Henkien taistelua: onnellinen shamaani ja potkut persuuksiin saanut pappi

Jouluinen taikapuu takaa kullan ja mirhamin saannin tulevaksi vuodeksi.

Uuden vuoden tinat on valettu, ennustukset tehty.Tiedossa rahaa, matkoja ja rakkautta! Ihmiset rakastavat  henkimaailmaa, rajatietoa, ihmeparanemisia, ennustuksia, enkeleitä, kuolleiden henkiä, sielunvaellusta, puiden halaamista…

Nykyiseen rajuun tehokkuusajatteluun ja rahanpalvontaan kyllästynytkö etsii henkisyyttä, sielua ja jatkuvuutta? Vai onko niin, että tiedon lisääntyessä ihmisiltä menee suhteellisuudentaju? Kaikkea tietoa ei pysty sulattamaan, on turvauduttava henkien johdatukseen.  Katolisen tai ortodoksisen kirkon pyhä savu  ja pyhät luut eivät riitä. Ihmiset etsivät sielunsa kaipaamaa rajatietoa netistä. Ennustajan puhelinnumeron löytää vaikka sanomalehdestä.

–  Henget näyttäytyvät ihmiselle eläimen muodossa, tarvitaan kolmas silmä  henkimaailman näkemiseen, selittää pesunkestävä shamaani, joka asuu Taivassalossa, lähellä Uuttakaupunkia. TS Extra kertoi jokunen aika sitten tästä nuoresta, terveestä miehestä  Michail Seppäsestä, joka  on shamanismista elämäntavan tehnyt suomalais-amerikkalaisesta. Hän  on viitannut kintaalla it-alalle ja saa nykyään  ääniraudoilla esille pyhiä taajuuksia ja tuntee omat voimaeläimensä kuten mustan karhun, härän, suden ja haukan.

Rahan ottaminen työstä tuntuu väärältä, shamaani sanoo Extran artikkelissa. Mies osaa nyt kyseenalaistaa oman itsensä. Henkimaailmassa monet asiat ovat pienestä kiinni: henkistyminen alkoi siitä, kun sudenkorento pisti miestä käteen.

Shamaanitouhu saattaa tuntua vähän oudolta mutta samansortista shamanismia  löytyy vanhoista ja uusista uskonnoista  roppakaupalla. On pyhää savua, pyhiä esineitä , oppeja ylösnousemuksesta, enkeleitä, pyhimyksiä, pyhiä kuvia ja pyhiä kirjoituksia, pyhiä käärinliinoja, öylättejä, verta, pyhää vettä  ja luita. Niitä kaikkia palvotaan ja tuhannet ihmiset saavat niistä itselleen voimaa.

Pientä henkisyyttä tietysti toivoisi kristillisen kirkon papeiltakin, etteivät joutuisi lakitupaan kuten Uudenkaupungin seurakunnan pastori Vesa Kiertokari, Tämän pappismiehen palvelusuhde  on  nyt  lopullisesti päättynyt korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä (TS 3.1.). Kiertokari on visakalloisen härän lailla kieltäytynyt mm. eronneiden uudelleen vihkimisestä ja jumalanpalveluksen pitämisestä naiskollegan kanssa vedoten äkilliseen terveydelliseen syyhyn. Hän ei myöskään ole hyväksynyt avopareja kummiksi.

Näin rajoittuneen maailmankuvan omaava pastori tarvitsisi toden totta sudenkorennon piston käsivarteen. Tai ainakin löysemmän pipon, että henki pääsisi  kulkemaan. Nyt tuli potkut ja mustelma takapuoleen.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, kirkko, luterilainen kirkko, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Henkien taistelua: onnellinen shamaani ja potkut persuuksiin saanut pappi

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Mahtaneeko tuo mainitsemasi pappi, Vesa Kiertokari, kuulua maineikkaisiin Luther-veljiin??

  Kovin ahtaita ovat pappienkin käsitykset elämästä ja viranhoidosta. Sama jumala mutta mahdootoman monta uskonsuuntaa eli -lahkoa. Ja kaikki mielestään oikeassa!.;/

  • Ilmeisesti Kiertokari on juuri näitä Luther-veljiä. Oli muuten esillä silloin, kun tv:ssa nähtiin ja kuultiin se surullisen kuuluisa homokeskustelu, jossa Päivä Räsänen ”kunnostautui”.

