Botellon tulee taas kuin tyhjästä, viranomaiset äimän käkenä

Mynämäkeläismies on harjoitellut Botellon-tapahtumaa varten koko alkuviikon. - Kulttuurin vuoksi on uhrauduttava näin ruohonjuuritasollakin, hän toteaa naurahtaen. -

*

Olemisen riemua odotettavissa tulevana lauantaina! Botellon tulee taas!

Kaikenlaisten ihmisten humaltumisjuhla Botellon on onnistunut  Turussa jo kolmena vuonna ilman suurempia häiriöitä. Tämä Espanjasta alun perin lähtenyt idea kokoontua puistoon piknikille on herättänyt närää lähinnä vanhemmassa väessä. Poliisikin on varuillaan.

Känäleuat kaupunkilaiset ovat panneet merkille kuinka tapahtuma on roskannut Kupittaan puistoa ja luonnollisia tarpeita on tehty pensaiden alle. Sydämensä kyllyydestä ovat haistelleet ihmisvirtsan hajua: tämä on toista kuin koirankakkojen laskeminen!  Mutta pullonkerääjät ovat tehneet isojakin tilejä.

Poliisi on tietysti huolissaan ja valppaana. Ihmeellisen rauhallisesti lehtitietojen mukaan se on kuitenkin tapahtuman ottanut. Nyt poliisi on hahmotellut suurimmaksi ongelmaksi sen, että järjestäjätaho on hiukan epämääräinen eli onko sitä, onko vastuuvakuutusta, tarvittava määrä järjestyksenvalvojia ynnä ympäristölupia? Missä on vastuuhenkilö, tuskittelee poliisi.

Tätähän se ilonpito Suomessa on: on oltava lupa!  Nyt sitten oikein sydämestään toivoisi, että ne odotetut 11 000 osallistujaa onnistuisivat juhlimaan iloisesti huppelissa mutta tappelematta. Poliisi kuulemma valmistautuu tarvittaessa piknikin hajottamiseen Varsinais-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Jukka Mäkilähteen mukaan.

Tieto tapahtumasta on levinnyt sosiaalisen median kautta. On ilo seurata kuinka sosiaalisia nämä sosiaalisen median kasvatit ovat. Poliisin sen sijaan ei tarvitse olla sosiaalinen. Turun kulttuuritapahtumien joukossa Botellon puoltaa paikkaansa siinä missä mikä tahansa muukin kulttuurivuoden tapahtuma. Itse asiassa ainoa tapahtuma, joka ei ole ylhäältä päin ohjattu ja organisoitu. Aitoa ruohonjuuritasoa  siis!

Rauhaa ja rakkautta, sanoimme me hippikansa aikoinamme.

*

17.7. Kaikki sujui lehtitietojen mukaan rauhallisesti ja turhia roskaamatta! Loistavaa ja ensi vuonna uudestaan!

No, nyt tuli tv-uutisissa, että puolenyön jälkeen oli tappeluita ja muita häiriöitä. Kunnon juhlijat olivat kyllä jo poistuneet, että autojen potkijat olivat varmasti joitain muita kuin piknikkansaa. Uutisissa poliisimies oli melkoisen tuohtunut. Eilen päivällä otetussa kuvassa piknikkansa näytti rauhalliselta eikä aamulla otetussa kuvassakaan nyt niin ruokottomasti niitä roskia näkynyt.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, taide, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Botellon tulee taas kuin tyhjästä, viranomaiset äimän käkenä

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Siinäpä ajatusta: jokaiselle naurullekin pitää hankkia lupa, ja siitä veloittaa esim. X-euroa! Lähtee valtiolta rahapula; sitten voi taas hyvällä omalla tunnolla antaa rikkaille ja hyvätuloisille verohelpotuksia mielin määrin. Tämän voisi esittää Jyrki-boylle, ehkäpä muut hallituspuolueet olisivat samaa mieltä…

  Mynämäkeläismies on ihan oikeassa, hän harjoittelee tätä vaikeaa kansalaistaitoa kännäämistä ja roskaamista, ja ottaa siinä sivussa päivänokoset;) Tämä on hyvä tehdä yleisellä paikalla puistossa tai jossain muualla missä ihminen huomataan!

  Oikein leppoisaa loppuviikkoa sinulle Tuula, ja kirjoittele taas mukavia ja ajattelua herättäviä juttuja lisää!:D

  • tammikuu44 sanoo:

   Loistava idea tuo nauruvero. Sitä pitäisi nyt suositella kreikkalaisillekin! Olisi kreikkalaisilla yllätäen valtio kassassa rahaa millä mällätä. Mutta Jyrkille tuskin kannattaa ehdottaa, koska mies on vakavamielisten puolueen nokkamiehiä, näitä ratsastajapatsaan ja muiden natsiupseerin näköispatsasta muistuttavien pukumiesten joukkiota.

   On se Aila niinkin, että jos yleisellä paikalla alkaa viinaa ottaa, niin kannattta sammua, ettei hävetä muitten kännissä kekkalointi.

   Minä menen tästä kohta Turkuun ja aion käydä jossain näyttelyssä (en vielä tiedä missä) ja ostaa jonkun kirjan (niitä on aina mukava selata kirjakaupassa ja yrittää näyttää viisaalta).

   Hyvää viikonloppua!!

 2. Hirlii sanoo:

  Mynämäkeläismies vaikuttaisi olevan jo vähän ylikunnossa, liian kova harjoittelu ei ole aina hyväksi. Mutta pullonkerääjille tämä on loistotapahtuma !

