Kesäillan limonadi (Pakinaperjantai 6.1.)

- Kesäillan limonadi maistuu kesäillassa mynämäkeläismiehellekin.

Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa. Varmaa on vain, että tulevaisuus on erilainen kuin tämä päivä. Aamun lehdestä (TS 8.1.) poimin kuitenkin kaksi ennustajaa ennustuksineen.

Åbo Akademin uskontotieteen professori Peter Nynäs ennustaa, että ihmisten riippuvuus mediasta lisääntyy. Suurinta pelkoa tuottavat tulevaisuudessa  luonnonkatastrofit. Ihmiset tulevat yhä riippuvaisemmiksi globaalista taloudesta ja mediasta.
Mies näkee  kristallipallostaan tulevaisuuden  kirkkaasti: kasvavat sosiaaliset ja taloudelliset erot voivat nousta suureksi uhaksi, samoin ongelmat ruuan riittävyydestä, uhkaa on pakolaisvirtojen kasvamisessa, väkivallan lisääntymisessä.
Samoja ennustuksia on tehnyt yksi jos toinenkin aikaa seuraava ihminen, vaikka kurkistamalla kevyeen rahapussiinsa.

Tähtitieteen professori Esko Valtaoja sen sijaan irrottaa jalat maasta ja katsoo taivaalle. Hän vakuuttaa, että tulevina vuosikymmeninä avaruudesta löytyy elämää ja tiedemiehet ovat selvittäneet, mistä maailmankaikkeus koostuu. On löydetty vielä tuntemattomat ainehiukkaset, joita pimeä aine sisältää..

Ymmärryksemme maailmankaikkeuden alusta kasvaa, ehkä oma kosmoksemme on vain mitätön kupla multiversumissa. Hauskinta tässä kehityksessä uteliaan ihmispolon mielestä on kuitenkin se, että  tuhannet ihmiset  piipahtelevat  avaruudessa katselemassa kotiplaneettaamme vähän laajemmasta perspektiivistä!

Maailma muuttuu yhä kiihtyvällä vauhdilla. Niinpä ihmisen ihanteet ja makutottumuksetkin muuttuvat. Tulevaisuudessa siniristilipun liehuessa juhannuksen yöttömässä yössä  maistuu järvenrantasaunan verannalla  punainen, taskulämmin limonaatikin  ruunan kuselta. Jos ei ole kylmälaukkua.

Kaksi on varmaa:
Maailma muuttuu, Eskoseni. (Topias Nummisuutareisssa)
Maailma digitalisoituu: vain nollia ja ykkösiä. (Hannu Hirvonen aforismikokoelmassaan Kiireestä kantapää).

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Kesäillan limonadi (Pakinaperjantai 6.1.)

 1. Deme sanoo:

  Vain nollia ja ykkösiä… kaikki nollat samalla tavalla pyöreitä ja loputonta kehää kiertaviä; ykköset täsmälleen samanmittaisia, viivasuoria. En usko, en tahdo uskoa. Ainakin toivoisin sekaan paria nelosta, kulmikasta ja epäjatkuvaa, ylösalaisin tuoliksi muuttuvaa. Arabialaisin numeroin, ei sellaisin kuin kylmälaukkuun jemmatun limonaditölkin kyljessä.

 2. No nyt meni niin tieteelliseksi, ettei meikäläinen ymmärtänyt yhtään mitään, mutta kesäillan limppari on hyvää, ja se kesäilta:))

  • Juu, kesäillan limppari voi olla mikä tahansa juoma. Maailma muuttuu kyllän niin nopeasti, ettei ihminen tahdo pysyä mukana. Peloissaan sitä ihminen tarraa aina vanhaan ja muistoihinsa. Oikeastaan onkin hyvä, että aika kultaa muistot… Kesäilta on aina hieno muuttui maailma millaiseksi tahansa.

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Varmasti tulevaisuudessa tapahtuu myös niitä edeltä ennustamattomia tapahtumia ja asioita. Kukaan ”viisas” ei pysty ennustamaan kaikkea…

  Ja tuo digitalisoituminen on levinnyt yhä enemmän ihmisten jokapäiväiseen elämään.;/ Sitäkään ei ei osattu kolme vuosikymmentä sitten ennustaa!!

  • Joskus kyllä ajattelee ihan näillä tavallisen tahvon aivoilla, että kovin heikosssa kantimissa ihmiskunnna elämä alkaa olla, kun kaikki on kiinni sähkostä ja noista nollista ja ykkösistä, Ilma tietokonetta olet luolaihimen. Entäpä kun sähköt katkeavat…..?

   Mutta ei ole paavillakaan helppoa tieteen edistyessä ja ihmisten tietomäärän kasvaessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s