Kuningatar Kuntin opetuksia Turun kävelykadulla

Onnellinen mies, Fredrik Virta jakoi Krishna-tietoutta ja vaniljakakkuja kävelykadulla Turussa viime perjantaina.

*

Turun kävelykadulla menee joskus kiireessä hermot, jos joutuu väistelemään kovin monia Unescon rahankerääjiä, Greenpeacen miehiä, Amnestyn ihmisoikeustaistelijoita tai kotimaisia uskonsisaria ja veljiä, kerjäläisiä, erilaisia temppuilijoita ja katusoittajia.  Kaikki kalastavat rahaa. Himoitsevat almuani. Mutta minä olen huono ihminen. Kävelen julmasti ohi äkäisen näköisenä.

Tästä mankujajoukosta olen nyt löytänyt yhden hellyttävän poikkeuksen. Nuorukainen erottui joukosta, koska  näytti onnelliselta, hymyili, seisoi kadulla  kummallisessa kaavussa  pää ajeltuna ja  otsassa kultakirjailua, kaulassa palttinakankainen pussukka, käsivarrella kori.

Pysähdyin ja tervehdin:  Nuorukainen kertoo olevansa Hare Krishna -liikkeen miehiä, tulleensa Ruotsista saakka.  Sanoo, että äiti on suomalainen, että haluaa opetella suomea sekä  opiskelevansa munkiksi, näyttelee vasussaan olevia kirjoja. Munkkikokelas ei halua pelästyttää, vaan kertoo  intialaisen Krishna-uskonnon olevan hyvin samantapaista kuin kristinusko, tosin paljon vanhempaa.

Tämä sydämellisesti hymyilevä nuorimies, nimeltään Fredrik Virta, tuskin haluaa maailmalle, minulle tai muille ihmisille, eläimille tai kasveille mitään pahaa. Ei. Sen sijaan tasapainoa, hymyilyä, iloisuutta, onnellisuutta. Huomaan kaivavani kukkarostani muutamia euroja, kiitän vaniljakakkaroista ja kirjasta:

“ Nöyrin kunnioitukseni kuuluu Sinulle, oi Herrani, jonka vatsassa on lootusmainen painauma ja jota lootuskukkaseppeleet koristavat. Sinun katseesi on kuin viileä lootus ja jalkapohjissasi näkyy lootuskukkakuvioita.” (Kirjasta Kuningatar Kuntin opetukset)

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Kuningatar Kuntin opetuksia Turun kävelykadulla

 1. Tommi Brander sanoo:

  Hare Krishnassa todella on kristinuskon kanssa paljon yhteistä – erityisesti kova auktoreettiusko huolettaa. Näin ainakin heidän Ajaton viisaus-kirjansa mukaan.

  Onnea kaikille, jotka sitä kautta merkitystä elämälleen löytävät. Pitäkää silti silmänne auki ja päänne terävänä.

  • tammikuu44 sanoo:

   Kiitos tiedoista Tommi, en nyt ihan vakavasti ole liittymässä tähän uskontokuntaan. En halua uskoa mihinkään Jumalaan. Mutta kieltämättä minuun teki vaikutuksen nuorukaisen hymyily. Ehkä vielä miehistyy ja maallistuu.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Olet saaanut saman kirjan kuin minä tuolta Hare Krishnan pojalta. Minä ostin sen Tohmajärven torilta vuonna 2009 huhtikuussa, jossa oranssiin kaapuun pukeutunut munkki sen minulle kauppasi. Kirja on vieläkin lukematta, vaikka kuningatar Kunti on ollut ”maailman viisain nainen”. Ellei tuota määrettä olisi ollut, ehkä olisin kirjaa hieman lukenutkin.

  Hare Krisha liike laajentaa reviiriään, heillä on kuulemma joku majapaikka Kiihtelysvaarassa, nykyisessä Joensuussa.

  Oikein hyvää jatkoa sinulle Hare Krishna liikkeen parissa, Hymyilevä Tuula<3

  • tammikuu44 sanoo:

   Älä pelkää Aila: en ole liittymässä tähän Hare Krishna -liikkeeseen. Mutta tapamani nuorukainen oli tosissaan sekä vähintäänkin yhtä uskottava kuin nämä kristinuskoa saarnaavat pipit ja papit ynnä äärikristityt.

   Miksei tänne sitäpaitsi yksi Hara Krishnakin mahtuisi. Ei se ainakaan ole naispappeutta vastaan enemmän kuin tuomitsemassa rakkautta niin miesten kuin naisten tai samaa sukupuolta olevien välillä.

   Kyllä jää minultakin lukematta tuo kirja maailman viisaimmasta naisesta. Mutta sen verran tuli vilkaistua, että kyllä kristinusko on paljon ammentanut noista intialaisista lähteistä.

 3. mammamia sanoo:

  Sain kutsun tulla heidän yhteisöönsä viettämään joulua. Kerroin siitä kutsusta tyttärentytöille. Toinen opasti mmummoa:
  -Kun sinä menet sinne Munkkiklubille, älä kerro, että olet meidän mummo.
  Blogi sai nimen Munkkiklubi. Munkkeja ei ole näkynyt. On vain valtakunnan papan siunaus blogilleni.
  – Uupumaton auttaja on auttamaton uupuja.
  Siinä meille omaishoitajille lohtua. Yllätyin eilen kauppareissulla hymyn tehoa. Yksinkertainen ele, hymyilevä palaute. Sinuhe Egyptiläinen kävi toteamassa, mihin hänen rakkaansa oli joutunut. Oliko se pienen tytön pelko tulla uhratuksi? Näissä mietteissä, mikä on vapaa valinta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s