   Eri kirkkokuntienpippien ja pappien erilaiset käsitykset ja tulkinnat Raamatun sanomasta ihmetyttävät ketä tahansa nykyihmistä. Ja sekin ihmetyttää, että kirkko työntää oppejaan kouluun ja valtio maksaa uskonnonopettajille palkkaa. Uskonnon levittäminen kuuluu kullekin kirkkokunalle ja se papeille koulun ulkopuolella. Koulu on asiallisten asioiden opiskelua eikä uskomista varten.

   Paikkaansa puoltaa kyllä jonkilainen kurssi eri uskonnoista eli uskontotieteestä olisi varmasti hyötyä, koska tulevaisuus tuo yhä enemmän maahanmuuttajia, joilla on tyystin erilainen käsitys henkimaailmasta ja sen jumalista kuin luterilaisuuteen kastetuilla. Täysin uskonnottomatkin saisivat käsityksen uskontojen kirjosta maaimassa.

   Samoin uskonto ja politiikan tekeminen pitäisi pitää erillään eli sellainen puolue kuin kristillinen liitto on jotenkin kummallinen. Jokainen ihminen uskokoon mihin tahansa mutta ei saisi ratsastaa uskonnolla, kun on kyse mahdollisimman tasapuolisesta yhteisten asioiden hoidosta eli politiikasta.

   • Ulkomailta sanoo:

    Olet harvinaisen hieno ihminen ”Hymyilevä”käyn suomessa vuosittain, 3 vuotta sitten oli rippikoulu tapaaminen siellä otin varovasti esiin että olisi hyvä opettaa koulussa muiden uskontojen periaatteita nuorille,ei ollut lainkaan suosittu aihe. Maahanmuuttajia Suomi tarvitsee niinkuin suomalaiset on tarvinneet maita joihin
    muuttaa kun isänmaa ei ole kyennyt töitä antamaan. Olen muuten huomannut että tosi uskovaiset ei kirkkoon tai eri lahkoihin kuulukkaan.

   • Tuon on totta: tosi uskovaiset eivät kirkkoihin tai lahkoihin kuulu, eivät ole antamassa ohjeita muille. Pakollahan suomalaiset on käännytetty kristinuskoon ja pakolla on kirkon helmoissa pidetty ja maksatettu kirkollisveroa, istutettu jalkapuussa ja uhkailtu saarnastuolista helvetin tulisella pätsillä. Moni lapsi on menettänyt mielenterveytensä ylettömän rukoilun ja synninpelon takia. Eikä ole pitkääkään aikaa siitä, kun oli mahdollista ilman selityksiä erota kirkosta.

    Rohkea mies olet, kun uskalsit ehdottaa muiden uskontojen tuntemisen opetusta! Ja ihailenpa sinua siitäkin, että olet uskaltanut muuttaa maasta ja ymmärrät siis varsin hyvin, että maahanmuuttaja ei ole mikään kummajainen vaan ihminen ihmisten joukossa, Kun joutuu vaihtamaan maisemaa ja maata, se usein kavattaa ihmistä ja avartaa näkemyksiä, näin on käynyt ainakin sinulle!

 2. Hirlii sanoo:

  Jaa, nyt pitäis vissiin ryhtyä neulomaan Löysiä Pipoja sellaisille papeille joilla se resori on ihan liian tiukaksi tehty. Niitä löysäresorisia pipoja tarvitaan kyllä, siel sun tääl.

  Kun pipo on vähän väljä, niin se sielukaan ei joudu niin kovin ahtaalle. Aika paljon kivempää se.

  • Ilman muuta kutimet kouraan. Tämä Kalevi-miesjurrikka sai tänään lahjaksi raumalaisnaiselta pipon, sellaisen löysäreunaisen ja heti rupesi mies muuttumaan, Naureskeli tupakoidessaan pipo päässä pikku pakkasessa tuolla ulkoterassillla. Minulle se raumalaisnainen oli neulonut melko tiukan pipon. Heti rupesi ahistamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s