Aamuällistelyä: nais-Finlandia, miesvalepukki ja kuolleista herännyt tutkiva journalismi

Jenny Linturi, Kristina Carlson, Laura Gustafsson, Rosa Liksom, Laila Hirvisaari jaEeva-Kaarina Aronen Ilta-Sanomien kuvassa, melkein heti miesvalepukin jälkeisellä sivulla.

TS:n toimittaja Kimmo Lilja, joka on hieno mies ja  taitava kynänkäyttäjä, on aamun lehdessään vallan pois itsestään. Miehenä hän ihmettelee vallan kauhiasti sitä, että Finlandia-ehdokkaiden joukossa on tänä vuonna pelkästään naisia. Näin on nyt sitten taattu se, että palkinto tulee naiselle, mies huokaa. Niinpä,  saa nähdä mitä tekee tässä kuuden naisen  pakkoraossa voittajan valitseva, ohjaaja Pekka Milonoff, hänkin hieno mies.

Veikkaanpa, että palkintoa ei voita ainakaan Laila Hirvisaari teoksellaan Minä, Katariina. Hirvisaari  on kovasti kansan suosiossa, varsinkin lukevien naisten. Mutta juuri siksi häntä ei valita! Vaikka kyllä pitäisi. Naiset ovat kulttuurielämän suola.  Teatterimies toivottavasti muistaa, että naiset myös kansoittavat teatterisalit…

Veikkaan että teatterimies valitsee joko Rosa Liksomin ja  hänen kirjansa Hytti nro 6 tai Kristiina Carlsonin ja teoksen William N. päiväkirja. Näin mies ei vaikuttaisi vallan akkamaiselta samaistuessaan naislaumaan, joka pitää kodin kunnossa ja ahmii Hirvisaarta. Tai ehkä Milonoff pelaakin kovaa peliä ja valitsee toisen esikoiskirjailijoista: ehkä Jenni Linturi ja Isänmaan tähden tai  Laura Gustafsson ja Huorasatu, tai sitten  Eeva-Kaarina Aronen ja hänen kolmas teoksensa Kallorumpu! Kaikki ratkaisut ovat  varsin mallikkaita.

*

Löperöinti-Finlandian voisi sen sijaan myöntää Valviralle, jonka pitäisi valvoa lääkäreiden papereiden oikeellisuutta. Nythän valelääkäreitä putkahtelee esiin kuin sienien sateella. Virkamiehet eivät   ole siis  kovin tiheällä seulalla tutkineet asioita. Valviran tarkkailijat ovat helposti huijattavissa on todennut yksi jos toinen valkotakki. Kärjessä  Esa Laiho, joka on vuosikausia toiminut lääkärinä Suomessa väärennetyin paperein.

Valvirassa on  turha vedota siihen, että ei ole resursseja. Jos ei ole resursseja todella suuriin asioihin puuttumiseen, kannatta koko virasto lakkauttaa. Vai eikö näitä suuria kaloja halutakaan kiikkiin?

Siinä Laihossa on muuten tosi kettu mieheksi: entiset työtoverit kehuvat mukavaksi mieheksi, sosiaaliseksi ja auttavaiseksi, vain yksi naistuttava huomasi vuosien mittaan miehessä jotain kylmää  häikäilemättömyyttä. Kukaan ei oikein tiennyt edes missä mies asuu. Mies vailla tunteita.

*

Tutkiva journalismi siis sittenkin elää! Ruusuja Ilta-Sanomille!  Nyt myös Opetushallitus on leväperäisyydestään poliisin tutkinnassa. Sekä Valviran että Opetushallituksen toiminta tullut naurunalaiseksi.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, feminismi, ihmiset, kirjallisuus, Mediamaailma, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Aamuällistelyä: nais-Finlandia, miesvalepukki ja kuolleista herännyt tutkiva journalismi

 1. Samppa sanoo:

  Kukas sitä herraskaisten morfiinireseptiä kirjoittavaa valelääkäriä haluaisi pois päiviltä. Valepotilaita on jonoksi asti. Eikä tämä ole taloudellinen huora satu.

  • tammikuu44 sanoo:

   Tässä kylmässä maailmassa voi tosiaan ajatella noinkin: rikkaille suuresta rahasta pillereitä kirjoittva valelääkäri on justiinsa passeli ja jois köyhän tappaa niin onhan yksi köyhäinapua tarvitseva vähemmän ja vanhuksia ja eläkeläiskatastropfia ajatellen suoranainen aarre.

   • Lomalainen sanoo:

    Näyttää lääkärien pitkä koulutus turhalta kun ”valelääkärit”toimii tekemättä virheitä
    vuositolkulla.Luulisin että jos esim. Hammaslääkärinä joku maalikko rupeis toimimaan niin äkkiä huomattais että ei ole pätevä.Tavalliset lääkärit mittailee vain verenpaineet ja kirjoittelee lähetteitä ja lääkkeitä.

   • tammikuu44 sanoo:

    Jospa mies lähinnä kirjotteli reseptejä rahakkaille ihmisille, ehkä sellaisia reseptejä.joita tavallinen terveyskeskuslääkäri ei edes ajattelisi kirjoittaa… Rahala saa kivaa lääkettäkin.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Minulla on vielä lkematta tuo Laila Hirvisaaren Katariina, kuten monta muutakin kirjaa… Saattaapa olla, ettei Lailalle Finlandiapalkintoa anneta, vaan voiton vie joku mainitsemistasi henkilöistä. Mutta mustapa olen jumalaksi.:/

 3. maria sanoo:

  Onpa vaikea pesti Milonoffille, totta totisesti. Luulen että valitsee sen nuoren sodasta kirjoittavan, oliko se Linturi. En tiedä miksi, mutta intuitio sanoo; tosin en ole lukenut yhtäkään näistä romaaneista. Arvosteluja kylläkin. Menin tilaamaan hulluuttani Parnasson, koska sen myyjä oli niin vetoava ja ihanaääninen mies. Ajattelen, että teen hyvän työn kun tuen näin köyhää kirjallisuuslehteä. En ymmärrä siitä paljonkaan, mutta kirja-arviot ovat hyviä. Voin tuoda sulle Hymy niitä joskus.

  • Älä nyt vaan rupea niitä Parnassoja raijamaan, kun mulle tulee se. Tilasin sen, koska kaikille siisteille kotirouville se tulee. Sitäpaitsi olen höyrypäissäni tilannut jonkun toisenkin intelligettilehden, joku Pörriäinen tai Lumooja se oli. En ole vielä saanut yhtään numeroa, mutta laskun jo lähettivät. On siis tosi rutiköyhä kulttuurijulkaisu.

   Minä edelleenkin ennustan, että Milonoff valitsee sen Rosa Liksomin opuksen. Minkähän takia se Carlson on mukana, sehän on jo kerran saanut Finlandian. saisivat palkita noita nuoria.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s