Unelma rahasta ja onnesta sekä totuus köyhyydestä

Kreikkalainen haltia on valmis toteuttamaan kaikki toiveesi!

– Olen hyvä haltia, saat esittää yhden toivomuksen!
– Tee minusta upporikas, halajan rahaa, mammonaa, kultaa ja hopeaa, jalokiviä ja osakkeita…
– Toiveesi toteutukoon!

Pim! Ahneesta miehestä tuli uusin maailman rikkain mies. Kaikki kadehtivat miestä mutta tämä ei ollut moksiskaan, päinvastoin. Mies sai rahoillaan mitä vain. Uskonnolliset matkasaarnaajat hän vaiensi almuilla tai rakennuttu lahkolaisille uuden temppelin. Mies joi ja söi hyvin, hänellä oli kaunis vaimo ja monta lasta. Mies oli kerta kaikkiaan onnellinen. Elämä oli täydellistä.

– Ei tuo voi olla totta, pelkkää fantasiaa, vaahtosivat kademielisten laumat, rahako muka tekisi onnelliseksi. Pyh! Köyhät kirjoittelevat kerjuukirjeitä jatkuvalla syötöllä ja liioittelevat sairauksiaan, kinuavat armopalaa. Pyh!
– Kuuntele sydäntäsi, eikö sinulta puutu tärkein, onnellisuus? jankutti uskossaan autuas seisten kynnyksellä ja tarjoten pelastuksen avaimia  kauppaamansa kirjasen muodossa.
– Minulta ei puutu mitään, olen niin rikas, että voin lahjoittaa omaisuuteni köyhille ja silti minulla on rahaa millä mällätä. Ja pitäkää pienempää ääntä te tekopyhät persaukiset, rikas mies ärähti puutarhassa omenia varastaville köyhyysrajan alapuolella elävien laumoille ja paiskasi oven kiinni.

– Hei, me ollaan niitä Nordeasta (2000) ja UPM:stä (1300) poispotkittuja ja yritetään tässä vain huviksemme saada tuolla puussa istuvan kummankin yhtiön hallituksen puheenjohtajan Björn Wahroosin palleja heilumaan! Köyhien performanssi, taidetta!

Hyvä haltia katseli pilvilinnansa ikkunasta pitsiverhon raosta alas maahan.
– Enkös minä sitä sanonut: täyttä fantasiaa ajatus, että rikas olisi onneton  tai raha haisisi, haltia mutisi. Erityisen iloinen hän oli tarkkaillessaan EU-maita. Nyt hän näki totuuden silmästä silmään. Wau! Köyhät kitisevät eivätkä luovu vähästäänkään,  vaativat vakuuksia. Rikas keksii aina keinot tehdä lisää rahaa. Wau!
–  Rahalla on taivaallinen voima, näin on näreet, täydensi haltian puhetta amerikkalainen Warren Buffett, suursijoittaja, nyt tosin vain toiseksi maailman rikkain mies, jota korkeasta iästä (81) huolimatta ei vaivaa muu kuin vanhuudenhöperyys.  Buffett on näet halukas maksamaan lisää veroa ja suosittelee sitä muillekin miljardööreille.

Wau!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, politiikka, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Unelma rahasta ja onnesta sekä totuus köyhyydestä

 1. Markku Heino sanoo:

  Sinäkö sivistynyt?
  Tarja Heinon rubiini-aviopuoliso.

  • tammikuu44 sanoo:

   Kuten jo Nummisuutarin Esko sanoi ”viisaus ei ole kaikille annettu mutta tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira.” – Että revi tosta nyt jotain ittelles.

 2. Hirlii sanoo:

  Raha istuu Jumalan oikealla puolella. Sen sanaa kuunnellaan tosi tarkkaan, joten miksei, tottakai siitä tulee onnelliseksi kun omistaa ison osakesalkun. Ei ole hätäpäivää! Heti nousi osakkeiden arvo kun ihmisiä irtisanottiin. Ihmisarvolla ei olekaan niin väliksi. Suuri Puh-allus tältä Nallelta taas jälleen kerran.

  • tammikuu44 sanoo:

   Tattista vaan, sanoo viisas Kani, joka myös haluaisi ison osakesalkun. Ei tässä pelkillä luomuporkkanoilla pärjää. Ettei kävisi vielä hullusti näille suuryhtiölle, jotka ulkoistavat työntekijänsäkin ja siirtävät tuotannon Kiinaan tai Uruguaihin, joissa työntekijöille ei juuri mitään perinteisesti ole maksettukaan. rahaa ei kanata antaa köyhille, koska sen kuitenkin tuhlaisivat jonninjoutavaan kuten jäätelöön tai muihin virvokkeisiin eivätkä sijoittaisi osakkeisiin.

 3. Hirlii sanoo:

  Hunajapurkki riitti sille A.S.Milnen nallelle, mutta tämä suomalainen Nalle popsii suihinsa muidenkin hunajat…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s