Turha enää rypistellä euromiehet, puolet on jo housuissa!

Rehti suomalaismies alkoi heti koota apupakettia Jutta Urpilaiselle kuullessaan valtionrainministerimme reippaan puheen vakuuksista. - Tästä paketista ei vakuuksia vaadita, suomalaismies naurahtaa.

Kuka tahansa huru-ukkokin näkee syyn niin euromaiden kuin koko maailmantalouden hätään:  markkinatalous alkaa haista.

Mallimaa on meille Amerikka: Amerikassa on yksityiset ja koko maa velkaantunut  nopeutuvaa tahtia viimeisinä vuosikymmeninä. Koko talouskasvu siellä nojasi velaksi kuluttamiseen. Pultsarillekin saatettiin myöntää asuntolaina ilman vakuuksia. 2008 jysähti niskaan tosiasiat eli talouskriisi. Siitä syytetään kakistelematta  Barack Obamaa, miestä joka yrittää pelastaa hukkuvan laivan.

Nyt ovat EU-maat samanlaisessa tilanteessa. Täällä yli varojensa mässänneitä maita on yritetty auttaa tukipaketeilla. Sinisilmäisesti on annettu selvää rahaa, ilman takuita. Rahamiesten rahakukkarot on ehtymätön Moolokin kita, mikään ei riitä. Ainoastaan Suomi on ihmetellyt tätä holtitonta rahankylvöä. Ja siitäkös älläkkä on syntynyt.

Ilmeiseti Suomi nyt nousee koko talouskriisin syntipukiksi vakuusvaatimuksellaan. Jutta Urpilainen  saa haukut Amerikan Barack Obaman tapaan.  Jos ja kun koko euro kaatuu, jos ja kun syntyy finassikriisi, jos ja kun syntyy taantuma ja työttömyyttä, niin syy on näillä näkymin siis Jutta Urpilaisen. Haloo: syyhän on edelleenkin niissä rahamiesten rahakukkaroissa, pörssihuijareissa ja pankkimiehissä, jotka holtittomasti ovat syytäneet rahaa ilman vakuuksia milloin minnekin.

Jopa englantilainen talouslehti Financial Timesin talousasiantuntija kirjoittaa etusormi opettavaisesti pystyssä, että Suomen tulisi nyt päättää, tuleeko se mukaan Kreikan uuteen pakettiin vai ei. Jos itse olisin Jutta Urpilainen vastaisin tälle kaalinpäälle keskisormi pystyssä:
– Suomi on jo alusta lähtien sanonut ja päättänyt, että  se ei tule mukaan ilman vakuuksia!
Suomi ei ole ainakaan väärentänyt tilastojaan näissä raha-asioissa kuten  nyt  apua kieli lotkolla kinuvat kriisimaat, eikä se ole koskaan lipsunut budjettikurista tiukan paikan tullen.
– Euromaiden tulisi nyt yhdessä sopia vakuusmalleista, jotka sopivat kaikille! sanoi Jutta äsken television uutisissa.
– Vaihtoehtoja, vaihtoehtoja, hyvät herrat ja narrit!

IS 27.8./ Kätsyn kätevä tivistys.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Turha enää rypistellä euromiehet, puolet on jo housuissa!

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Köyhät myöntävät vielä köyhemmille niitä apupaketteja, sotku mikä sotku..;/

  Ja kun yksi lama on päästy yli itkulla ja hammasten kiristyksellä, seuraava odottaa jo heti oven edessä, loppua ei näy—.

  Pitäisi kehitellä niin suuri inflaatio, että velatkin muuttuvat saataviksi. Näin tehtiin ennen , ja aina selvittiin seuraavaan devalvaatioon asti…

  • tammikuu44 sanoo:

   Siltä pahasti näyttää, että tämä apupakettisotku sen kun pahenee.

   Aili, ne velat laulun mukaan tuntui saavilta pienessä ja ehkä suuressakin hiprakassa. Jos apupaketti sisältäisikin erilaisia juovuttavia juomia, ehkä alkaisi rahaa löytyä. Tai otettaisiinko kreikkalaisten viinit vakuudeksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s