Hiustaiteilija voi myydä itsensä melko halvalla – entä oikea mies?

Mieskin voi alittaa riman siinä missä nainenkin. Siitä todisteena Ilta-Sanomien 28.12. juttu. Alla olevalla pakinalla ei ole mitään yhtymäkohtia Ita-Sanomien juttuun.

Herra Pertti Pölvästi älvästeli pienen ikänsä hiekkalaatikolla ämpäri kädessä. Teini-iässä hiekkakakkujen teko alkoi kyllästyttää, kun joku oli niitä aina särkemässä.  Pertti huomasi, ettei hiekalle kannattanut rakentaa.

Pertistä tuli hiustaiteilija. Tulevaisuus oli edessä.
– Kunpa saisin edes kuuluisuuden kirouksen, Pertti rukoili iltaisin.

Sitten Pertti  käväisi Tallinnassa. Matka ei ollut turha. Maailma laajeni,  kielitaito kasvoi:  Pertti oppi, että hiustaiteilija on viroksi naiskarvantupsuttaja.
– Hyvä idea, Pertti mietti koko tulomatkan.

Tuumasta toimeen! Pertti alkoi tupsuttaa pannen kaikkensa peliin. Naisia riitti ja joukossa oli sellaisiakin, jotka olivat televisiossa töissä. Eikä aikaakaan, kun tupsuttaja-Pertti pääsi juontajaksi sangen hauskaan hupiohjelmaan. Liikekin alkoi menestyä. Pertti piti  kirjaa tupsutetuista naisistaan, vaikka aavisti, ettei se  kovin  herrasmiesmäistä olekaan. Mutta ura ennen kaikkea! Joukossa oli aina joku josta oli  jotain hyötyä pölvästinkin uralle. Pertti siis luotti  tasaiseen tavaravirran kasvuun.

Sitten lähestyivät vaalit, politiikkakin alkoi  kiinnostaa pölvästi-Perttiä.
– Ties vaikka olisin presidentinlinnan kutsuilla jokunen itsenäisyyspäivä, Pertti haaveili.  Siinä samassa Pertti Pölvästi jo väänsi Ilta-Sanomien toimituksen numeroa.
– Täällä Pertti Pölvästi, naiskarvantupsuttaja, näin vaalien alla tuli mieleen yksi oikein soma tupsuttelemani olento. Jos saan oman naamani lehteen  niin kerron ehdokkaan  nimen ja sen että olemme vain ystäviä… joo, peräti kaksi vuotta tupsuttelin…  ei minulla ole mitään hampaankolossa yhtäkään tupsuttelemaani kohtaan.  Iloisia ja pirteitä ovat olleet kaikki.

Toimittajapölvästi meni lankaan ja tekaisi jutun. Pertti Pölvästi sai uuden juontokekkulointikeikan televisiosta. Ja pölvästejä uteliaita riittää.

*

Ja lopuksi vielä aforismi Hannu Hirvosen kirjasta Kiireestä kantapää:
Pakko myydä munuaiset, sielusta ei enää makseta.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, feminismi, ihmissuhteet, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Hiustaiteilija voi myydä itsensä melko halvalla – entä oikea mies?

 1. runopasanen sanoo:

  Joillekkin on ongelma tulla julkisuuteen, vaikka olisi kuinka hyvä peruste ja toisille on ongelma pysytellä sieltä pois, vaikka siihen olisi erinomaiset syyt!

  • Näitä hinnalla-millä-hyvänsä-julkisuuteen tuppaavia on tavallisesti naiset, joille riittää jonkun poliitikon tai muuten tunnetun ihmisen seurassa näyttäytyminen. Hyvää mainosta liiketoiminnalle on tietysti se, että pystyy kertomaan suhteestaan johonkin julkisuuden ihmiseen. Mutta oikeastaan ihailee näitä iltapäivälehtiä, jotka tyhjästä nyjäävät jutun kuvan kera.

   Ben Z. (se poliitikko) sanoi joskus, että ei sillä väliä ole, mitä lehdet kirjoittavat, kunhan nimi on kirjoitettu oikein.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Ja niin sai naiskarvantupsuttelija julkisuutta, entisen heilansa takia.;))

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s