Valviran ylijohtaja uskoo omannavanoikeuteen

Uutinen Turun Sanomissa 6.1.2012

Valviran ylijohtaja Marja-Liisa Partanen osaa töpeksiä. Varsinainen työ olisi esim. valelääkäreiden tarkkailussa, mutta siihen ei riitä aika. Tuli töpeksittyä oikein pahasti syksyllä. Johtuukohan tuo aikapula siitä, että pitää tarkkailla ja suojella omia etuja? Viitasammakko on aina ollut ylijohtajalle rakkahampi kuin kehitysvammainen. Samoin lepakko on hauska naapurissa muttei toki joku vammainen. Diplomityö tällä alalla on Partasen pariskunnan laatima valitus, jossa vastustetaan kehitysvammaisten hoitokodin rakentamista pariskunnan naapuristoon.

Korkein hallinto-oikeus on nyt vuodenvaihteessa hylännyt tämän rakennuslupapäätöksestä tehdyn valituksen. Hoitokoti rakennetaan Partasten naapuriin, vaikka valittajapariskunta  on ollut kovin huolestunut naapurissa asustavista parista lepakkolajista ja muutamasta viitasammakosta, joiden levähdys- ja asumispaikkojen tuhoaminen on kielletty. Ylijohtajan arvomaailmassa  kehitysvammaisista ei ole niin väliä.

Valvira-täti on miehineen kuitenkin sitä mieltä, että tontille ehkä voisi kuitenkin rakentaa päivähoitokodin, koska alueella Laajasalossa on huutava pula päivähoitopaikoista. Ei mieleen juolahtanut, että myös kehitysvammaisille tarkoitetuista  paikoista on huutava pula?

Joskus sentään jossain instanssissa järki voittaa kuten nyt Helsingin hallinto-oikeudella sen  hylätessä Partasten valituksen. Kuinkahan paljon samanmoista oman navan oikeutta kuin tämä pääjohtajatahon valitus tässä maassa käytetään? Tittelistä on aina apua, sen suojissa voi vaatia ja valittaa. Tökeydellä ei ole ylärajaa!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, Luonnonsuojelu, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Valviran ylijohtaja uskoo omannavanoikeuteen

  1. Aili Nupponen sanoo:

    …mutta puheissa aina ollaan kuitenkin vammaisten ja pienen ihmisen puolella.;D

    Tällaisia johtajia meillä on – paljon!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s