Kreikkalaisten kurjuuden kuilu, Wall Street -kapina ja viimeinen sarvikuono

- Mitä vikaa olisi vanhassa, kunnon drakmassa?

Kun aukaisee aamun  lehden, vaikkapa TS:n, näkee koko maailmanpolitiikan selkeät linjat. Ulkomaat: Kreikkalaiset ovat suossa ja Yhdysvalloissa kytee  köyhien ja köyhtyvien kapina, nämä ovat pääuutiset. Tämä Wall Street -liike kytee ilmeisesti koko EU:ssa. Rahapiirit ovat nyt pois tolaltaan ja tosissaan säikähtäneet Kreikan halusta siirtyä drakmaan takasin.

Enpä ihmettele ollenkaan kreikkalaisten kapinaa. Jos Papandreu olisi saanut toteuttaa kansanäänestyksen tukipaketista, pakettihan olisi hylätty ilman muuta. Ja  köyhä kansa olisi joutunut entistä ahtaammalle ilman pakettia. Mutta entistä ahtaammalle se joutuu joka tapauksessa, jos tukipaketti hyväksytään: köyhä kansa kärsii eniten EU:n vastineeksi vaatimista säästötoimista. Suo siellä, vetelä täällä!

Kreikkalaiset ovat ylpeitä, hullun ylpeitä sanoisimme me jäyhät pohjoismaalaiset. Kreikanmaalla toteutetaan vanhaa Thermopylai-henkeä. Kun persialaiset ennen taistelua huusivat, että heidän  nuolensa pimentävät taistelussa auringon, niin tähän kreikkalaiset vastasivat: “Loistavaa, varjossa ja viileässä onkin hyvä taistella!”

Kreikkalaisten mitta on täynnä, nyt talven tullessa onkin viileää…

Heti Kreikka-jutun alapuolella on TS:ssa juttu Yhdysvalloista ja Wall Sreet -liikkeestä. Rahavaltaa vastustavien toiminnassa näkyy myös EU- maiden rahamiespolitiikka selvimmin. Liike protestoi  liike-elämän ja politiikan kytkykauppaa ja suuryritysten ahneutta vastaan. Superrikkaathan, joita on 1 %, hallitsevat maata. Eli siis protestoijat vastustavat sosiaalista eriarvoisuutta ja kapitalismia! Väkivalloin poliisi tuskin pystyy liikettä tukahduttamaan. Tässä väkivallassa on kauhea siemen suuremmille yhteenotoille! Liike leviää kulovalkean tavoin Euroopan puolelle.

Lybyassa on sentään superrikas diktaattori ja ihmisoikeusrikkoja Gaddafi haudattu, mutta hyvältä ei näytä silti: Gaddafin älyttömästä vallasta hyötyneet ovat vielä pitkään aiheuttamassa väkivaltaisia yhteenottoja.

Muistutus sitten aivan läheltä eli mitä kerrotaankaan lehdessä Nordea-konsernista. Jotain tuiki käsittämätöntä ja ennen  kaikkea  kateutta ja vihaakin lietsovaa on siinä, että Ruotsissa irtisanotaan 2000 työntekijää mutta hankitaan ökyasunto konserninjohtajalle. Etelä-Afrikassa sen sijaan on rahanhimossa lahdattu ennätysmäärä sarvikuonoja. Ja Vietnamissa saatiin viimeinen sarvikuono hengiltä. Sarvikuonon sarvessa kun on voimaa. Ja sitä saa rahalla!

Tämmöistä tänä aamuna 4.11.2011.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Väkivalta, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Kreikkalaisten kurjuuden kuilu, Wall Street -kapina ja viimeinen sarvikuono

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Miehistä voimaa saadaan kuulemma myös poronsarvesta.:D

  Onneksi eivät ole vielä laittaneet lihoiksi kaikkia poroja.;/

  Mutta pahalta näyttää tuo Kreikan tilanne .;(

  • Se sarvikuonon sarvijauhe parantaa kuulemma syöpääkin…

   Tämä koko EU:n tilanne on niin onneton, että tuskin selviää ollenkaan jaettiin rahaa kuinka paljon tahansa. Poikien pitäisi jakaa pelimerkit uudestaan ja alkaa peli alusta. Ja velaksi ei saisi sitten pelata!

  • Lomalainen sanoo:

   Koivun tuhka on kuulemma yhtä hyvää kuin Poronsarvi jauhe.Kokeilin sitä itse mutta taisi olla riippakoivun tuhkaa,kun ei mitenkään auttanut kotona.Naapurissa taas ei tarvitse mitään piristeitä aina pelaa.

   • Koivun tuhka nyt ei sovellu muuhun kuin lipeäkalan valmistukseen. Ja politiikkan saralla näyttää ainakin Italiassa aletun havitella Berlusconin tuhkaa talouden nousuun saamisen.

 2. nick the greek sanoo:

  Teistä kumpiakaan ei tiedä mitään oikeasti Kreikasta eikä Libyasta ettekä te ymmärrä mitään runoudestakaan.

  • tammikuu44 sanoo:

   Heh, siinäpä kiukkuinen mies! Mitäs itse tiedät Kreikasta tai vaikka kreikkalaisesta runoudesta?

   Hauska silti oli tavata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s