Valviran ylijohtaja painaa päänsä pensaaseen

Nyt tulee lunta tupaan Valviralla ja lujasti, vaikka ei ole vielä kunnon talvikaan.

Viimeisin uutinen valelääkärikohussa on Valviran ylijohtajan Marja-Liisa Partasen pakeneminen julkisuudesta.  Uutisten mukaan hän siirtyy sairaslomalle poliisitutkinnan ajaksi.

Partasen johtama laitos on nyt yhdessä asissa kärjessä: Valirasta vitsaillaan  enemmän kuin VR:stä, joka on auttamattomasti  jäänyt kakkoseksi naurunalaisuudessa.. Kansa vääntää vitsiä nyt joka terveyskeskusten odotushuoneissa valelääkäreistä ja Valviran valvontatoimista. Hiukan hiukset pystyssä kyllä.

 Mitä teemme laitoksella, joka ei hoida tehtäviään, on avuton kuin vastasyntynyt? Pääjohtaja selittelee tiukkailmeisenä ilmiselviä laiminlyöntejä kuin alakoululaiset myöhästymisiään tai muita tuhmuuksiaan ei-me-keritä-kaikkea-kun-kellotkin-on-naapurissa-eri -ajassa  -tyyliin.

Tiukkailmeinen täti, ylijohtaja Marja-Liisa Partanen sai toki yhtä tiukan mutta selväsanaisen ihmettelijän emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelästä taannoisessa tv-keskustelussa. Nyt ylijohtajan julkisuudesta luikkiminen osoittaa selvästi jonkinlaista infantiilia loukkaantumista, kun hiukankin arvostellaan ja tulee lunta tupaan. Laiminlyöntien myöntäminen, siis muukin kuin oman nahan pelastaminen olisi nyt kyllä paikallaan. Viisas ihminen voisi tehdä itse  johtopäätöksiä omasta toiminnastaan, pahitteeksi ei olisi siis omien jatkomahdollisuuksien punnitseminen.

Tiukkailmeinen täti ei huomaa, että hänhän kantaa vastuun siitä, että Valvira toimii. Nyt sitten johtajatäti  vetää lelunsa pois hiekkalaatikolta ja jää sairauslomalle. Ministeri Maria Guzenina-Richardson yrittää selitellä asioita parhain päin. Mikä naurettava soppa! Taustalla on kuitenkin vakavat asiat.

Muualla maailmassa korkein virkamies olisi eronnut jo ajat sitten. Kansalaiset eivät vielä tiedä epäilläänkö pääjohtajaa laiminlyönneistä vai ei. Ja mitä enemmän pannaan pää pensaaseen, sitä enemmän kansalaiset alkavat ihmetellä. Onkohan kaikissa valtion virastoissa samanlainen löysä meininki kuin Valviran valvonta? Valvirassa syynätään kaljapullojen etikettejä, mutta valelääkäri saa  toimia kymmenen vuotta vaikka miekkosesta on tehty useitakin kyselyjä.

*

Tämän päivän (22.11.) Ilta-Sanomissa emeriitaprofessori Sirkka-Liisa Kivelän mielestä Partasen on sairauslomansa jälkeen lähdettävä lopullisesti: ”Hnen on erottava tai hänet on erotettava. On selvää, että iso osa kansasta on tätä mieltä. Valvira ei tule saamaan kansalaisten luttamusta, jos johtoa ei ylipäänsä vaihdeta. Muuta tietä ei ole.”

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Valviran ylijohtaja painaa päänsä pensaaseen

 1. Hirlii sanoo:

  Sirkka-Liisa Kivelä on top-ten-tyyppejä.

  Näissä tuolileikeissä ne jotka ovat liimanneet pyllynsä tuoliinsa niin etteivät enää tajua mitä ja keistä ovat oikeesti vastuussa ne joutuvat nyt tilille. Emme tiedä mitä tästä kaikesta lopulta paljastuu.

  • tammikuu44 sanoo:

   Siinä on todellakin kaksi vastakkaista tyyppiä tämä Partanen ja Kivelä! Ei tarvinnut kuin katsoa yksi ajankohtaisohjelma, niin kävi selväksi, kummalta ei missään tapauksessa ostaisi käytettyä autoa.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Ihan hyvä, että näitä valviiroja riepotellaan, kerrankin.;)

  Joillekin se iso palkka tulee helpolla.;/

  • tammikuu44 sanoo:

   Justiinsa samaa mieltä! Isolla palkalla voi olla tekemättä mitään, ei ainakaan töitä. Ja vastuun kantaminen on ajat sitten postettu tehtävien joukosta.

   Mutta vieläkin ihailen tätä toimittajaa, joka otti valelääkärijutun tutkittavakseen. Ilta-Sanomat osaa kyllä repiä tästä jutusta kaiken irti. Hyvä vaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s