Väyrysen vai sen Nokia Mission Koiviston kaa?

Villiintynyt johtajapappi saamassa syntejään anteeksi. Hyvä systeemi! Ehkä ratkaisu Kreikan velkataakkaankin. (Kuvassa kuva IS:n jutusta 12.9.)

Naiset keskustelevat nykyään usein seksistä. Keskustelut ovat saaneet jämäkkää otetta naistutkimuksen edistyessä ja seksityöläisten ammattiyhdistysliikkeen vahvistuessa.  Kristityt naiset kirkkokahveilla ottavat kantaa niin politiikkaan kuin seksiin:
Lilli: Kumman kaa olisit mieluummin Paavo Lipposen vai Sauli Niinistön?
Pirkko: En kummankaa..
Lilli: No, Paavo Väyrysen vai  tämän Nokia Missio -Koiviston?
Pirkko: Kahdesta pyhimyksestä on vaikea valita!

Oman uskonlahkonsa perustaja ja  tulkki, pääpappi Markku Koivisto  on erotettu lahkostaan.  Mies selittää mustan valkoiseksi ja käyttää härskisti hyväksi lahkolaisten hurmahenkeä, kun yrittää taitavalla taktikoinnilla pelastaa esirukouksilla parkitun nahkansa. Sananselittäjänä hän tietää, että kun tunnustaa pienemmän synnin, suurempi unohtuu.

Oikean seksuaalisuutensa tultua ilmi saarnamies kiittää polvirukouksin onneaan, että homoseksuaalisuus on nykyään täysin sallittua. Ainoastaan hänen oman lahkonsa kaltaiset takapajuisuuden pesät  tuomitsevat “miehiin sekaantumisen“. Sehän  normaalien syntisten  mielestä ei ole synti  ollenkaan. Hengenmies  voi ehkä näin  painaa villaisella kaikki epäilyt oikeasta rikoksesta: olisiko lapset joskus saaneet tuntea nahoissaan paitsi hengellistä myös maallista hyväksikäyttöä pääpastorin selittäessä kädestä pitäen ja  havainnollisesti  synnin olemusta ja rakkauden riemua?

Pölhöimmät normaalijärkisetkin alkavat ehkä puolustella tätä höyrypäätä. Lipsahdukset liikkeen määrittelemältä tieltä – valitsemalla nyt vaikka rakasteluaktiin “väärää” sukupuolta oleva kumppani –  voi toki saada anteeksi! Liikkeen uusi johtaja Timo Aro-Heinilä onkin jo pannut siunaavan kätensä  seksi-Koiviston  kipupisteeseen ja todennut synnin kadonneen kuin pieru Saharaan.

Henkimaailma on selittämätöntä ja voimallista. Usein tuntuu, että sen johtomiehet ja naiset ovat liitossa enemmän pahuuden kuin hyvyyden henkien kanssa. Sormensa pelissä täytyi vihtahousulla olla silloinkin, kun Päivi Räsänen otti televisiossa kantaa homouteen ja puolessa tunnissa sai kirkosta eroamaan rytinällä kymmeniä, sato ja tuhansia ihmisiä. Joku vihtahousun  pikku veitikoista on varmasti ollut pelissä mukana ja usuttanut Nokian missionääriäkin  kokeilemaan rajojaan.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, kirkko, mynämäki, sano suoraan Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Väyrysen vai sen Nokia Mission Koiviston kaa?

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Moi Hymyilevä!

  Vai on Paavo Väyrynen korotettu oikein pyhimyskastiin? Ehkäpä Paavo Lipponenkin pitäisi sitten sinne nostaa, noin tasavertaisuuden nimissä?

  Ikäviä ihmisiä nuo pyhimykset…

 2. isopeikko sanoo:

  Jospa kiellettäisiin kaikenlainen epäasiallinen käytös? Eikös ongelma olisi sillä ratkaistu?

  • tammikuu44 sanoo:

   Kielloilla ei pitkälle pötkitä. Kaikkein kielteisimmin maailman tapahtumiin, tieteen kehittymiseen, taiteeseen ja ihmiseen suhtautuvat nämä uskonnolliset liikkeet. Esimerkkinä nyt vaikka naispappeuden vastustaminen ja homoseksuaalisuuden leimaaminen synniksi ja koko homuden kieltäminen. Ja sitten siinä käy juuri niin kuin tuolle Koivistolle, joka synnintunnossaan anoo synninpäästöä, kun sen sijaan reippaasti olisi sellainen kuin on.

