Valitse hassunhauskin: munaton mies, lapsityövoiman sallija tai harmaan talouden hyväksyjä

Sarasvuon ehdottamaa veden säästöä on jo pitkään toteutettu Mynämäessä: yleensä bidesuihkut asennetaan niin, etteivät ne ylety WC-pönttöön. Selvää säästöä!

*

Vakavailmeisille pukumiehille ei yleensä naureta. Ei edes Esko Aholle. Joku hiukan virnisteli, kun hoksasi  keväällä Urheilulehden kannessa Esko Ahon naaman otsikolla Munaton mies. Tosin viime viikolla Porissa Suomi Areenassa Esko Aholle taas hiukan tirskuttiin, kun mies ärtyi ja ärähteli toimittajille näiden tiedustellessa Ahon mielipidettä tapauksesta Mika Myllylä. Muistui kai Hiihtoliiton entiselle puheenjohtajalle mieleen kaikenlaista dopingin alkuajoilta…

Kesäisessä Porin kaupungissa on vieläkin vitsikkäämmin esiintynyt tunnettu viisausguru  Jari Sarasvuo. Suomi Areenan keskustelussa hän ehdotti, että maahamme pitäisi saada  moraalisia majakoita, jotka sanoisivat miten asiat ovat. Reippaasti tämä valopää  ryhtyi itse majakaksi! Antoi säästövinkkejä.

Sarasvuo ehdotti yhdeksi valtion säästökeinoksi, että Suomen teini-ikäisille säädettäisiin suihkussa käyntiajan maksimiksi 10  minuuttia. Suihkut pantaisiin toimimaan vesipoletilla. Vesikin on rahanarvoista tavaraa, eikä sitä missään ole määrättömästi. Samainen ajattelijamajakka on myös lapsityövoiman käytön kannalla. Lapsia ja nuoria voisi palkata tietyin rajoituksin kolmen, neljän euron tuntipalkoilla!
Jos nämä olivat vitsejä, ei naurata, vielä vähemmän, jos mies oli tosissaan.

Pahvipäitä on myös  korkeasti koulutettujen joukossa. Työtä tekevissä piireissä sellaiseksi on jo kauan epäilty Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Vireniä. Tämä talousneropatti kirjoittaa Turun Sanomissa (14.7.), että harmaa talous ei ole todellinen ongelma Suomessa! Eikä suinkaan tarkoittanut tätä vitsiksi.  Ei ole siis miespolon mielestä mitään mieltä suunnata resursseja olemattoman torjumiseen. Pikkusummia ovat pimeässä bisneksessä pyörivät rahat, väittää Viren-herra.

Joko maailmakirjat ovat nyt sekaisin tai tullut proffalle laskuvirhe;   Hesarissa (17.7.) harmaasta taloudesta kertovassa jutussa  selitettiin, että viranomaisarvion mukaan pelkästään hotelli- ja ravitsemusalalla harmaata taloutta on liikevaihdosta 500 miljoonan euron verran. Pikkusummako?
Jos pimeää taloutta puolustaisi vitsejä kertova Spede  Pasasen tyylinen huuliveikko, kaikki nauraisivat. Taloustieteen professorismies naurattaa kansalaisia vakavissaan.

Semmoista se on, taloustiede. Siinä hymy hyytyy.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Valitse hassunhauskin: munaton mies, lapsityövoiman sallija tai harmaan talouden hyväksyjä

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Esko Aho on päässyt noista doping jutuista kuin se kuuluisa koira veräjästä.
  Ihan varmasti hän on tiennyt dopingin käytöstä, sai muistaakseni jopa vahingonkorvauksia aikoinaan, kuten hiihtäjä Jari Räsänen. Ja entäs se Paavo Petäjän naama sielä Lahden MM-kisojen tiedotustilaisuudessa? Sitä en ole voinut unohtaa; herra Petäjä piileskelee Thaimaassa nykyään. On lämmintä ja mukavaa—.

  • tammikuu44 sanoo:

   Samat mietteet minulla Eskosta. Mies joka puhuu ja selittää, sellainen munaton mies. Luisteli itsensä irti siitä Hiihtoliitosta juuri sopivaan aikaan.

 2. Zepa sanoo:

  Asian vierestä, mutta kuka ihmeessä jaksaa lotata suihkussa 10 min? Se on tulos ja ulos tääl meillä.

  • tammikuu44 sanoo:

   Teini-ikäiset lotraavat suikussa kuulemma puolikin tuntia. Ja se on sitten liikaa ja tulee kalliiksi. Kaikenlaisten laskelmien mukaa muutenkin vettä kuluu tuhottomasti, peräti 150 litraa henkeä kohden vuorokaudessa. – En tiedä pitävätkö tiedot paikkansa, luin ne Turun Sanomien Extrasta.

