Kyllä muutto on kamalaa!

Muuttaessaan ihminen rahaa paikasta toiseen laatikko kaupalla tavaraa, joka on tullut vuoisen mittaan niin kovin tärkeäksi, suorastaan rakkaaksi.Synbti ja häpeähän olisi, jos heittäisi kaken roinan roskiin ja hankkisi kokonaan uudet määpelit.

Viimeistään muuton yhteydessä ihminen huoma kuinka paljon turhaa tavaraa omistaa! Huomasin sen tässä viime viikonlopun ja viikonalun muuttotohinassa. Ei tarvita kokonaista omakotitaloa, ei, tavallisen kolmioon  kaksi ihmistä saa vuoisien mittaan koottua ihmeellisen  tavara-aarteiston. On vahoja kenkiä, on lasipurkkien kansia, on tyhjiä muovirasioita, on kahvikuppien aluslautasia ilma kahvikuppeja, puukauhoja joista on varsi katkennut, on erilaisia kangaskasseja, sanalla sanoen tavaraa, jota ei voi käyttää mihinkään vaikka olisi kuinka saita tai mielikuvitusrikas.

Vaikka osan tuosta turhasta heittää pois lähtökohteessa, sitä kulkeutuu mukaan niin, että uudessa asunnossa tavaroita purettaessa kertyy toinen mokoma poisheitettävää. Toinen asia sitten on se, kuinka paljon on heittänyt innossaan pois sellaista, jota heti huomenna tarvitsee tai kaipaa kuten vahoja rakkaita villasukkia.

Sitä paitsi muutto imaisee sinut kokonaan. Koko muu maailma unohtuu ja lehdetkin jää lukematta, kun siirtelet rakkaita romujasi paikasta toiseen.

Muutto on hirveää hommaa. paras se olisi antaa ammattilaisten tehtäväksi ja mennä itse vaikka kaljalle. Niin meillä menetellään, kun seuraava muutto koittaa, tunnen sen kyllä nyt luissani ja lihaksissani.

No, onhan tässä iloakin. Nyt näkee asiat aivan uudessa valossa eli ikkunoista uuden maiseman.  Ja mikä seikkailu vielä odottaakaan: uudet naapurit!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): sano suoraan Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Kyllä muutto on kamalaa!

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Onnea siis uuteen kotiin, Tuula<3

 2. Juuso sanoo:

  Onnea uuteen kotiin!

  Jäin miettimään, että malttaisiko sitä sittenkään antaa rakkaita tavaroitansa ammattilaisen roudattavaksi… Hänhän on täysin ulkopuolinen, vailla tunnesidettä tavaroitani kohtaan. Välttämättä hän ei edes ymmärrä sitä tunteen määrää, joka tavaroihini liittyy. Kuljettaisi vain kylmästi ja nopeasti uuteen osoitteeseen – kenties ilman ihailua ja hypistelyä. Ja siitäpä vasta haloo syntyisikin, jos hän rohkenisi niitä hypistellä…

  • Noin tunteella vanhastakin tavarasta voi puhua vain mies, jolla on järki ja sydän paikallaan. Pärjäisi varmaan politiikassakin – niin kuin pärjääkin! Onnittelut puheenjohtajan paikasta.

   Vakka-Suomen Sanomissa oli kuva muutamasta presidensttiehdokkaasta, yhdestä nykyisestä ja yhdestä tulevasta. Tyylikkäitä miehiä!

 3. Hirlii sanoo:

  Rakkautta ja iloa, montatuhatta kiloa, uutukaiseen kotiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s