Kreikka-takuut tuli – miten tämä kaikki toimii?

Kreikkalaisen teatterin loppunäytös. (Epidauros 2008). Synkältä näyttää, synkältä!

Nyt meillä on takuut Kreikan lainasta. Hyvä! Mutta mitä tuli? Ihmetystä ja epäilyjä on herättänyt ainakin  se, miten järjestelmä toimii.  Se toimii näin:

Kyseessä ovat arvopaperit. Nyt myydään investointipankkien välityksellä Kreikan valtion velkakirjoja. (Yksinkertaista!) Kreikkalaiset pankit vaihtavat velkakirjat maan keskuspankissa oleviin velkakirjoihin, jotka ovat siellä keskuspankkioperaation vakuutena. (Yksinkertaista?) Kyseiset pankit luovuttavat riittävän määrän kyseisiä velkakirjoja kolmantena tahona toimivalle asiamiehelle, joka käytännössä on kansainvälinen investointipankki. (Siis tota noin… venttas holl…) Asiamies myy velkakirjat markkinahintaan ja tulot talletetaan erillistileille ja sijoitetaan turvallisiin velkakirjoihin.
( Häh?)

Yksinkertaista kuin entisen jokioislaisen kartanon piikatytön selitys, kun hänet lähetettiin lainaamaan  sahan patruunalta patruunoita.  Tässä siis yksinkertaistettu malli Suomen saamasta takuujärjestelmän toiminnasta:

–  Meidän patruuna lähetti kysymään lainaisiko teidän patruuna meidän patruunalle patruunoita? Sitten kun meidän patruuna saa patruunoita, patruuna  antaa patruunan patruunat patruunalle takaisin!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kreikka-takuut tuli – miten tämä kaikki toimii?

  1. Lepis sanoo:

    Jotenkin tuntuu että olis aivan sama vaikka olisivat lähettäneet säkillisen vastaharavoituja märkiä syyslehtiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s