  Kaksi pikkuneitiä kaupan pullokoneella kertoivat kerran tienaavansa kesälomarahoja ihan kiitettävästi kun kulkevat tapahtumasta toiseen. Kulttuurilla siis tekee tiliä. – Isiä hävettää tulla kauppaan meidän kanssa, totesi toinen pullonkerääjätyttö. Ja toden totta, hieman nolosteleva keski-ikäinen herra seisoi sivummalla ja katseli muualle. Luulevat että olen juonut tuon kaiken, hän varmaan ajatteli.

  • tammikuu44 sanoo:

   Toden totta, mynämäkeläismies saattaa olla ylikunnossa – mutta siitä olen pitänyt huolen, että kiellettyjä aineita ei ole käyttänyt! Joskus on mies valittanut, että hiukan huikoo ja olen tarjonnut sillifilettä.

   Kulttuurilla elää kyllä varsin mukavasti, jos osaa sitä viisaasti nauttia.

   Pikkutyttöjen isä alkoi aivan oikeasta päästä kasvattaa tyttöjä kulttuurin tuntemukseen, ja sen kohtuukäyttäjiksi.

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  Tässä iässä sitä ryyppää mieluummin pienissä tutuissa ympyröissä jossain rauhallisessa paikassa kuin 11000 juopon huliviliporukassa.
  Luojalle kiitos, että on tullut pysyttyä irti typerästä sosiaalisesta mediasta.
  Teini-ikäisenä ajattelisin ehkä toisin. Silloin jo juhannusjuhlat ja ensi reissut ruotsinlaivoilla tuntuivat ihan mahtavilta.
  Mutta nuorison on aina annettava tehdä omat mokansa. Onpa sitten vanhana jotain muisteltavaa. Elämänkokemuksia kun ei voi hankkia etukäteen.

  • tammikuu44 sanoo:

   Mutta nuoret haluavat olla yhdessa ja se pitäisi heille suoda. Roskaaminen on tietty paha juttu mutta siitäkin voi hiukan syyttä vanhempia: kotona pitäsi opettaa omalla esimerkillä miten roskat viedään rokakokoriin ja otetaan muvipussi mukaan , kun mennään vappuna puistoon piknikille. Nuoret oppivat myös toisiltaan.

   Tästä Botellosta on nyt noussu turhan kova kohu: ei muka löydy järjestäjää eli vastuuhenkilöä, mutta kuka oli vastuuussa jonkun jääkiekkojoukkueen vastaanotosta keväällä tai kuka on vappupiknikeistä vastuuussa? Kuinkahan paljon roskataan lestadioilaisten ja muitten uskovaisten kesäjuhlilla?

   Hyvä tietysti on, että järjestyksenvalvojia on paikalla kiertelemässä ja auttamassa mahdollisissa ongelmatilanteissa. Hauskaahan tuommoinen yhteenkokoontuminen on!

 4. Juuso sanoo:

  Osallistuin viime vuonna Botellonin piknikiin. Valtaisa tapahtuma – vaikka en ole varma voiko käyttää sanaa tapahtuma, kun varsinaista järjestäjää ei ole. Joka tapauksessa hieno kokemus olla tuhansien ihmisten ympäröimänä nauttimassa kesästä ja piknik -eväistä. Jaan kuitenkin huolen yleisestä roskaamisesta ja sotkemisesta. Joku roti pitää olla. Toisaalta, onhan meillä ihan järjestettyjä ja laillisiakin juhlia – esim. vappu, jolloin ihmiset puistoihin kokoontuessaan roskaavat ja pissivät nurmikoille. Onko se sitten jotenkin sallitumpaa, kun siitä on etukäteen virallinen kalenterimerkintä?

  Tappeluja ei toivottavasti tule. Jos kuitenkin tulee niin toivottavasti joukossa on myös fiksuja, jotka puuttuvat tilanteeseen. Vähän ehkä tähän tapaan:

  http://www.iltasanomat.fi/viihde/foo-fighters–laulaja-heitti-vakivaltaisen-katsojan-ulos-keikalta/art-1288401530993.html

  • tammikuu44 sanoo:

   Juuso, puhut järkeä: kyllä nuorilla suurimmalla osalla on järki päässä ja milloin nuoret oppivat olemaan toisensa kanssa, jos eivät koskaan saa sitä harjoitella. Eihan tässä Botellonissa ole kyse mistään mielenosoituksesta, päivastoin, kyse on yhdessä viihtymisestä. Ja ovathan nuoret jo tottuneet olemaan monenmoisilla festareilla, ovat pyörineet ulkomailla asti. Titeysti aina voi sattua kaikenlaista, riski on otettava.

   Tuo video on hyvä: noin sitä pitää puuttua asioihin!

 5. Olavi sanoo:

  Olin myös viime vuonna,ja silloin homma toimi,mutta nyt tapahtumaan on ilmoittautunut lähes 3 kertaa enemmän väkeä, joten tappeluilta ei voi välttyä,kun kaikki ovat juomassa samassa puistossa..kyllä tuolla saisi olla jonkinlainen järjestyksen valvolta, vaikka vaan turvallisuuden vuoksi. eikä haittaisi vaikka ois 2-3e aluemaksu..siinä saisi siivojat,bajamajat,järkkärit osansa ja valtiolle kans vähän hyvitystä.

 6. Possu sanoo:

  Lukuisia tappeluita ja kaksi raiskausta tähän mennessä, no aina roiskuu kun vähän rapataan. Ja ainakin ne oli jotain muita eikä ainakaan meitä hyviksiin. Kauheeta kun tommosista valitetaan kun vaan halutaan pitää vähän hauskaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s