   Aika hupaisaa, jos kellolla pitäisi mitata suihkussa oloaika!

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  Jos Esko Aho olisi viisas mies, olisi hän kiertänyt Porin julkisuuskehän kaukaa. Mutta julkisuutta rakastavan tumpelon pitää vanhasta muistista tunkea aina tyrkylle, vaikka polla jo vähän heittääkin. Olisi luullut miehen tajuavan, että tapaus Myllylä herättää kiusallisia kysymyksiä.
  Viisainta olisi vaan nostaa isoa tiliä lakastuvan Nokian palkintovirasta niin kauan kuin se vielä on mahdollista, ja hiihdellä ihan hiljaa omia latujaan.

  • Tismalleen samaa mieltä olen minäkin. Malliesimerkki miehestä, joka kuvittelee liikoja itsestään. On muuten metkaa, että Aho vaikuttaa sellaiselta pahanilman linnulta: heti kun pääsi Hiihtoliitosta luimimaan pois ja Nokian supliikkimieheksi alkoi Nokian alamäki…

 4. mammamia sanoo:

  Maailman kirjat ovat ihan järjestyksessä. Up/down -nuolet näyttävät suuntaa. Hyvinvointivaltion kaatopaikalta on suunta alas, Kairon monimiljoonaiselta kaatopaikalta ylös.
  Olemme luku- ja kirjoitustaitoisia näyttääksemme järjenköyhyyden rahoissa kieriskellessä. Lasten opettaminen kaatopaikoilla avaa heille tien pois hökkeleistä. Siellä pitää antaa myös perheneuvontaa. Pyytää aviomieheltä lupaus, ettei viikkoon hakkaa akkaa. Sitten toiseksi viikoksi. Pienin askelin noustaan ylöspäin.
  Huipulla tuulee, siellä on tyhjä pää ja tuulen huuhtoma pee. EVVK

  • tammikuu44 sanoo:

   Rankkaa yhteiskunta-analyysiä, mutta oikeita kohtia painotettu. Hukka meidät perii, jos järki ei voita niin kuin entisellä aasilla. Ja aaseja meillä riittää!

 5. Juuso sanoo:

  Olisikohan niin, että isoissa talouskuvissa – esim. valtion taloudessa – on liian kauan ajateltu milli sinne, milli tänne -periaatteella? Valtion taloudessa milli on kuitenkin aika pieni mittayksikkö. Toisin kuin lääketieteessä, jossa lääkkeiden määräämisessä milli sinne, milli tänne -periaatteella ei uskalla ajatella edes suurinta julkisuutta nauttiva valelääkärikään.

  Rohkenen vaatimattomana kandidaattina olla professorin kanssa eri mieltä. Yhteiskunnallemme aiheutuu vuosittain 4-5 miljardin euron menetykset vuosittain harmaan talouden vuoksi. Miten olisi, jos kitkettäisiin tätä oikein urakalla? Voitaisiin ehkä välttyä joiltain leikkauksiltakin…

  • tammikuu44 sanoo:

   Professoria tietenkin hämmentää se, ettei hän ole koskaan ollut oikeilla työmarkkinoilla, ei ole edes kuullut, kun kaverit puhuu pimeästi tehtävästä työstä.

   Tämmöiset pimeät työmarkkinat nyt ensimmäisenä pitäsi panna kuriin, joku moraali työn teettäjälläkin täytyisi olla. Olisi omiaan nostmaan ja muutenkin selventämään ihmisten käsitystä oikeasta ja väärästä. Hyvin yleistä on vääryyden hyväksyminen nykyään, kunhan vain saa työtä. Joku työntekijäkin jopa luulee, että hänellle on eduksi tehdä työtä pimeästi pienellä palkalla ja ilman verokirjaa. Huh-huh! Olen omin korvin kuullut kuinka taloustieteen alkeita opettava merkonomi kohkasi opettajanhuoneessa samantapaisesta pimeästä työn tekemisestä ja teettämisestä ihan kirkkain silmin.

   Kyllä 5 miljardia on ainakin minun mielestäni iso summa. Ja vaikka tuo pimeän talouden viemä summa olisi pienempikin, olisi pimeä talous saatava loppumaan. Ei kai nyt voi olla niin hullusti, että jos väärintekijöitä on vähän, ei kannata uhrata aikaa ja vaivaa niiden kiinnisaamiseen?

   Tai onkohan talousproffan ajattelu samanalaista kuin yläkoulun poikien, jotka ovat jääneet kiinni kielletystä lumipallojen heittelystä; ”Muutkin pojat heittelivät”, puolustautuvat.
   ”Kun muutkin tekee pimeestii” ajattelee talousguru.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s