesta jokainen saa kulkea just niin vähissä pukimissa kuin tykkää. Jo ihan d-vitamiininkin takia.

  Olin just käymässä kaverin palstalla, jossa ihmiset tyypilliseen tapaansa kekkuloivat hyvin vähissä pukimissa. Oli ulkonäkö sitten mimmonen vaan. Ei tullut siellä mieleenkään, että ou nou ja apua jospa tämä vähäpukeisuus nyt kiihottaa jotakuta liikaa. Ei tule uimarannallakaan semmoinen mieleen. Asuin kahdeksan vuotta kerrostalossa joka oli ihan uimarannan tuntumassa. Kerrotalojen välissä puikkelehti kesäaikaan aamuin ja illoin vähäpukeisia miehiä ja naisia (ja lapsiakin) kun olivat menossa uimaan. En ole kuullut että ketään olisi sillä asuinalueella raiskattu vähäpukeisuuden takia. Ainoat jotka hämmentyivät ja käänsivät katseensa pois puolialastomista suomalaisista olivat jotkut muslimiperheet.

  Kamoon, nyt on kesä hei :)

  • tammikuu44 sanoo:

   Pirskatti, tuo sinun todistelusi tuntuu järjelliseltä. Totta totisesti: tosiraiskaaja raiskaa vaikka perunasäkin. Ja kesällä vähäpukeisuus on luonnollista. Itsekin hipsuttelen pihamaalla sortseissa.

   Jotenkin vain se Lutkaliikkeen hoilaaminen naisen oikeudesta kulkea vaikka alasti ja kulkueessa killuminen tissit ja massit pajaana ällöttää. Ikään kuin haluaisivat vain ärsyttää. Vaikka asiaahan ajavat; ihminen saa pukeutua mielensä mukaan. ja toisekseeen: viisas mies ei provosoidu vaikka provosoidaan. Ja hyvä mies näkee vatteiden allekin.

   • Hirlii sanoo:

    Nuoret naiset elävät vähän överiksi tätä ulkonäköasiaa, kuten montaa muutakin elämänasiaa, ja itse luontoäitikin on ollut antelias sekä runsaskätinen joidenkin kohdalla. Totta tuokin on, ettei täällä nyt ihan missä tahansa pidä kuljeskella kaikki paikat paljaana, äsyttämistähän se on. Hyvä mies näkee paljon enemmän.

    Vakavimmat raiskaukset ovat järkyttäviä tekoja, ja on hyvä muistaa ettei niiden uhrit ole yleensä aina ollenkaan nuoria ja nättejä tai vähissä vaatteissa kulkevia neitokaisia.
    Pitääkin lukaista tuo lehtijuttu.

  • Sitä monta kertaa hiukan kevyesti suhtautuu, kun lukee lehdestä jostakin raiskaustapauksesta, mutta nuo Hesarin lukijoiden kertomukset kyllä antavat ymmärtää, että kyse on jostain hyvin-hyvin julmasta väkivallanteosta. Raiskauksen kokeneet tuntevat itsensä koko loppuelämän jotenkni likaisiksi tai pilatuiksi.

   Se Maskun raiskaaja tunketui yöllä kehitysvamaisten laitokseen…. apua tarvitsee sekin miespolo.

 4. Kaisa-Maria sanoo:

  Ilmeisesti raiskaaja raiskaa vaikka kulkisit burgassa.
  Naisten pukeutuminen ei olennaisesti poikkea siimakalastuksesta.Hyvin tarjoiltu viehe herättää toki petokalan huomion, mikäli se sattuu olemaan iskutuulella. Siksi huoratkin pukeutuvat mahdollisimman seksikkäästi.
  Homma pelaa niin miehillä kuin naisilla, joskin miehillä on hieman eri tavat.
  Mies lähinnä kukkoilee, haluaa tehdä menestyvän vaikutuksen, iskee baaritiskiin oman huoneen avaimen, Kertoo purjeveneestään ja uudesta Audistaan, nuoremmat mopoautostaan. Viisastelee tietämättömyytensä varmuudella.
  Maajussit pyrkivät jopa telkkariin ylpeilemään traktoreillaan ja laatukarjallaan päästäkseen pukille.
  Kulttuurihurmaajat, runoilijat ja maalausten tuhertajat ovat oma lajinsa. Heidän kaljapäissään uhoava taiteen tuntemus, tilapäinen köyhyys ja edessä oleva suuri tulevaisuus notkahduttaa monien polvet. Säälipillun saajissa he saattavat olla ykkösiä.
  Raiskaaja kuitenkin tulee aina yllättäen. Kuka tahansa noista tai muista.

  • Totisesti tunnet miesten kalastustavat! Kalastaminen erilaisin syötein on tosiaanki aivan eri juttu kuin joku röyhkeä ryöstökalastus pökerryttämällä kalat väkivaltaisesti.

   Raiskaaja on pahasti sairas, ja näitä on muitakin kuin se Maskun polkupyörällä liikkunut törppö, on raiskaajia toki paremmissakin piireissä.

   Tämän päivän (13,7,) Hesarissa on muuten raiskauksen uhrien kertomuksia; raiskausta ei uhri unohda ilmeisesti koskaan, tarvitaan pitkäaikaista terapiaa.

 5. tammikuu44 sanoo:

  Uusi oikeusministrimme Anna-Maja Henriksson kannattaa tämän päivän uutisten mukaan raiskaajien vapaaehtoista lääkekastraatiota.

  Aamutelevisiossa hän myös kannatti raiskauksista annettavien tuomioiden koventamista eli pienin rangaistus olisi 2 vuotta, kun se nykyään on 1 vuotta ja voi olla yksiuotisena siis ehdollinen. Kaksivuotisena pieninkin rangasitus olisi todellista vankeutta vankilassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s