Hannu Hirvonen Finlandia Junior -ehdokkaana. Hyvä!

Erityisesti Turun puolessa tunnettu ja rakastettu, monista lasten- ja nuortenkirjoistaan tuttu kirjailija Hannu Hirvonen on yksi tämän vuoden Finlandia Junior -ehdokkaista. Palkinnosta hän kilpailee saturomaanillaan Rakastunut krokotiili, jonka on kuvittanut Pia Sakki.  Nyt siis peukut pystyyn  Hannun ja Pian puolesta! Valinnan tekee 23.11.  muusikko Paula Vesala.

Hannu Hirvonen on kirjoittanut kymmenessä vuodessa 13 kirjaa.  Hän on monille koululaisille tuttu kouluvierailuista, tietenkin myös kiehtovista  kirjoistaan! Historianopettajan tausta antaa varmuutta kirjoittaa nuorille vaikka historiallisia opuksia. Monet tuntevat hänet myös runoilijana ja novellistina.

Suosittelenkin  tässä kenelle tahansa  hankittavaksi ensitilassa Hirvosen syksyllä ilmestyneen aforistikokoelman Kiireestä kantapäähän. Siitä riittää joka aamuksi aforismi, jota voi päivän mittaan maistella ja paukauttaa sen vaikka päivän kahvitauolla. Saa heti viisaan maineen. Riittää iloa pitkälle talven ankeudessa. Kirja on  Suomen aforistiyhdistyksen julkaisema. Tässä muutamia Hirvosen aforismeja alkupaloiksi:

Aamu. Maapallo kääntää toisenkin poskensa.

Raha puhuu. Vastuu jää kuulijalle.

Paniikkikohtaus Ikeassa. Kokoa itsesi.

Maailma digitalisoituu: vain nollia ja ykkösiä.

Vain usko kuolemanjälkeiseen elämään estää jotkut tekemästä itsemurhaa.

Syksy. Tähdet opettelevat lentämään.

Hannu Hirvonen sanoo tämänpäiväisen TS:n: haastattelussa:
– Kai tässä on sama juttu kuin runoudessa, että kirjailijalla pitää olla jokin sisäänrakennettu juttu, että tallaisia tarinoita syntyy. En alun perin tiennyt, että tulossa on kokonainen sarja!

Muut ehdokkaat: Vilja-Tuulia Huotarinen, Hannele Huovi ja Kristiina Louhi, Eija Lappalainen ja Anne Leinonen, Sisko Latvus, sekä Marjatta Levanto ja Julia Vuori.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, kirjat, mynämäki, nuoret, taide, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Hannu Hirvonen Finlandia Junior -ehdokkaana. Hyvä!

 1. Hannu H. sanoo:

  Hei ja kiitos kannustuksesta! Mynämäessähän minut varmasti parhaiten tunnetaan, olenhan ollut jo neljä kertaa juhlapuheen pitäjänä kirjaston keväisessä lukudiplomijuhlassa. Ehkä ensi keväänä taas nähdään!
  Sen verran täytyy oikaista Hymyilevää eläkeläistä, että olen kyllä opiskellut historiaa ja lopulta jopa saanut paperitkin ulos, mutta opettaja en ole enkä myöskään koskaan ole ollut.
  Kaikki kunnia opettajille, olen saanut seurata tuota vaativaa työtä läheltä lähes koko ikäni. En tarkoita, että pulpetin takaa, siinähän ei opettajan työstä opi mitään.

  Ehdokkuus on minulle ilo ja kunnia, Täytyy kuitenkin muistaa, että kameroitten välkkeeseen pääsyyn tarvitaan vähintään yhtä paljon tuuria kuin taitoa. Suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kenttä on laaja ja lavea ja kukkii mitä ihmeellisempiä kukkia, myös sellaisia, joiden siemenet ovat ulkoavaruudesta tipahtaneet. Sille malja!

  • tammikuu44 sanoo:

   Kiitos Hannu kommentista. Ja malja siis sinulle ja myös kirjatoukille!

   Laitan tähän otteen aamuisessa Turun Sanomissa ilmestyneestä aforistikokolemasi arvioinnista. Miikka Laihinen kirjoittaa mm. näin:

   ”Huumori luo sävyjä tiiviiseen tekstiin, veistelyt palvelevat ideoita eikä päinvastoin: ´Tarinat kertovat jättiläisistä, sängyt kääpiöistä.’— Erityisen onnistuneita Hirvosen aforismeista tekee teksin helposti lähestyttävä pintatason ja sisällön moniulotteisuuden välinen tasapaino. Teoksen merkitykset eivät vaadi intohimoista harrastuneisuutta saati sitten teoreettista hiustenhalontaa avautuakseen.—
   ’Tarina loppuu. Hymyilemään jäävät tekohampaat.’ ”

   Mitä tuohon opettajan hommaan tulee, niin sitähän sinä kyllä teet koko ajan mitä hienoimmalla tavalla kirjoittaessasi!

 2. mm sanoo:

  Käy helposti niin, että nuo ehdokkuudet menevät lähes huomaamatta ohi, jos ei ole mitään liittymäkohtaa kehenkään kirjoittajaan. Itse tunnen Sisko Latvuksen. Tätä ehdolla olevaa kirjaa en ole lukenut.
  Tuo Hirvoselta valitsemasi aforismi nollista ja ykkösistä oli hauska. Sen jälkeen mietinkin, miten käy meille muille, jotka emme usko olevamme nollia, mutta emme ole takuuvarmasti ykkösiäkään. Toisaalta, kahden pisteen välillä on ääretön määrä pisteitä, joten kai meille kaikille jokin paikka sentän löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s