Vanhukset pois ravintoloista!

Vanhuksen pitäisi oppia tuntemaan rajansa; harmaahapsen on turha yrittää esim. seisoa Aurajoessa kelluvan muoviankan selässä. Samoin ravintolaan menoa on syytä harkita.

Vanhus on yleensä sietämättömän vanha, eikä sen kumpikaan pää pelaa.
Harmaahapset ovat pyöräkelkkoineen liikenteen tukkeena suojatiellä ja  sujuvan kaupan jarruna myös marketeissa, joissa eivät osaa käyttää uutta maksuautomaattia kassalla, ovat unohtaneet Miuru-kissan kerman  ja kassaneidin on lähdettävä sitä hakemaan. Dynaamisessa yhteiskunnassa vanhukset ovat kehitystä hidastavia arkaaisia kenotafeja.

Nämä harmaahapset on  perinteisesti totuttu kuskaamaan pois ihmisten ilmoilta ja jätetty vähälle hoidolle erityisiin vanhainkoteihin, joiden oven yläpuolelle on kirjoitettu näkymättömällä maalilla latinaksi Dantea tapaillen: Ken tästä  käy saa kaiken toivon heittää.

Nykyään vanhukset tuppaavat tervettä näytellen joka paikkaan, jopa ravintoloihin. Vapisevat vanhukset, joilla sokerikaan ei enää sula suussa,  pilaavat näin tuhruisella olemuksellaan trendikkään ilonpidon. Tilaavat tohkeissaan keskikaljaa ja kaatuvat humalapäissään mennessään vessaan. Siitä tulee huomattavia kuluja velkaantuneelle valtiolle: vanhuksen lonkka murtuu, ja vanhus saa sairaalabakteerin, jota joudutaan  sitten hoitamaan ennen kuin harmaahapsi kuolee.

Saksalaiset, jotka tunnetusti ovat säästäväistä kansaa, ovat nyt näyttäneet, että rajat voi panna vanhuksille siinä missä tupakanpoltollekin. Kun äskettäin ruotsalainen vanhuspariskunta yritti baijerilaiseen ravintolaan, ravintoloitsija teki heti reippaasti topin yrityksille.  Naisvanhus  viimeisenä konstina esitteli itsensä Silvia Bernadotteksi, mutta ravintoloitsija sanoi, ettei seuraa akkainlehtiä eikä siis tunne kyseistä vanhusta, mietti mielessään, että mikä lie elähtänyt ulkomaanpelle tämäkin.
–  Ei kun ulos ja sassiin, täällä viettään nyt häitä.

Jotkut ovat närkästyneet kuninkaallisten vanhusten kohtelusta. Kissan viikset: Kyseessä oli suoraselkäinen toiminta. Trendiravintola on tarkoitettu kauniille ja rohkeille, säätyyn katsomatta. Vanhukset pysyköön lestissään!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, Mediamaailma, mynämäki, sano suoraan, vanhukset Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Vanhukset pois ravintoloista!

 1. Anna-Liisa sanoo:

  Hymyilevä, nyt en ymmärrä! Luin uutisen asiasta saksalaismediasta eikä minulle sen perusteella tullut mieleenikään että kyse olisi ollut vanhusten torjunnasta. Koko ravintola oli varattu hääseurueelle.

  • tammikuu44 sanoo:

   Ota huomioon, että kyseessä on pakina; suomenkielistäkin tekstiä on toki joskus vaikea tajuta ja tunnistaa tyylilajia.

   Nauratti oikein kovasti luettuani uutisen ja ihmettelin ihmiten hohailua ja paheksuntaa, kun joku kuningaspariskunta ei mahdu täpötäyteen kapakkaan, jossa on yksityistilaisuuus. Varsin yksinkertaista sakkia siis nämä kuninkaalliset.

   Ajattellinpa sitten, että miksipä ei yhtä hyivin tässä tapauksessa voisi nähdä vanhusten syrjintää, on sen verran elähtäneitä jo kumpikin kuninkaallinen pölvästi. Eihän kukaan järjellinen ihminen pyri töpötäyteen kapakkaan ja mukaan tuntemattomien hääriehaan. Eli on pakinankirjoittajan keksimää tuo vanhusten syrjintä. Sitä kyllä riittää kuten myös huonoa hoitoa. Harva yrittää vanhuksia puolustaa.

 2. Zepa sanoo:

  Kiinnostava näkökulma :-D

 3. Anna-Liisa sanoo:

  Hehe, anteeksi hoksaamattomuuteni, Hymyilevä! :-)

  • Ei mitään hämminkiä, sanailua ja naljailua tämä kirjoittaminen on. Aina on parempi olla jotain mieltä kuin hyssytellä ja hymistellä. Että terveisiä ja kivoja loppukesän päiviä!

 4. Aili Nupponen sanoo:

  Sattuuhan niitä erehdyksiä puolin ja toisin..;)

  Outoa, jos kuninkaallisia ei tunnisteta, osoittaa huonoa yleissivistystä..;/

  • Ei kuulemma ravntolanpitäjällä ole aikaa lukea naistenlehtiä, että naama jäi vieraaksi. Sitäpaitsi saattoi naama kuninkaallisilla olla jo melkoisen kurtistunut, että naisihminen vaikutti keltä tahansa eläkeläisrouvalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s