Kannustusta Jutta Urpilaiselle: Kyllä takuita tarvitaan!

Suomalaiset vaativat melonillekin takuun, miksei sitten Kreikan lainoille! Oheisen kaltaiset takuulaput käyttöön ja jokaislle suomalaiselle veroilmoituksen yhteydessä oma takuulappu.

*

Hyvä Jutta

Luit kai lehdestä, että 86 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että ilman takuita ei suomalaiset halua lähteä enää Kreikalle rahaa jakamaan. Muillakin mailla tuntuu olevan halukkuutta takuiden saamiseen. Jos tulee jotain känää ja Kreikka alkaa pullikoida, niin sano niille kreikkalaisille, että  miksikä takuita nyt sitten ei voisi antaa, jos teikäläiset muka vuorenvarmasti velkansa maksaa?

Evästykseksi vielä: otapa tästä melonista mallia.  Mynämäkeläiset ovat nyt niin tosissaan takuiden suhteen, että vaativat cantaloupe-melonillekin täällä takuulapun. Että takuulappu olisi saatava, mieluiten jokaiselle suomalaiselle oma lappu. Torstaina 21.7. euromaiden johtajat kokoontuvat huippukokoukseen Brysseliin, Suomea edustaa pääministeri Jyrki Katainen. Katso pikkusen sen Jyrkin perään.  Sano sille, että vie jo täältä mukaansa kassakonekuittirullan. Pyytää vaikka eduskunnan kahvilan pitäjältä. Ei tarvitse sitten kreikkalaisten sitä lähteä etsimään. Ja soita vielä torstaiaamuna puhelimella, että katsoo miten päin se takki on ja painota, ettei  kesken kokouksenkaan sitä kääntele, oli kuinka kuumat paikat tahansa.

Pidä pintasi!

Terveisin
Hymyilevä eläkeläinen

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Voittaminen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Kannustusta Jutta Urpilaiselle: Kyllä takuita tarvitaan!

 1. Hirlii sanoo:

  Kannustan myös Hymyilevän eläkeläisen sanoin !

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Jyrki-Boylle ei ennen Juttaa tullut mieleenkään takuiden vaatiminen Kreikan ja muiden EU-valtioiden lainoille. On se kumma, kun moinen asia ei juolahda eturivin miehen päähän. Kun tarvitsimme rakennuslainaa, pankki vaati takuiksi kaksi kiinteistöä, vähempi ei riittänyt. Hyvä edes kun niillä lähti!

  • tammikuu44 sanoo:

   Ilmeisesti tämä tilanne rahamarkkinoilla on erittäin paha ja nyt on Jyrkinkin se myönnettävä.
   Tuota minäkin olen ämistellyt, että miksi tavallisesta pulliaiselta vaaditaan niitä vakuuksia pieneenkin lainaan, mutta kokonaisilta valtioilta ei mitään.

   ”Suo siellä, vetelä täällä”, sanoo suomalainen sananlasku, joka sopii kyllä tähän EU:n rahatilanteeseen vallan hyvin.

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  Mitäpä siitä Kreikan kriisistä, Valtakunnassa vallitsee nyt maansuru, kun presidentin vanha kissa on kuollut. Kissalle on kuulemma perustettu nettiin oma muistosivukin.
  Upeita hautajaisia vaan odotellaan. Tapasihan kissa valtiovieraita enemmän kuin moni muu eläessään.

  • Sen kissan nimi oli Rontti. Nimen perusteella voi helposti nyt vaineeseen vaipuneen sotkea muihin silmäätekeviin, kansandustajiin, ministereihin ja jopa valtiovieraisiin. Levätköön rauhassa. Nimen veroisia ainakin politiikassa riittää. Tulikin mieleeni, että mitenkähän se Katainen selviää siellä Brysselissä…

 4. Kaisa-Maria sanoo:

  Väärin! Etkö sinä Hymyilevä valtakunnan politiikkaa seuraa? Mikäli Iltalehteen ja muihin tiedotusvälineisiin on luottamista kissavainaan nimi oli Miska. Sehän on hienostunut itään viittaava nimi. Onhan presidentti tunnetusti idän mahtimiesten kravattien oikoja.
  Rontti-niminen kissa on edelleen hengissä, kuten kaikki muutkin tarkoittamasi rontit.
  Että mitenkä Katainen selviää siellä Brysselissä? Ihan kivasti, ellei ota liikaa.

  • tammikuu44 sanoo:

   Mikä moka ja munaus! Siis Miska kuoli ja Rontti elossa. Niinpä tietysti: kaikki rontit hyvissä voimissa. Ja se yksi rontti siellä Brysselissä selviämässä.

   Kyllä nyt jännittää, mitä vakuuksia saadaan! Minä haluaisin vakuudeksi kreikkalaisen viinitarhan…

 5. Kaisa-Maria sanoo:

  Korkeintaan Kreikasta saadaan vakuudeksi se rappioitunut Akropolis-kukkula, josta paikallinen museovirasto ei ole huolehtinut, mikäli sellaista virastoa onkaan.
  Joten taitaa unelma viinitarhasta mennä sivu suun. Parempi vaihtoehto kyllä olisi riittävä määrä valmiiksi pullotettua vuosikertaviiniä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s