   Paavinkirkko kieltää ehkäisyn ja abortit. Jotkut lahkot kieltävät verensiirrot, jotkut vastustavat geenitutkimusta ja geenimuuntelua, onhan näitä. Kuinka paljon mielenterveysongelmia onkaan syntynyt synnintuntoisten lestadiolaisten piirissä. Jotkut kieltävät lapsensakin, kun nämä eivät suostu elämään vanhempiensa ankaran uskon mukaan.

   Epäasiallinen käytös on joskus ihan paikallaa, kun yritetään muuttaa ihmisten takapajuisia käsityksiä. Jos aina vaan kumarrellaan ja myönnellään, ei tapahdu mitään uudistumista. Taidekin on usein monien mielestä epäasiallista, kun se tarttuu johonkin ajan ilmiöön ja ravistelee. Teatterista ja kirjallisuudesta löytyy runsaasti esimerkkejä!

 3. maria sanoo:

  Kumman kaa? Niinpä, mitäpä me oikeastaan Hymyilevä pyhimyksillä tekisimme, Se hohtava rinkula pään päällä sotkisi aina kaiken inhimillisen toiminnan ja sen avulla saattaisimme joutua vaikkapa salakavalasti kihlatuiksi iankaikkiseen pyhimyksen palvontapakkoon…..niin, että otetaan baaritiskiltä vaan se komein, joka ei ole ihan kaatokännissä……

 4. Zepa sanoo:

  Nää uskikset saisivat jossain vaiheessa kasvaa aikuisiksi ja avata silmänsä. Okei tiedän: turha toivo. Mutta saahan näistä edes hupia. Nauru se on sarkastinenkin nauru.

  • tammikuu44 sanoo:

   Täysin samaa mieltä! Ja minä olen tehnyt senkin lapsellisen virheen, että olen sanonut uskovaisetn kuullen, että vähän on heikosti uskottavissa nuo monetkin luomisihmeet. On kuulemma joku saanut rukoilemalla polkupyöränkin. Silti vähän epäilen.

 5. Hirlii sanoo:

  Ensin pelastettiin suutari Andersson ja sitten pelastettiin pastori Koivisto … hallelujaa synnistä pois !

  Vai miten tämä viisu oikein menee. Nämä pitäis laittaa siihen leikkaukseen johon useimmat kollikissatkin pääsevät.

  • Hyvä idea, sitäpaitsi heidän pyhissä kirjoissaan annetaan samantapainen ohje:Joka on synnitän heittäköön ensimmäisen kiven.” Eli tässä tapauksessa: Munattomista ensimmäiseksi ehtivä leikatkoon pastorin munat… hallelujaa!

 6. Hirlii sanoo:

  On ihan pakko laittaa yks leike. Kaarina Hazardin Iltalehti nettikolumnista:

  ”Ja uskonto sitten. Milloin siitä on tullut journalisteillemme jonkinlainen säätilan kaltainen tavallinen asia? Sisäministerimme Päivi Räsänen saa julkisissa ulostuloissaan sekoitella kaikessa rauhassa uskonnon puuroja ja maallisen menon vellejä keskenään, ja horista abortista ja omastatunnosta, eikä häneltä toimittajat asiasta sen enempää kysy, saati että haastaisivat. Nokia Missio -uutisoinnin kyljessä eheytyshoidoista kerrotaan yhtä luonnollisena kuin sienisadosta, eikä missään näy toimittajan kainalojuttua, jossa kysyttäisiin että mitä helvettiä tämä tämmöinen perustuslain vastainen huuhailu oikein on.”

  Kaarina Hazard on vaan niin hyvä sanailija…;-)

  • Kaarina se sanoo asiat halki! Mitähän se sanoo/sanoisi niistä Halla-ahon sotilasjunttakommenteista? Olen monesti ajatellut ruveta ostamaan Iltalehteä ihan Kaarinan kolumnien tähden, pakko on tyytyä Ilta-Sanomiin, kun ukko ostaa sitä sanaristikoiden tähden, Mutta siinä on kuitenkin Bisquetin pakina silloin tällöin ja ja tämän maailman rumimman saksalaisen kolumni-pakina.

 7. Hirlii sanoo:

  Hei, ei tartte ostaa, Hazardit voi lukea netistä.

  Tässä linkkiosoite: http://blogit.iltalehti.fi/kaarina-hazard/

  Hänellä on minusta hyviä kärjistyksiä, ihmiskäsityskin ihan kohdallaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s