Mitä mieltä Guggenheimista?

Taistelevat metsot.

Ensimmäisenä kysymykseen ehätti vastaamaan perussuomalaisten ääniharava, joka oli rakentamassa kesämökilleen myrskyn jäljiltä uutta  ulkohuussia omasta päästään ja keskisuomalaisista Hakkaraisen sahalla sahatuista kuuden tuuman laudoista.
–  Karvalaki päässä on mukava kakkia. Kylmänvihoja näin talvella tulee kyllä helposti, mutta suomalainen kestää. Maahanmuuttajat vaativat lämmitettyjä vessoja ja se tulee kalliiksi, kun pitää rakentaa se Guggenheimin museokin. Mikäli kiristämme reitemme ympärille kiedottua Opus Dei -piikkilankaa, saattaa 150 miljoonaa löytyä kansamme karttuisasta kädestä tuossa tuokiossa.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäkeä ei julkisesti uskalla kannattaa enää kukaan, niin topakka oli kulttuuriministerin kannanotto tuoreeltaan  Guggenheim-kysymykseen. Sen sijaan miehestä on tulossa pienituloisten, eläkeläisten, yksinhuoltajien ja sairaiden äänillä seuraava presidentti kerta heitolla.

– Ei tämmöistä olisi tapahtunut siihen aikaan, kun se entinen missi ja alusvaatemannekiini oli kulttuuriministerinä,  ajatellaan täti-ihmisten paremmissa piireissä cappuccinoa nautiskellen.

Monet oikeatkin taideihmiset ovat hädissään, paisti Janne Gallen-Kallela-Siren, joka nyt tulee saamnaan sukunsa arvoisen työpaikan.
– Taide on yksinkertainen asia, mies toteaa hymyillen, vaikeata elämässäni minullakin on ollut, vaikeinta oli oppia  kirjoittamaan oma nimi oikein. Kun opin, että G tulee ennen K:ta ja nimissä pitää olla heittomerkkejä, joita kaikki tumpelot eivät osaa kirjoittaa edes  tietokoneella, minulle oli tie auki kaikkiin vaativiin tehtäviin.

– Rehellistä liiketoimintaa pitää aina tukea, sanoo pesunkestävä lihakauppias, eteläsuomalainen osuuskaupan hoitaja.
– 500 000 kävijää vuodessa tuo  euroja 12 euron lipullaan 6 miljoonaa. Eikä mene montakaan vuotta, kun koko roska on maksettu pelkillä lipputuloilla. Säätiölle tietysti menee bonuksia ja muista kuluista korvauksia kuten heti alkuun lisenssimaksua 24 miljoonaa… sikanauta on muuten tänään erikoistarjouksessa!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, mynämäki, taide, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

18 vastausta artikkeliin: Mitä mieltä Guggenheimista?

 1. Zepa sanoo:

  De va Guggu de. Huijausta ja pörhistelyä. Bimbojen touhua. Nousukkaat haluaa näyttää ”kyl mekin jotain hei tajutaan” ja metsään meni taas.

 2. Hirlii sanoo:

  Kirjoitin jo tuonne Kelillän blogiin, että tämä Gugge touhu on aivan suolenmutkasta. Omayt museomme ovta hätää kärsimässä leikkauset ja supsitusten takia, joten niitä mieluummin tukemaan ja elvyttämään ja tekemään ne niin vetovoimaisiksi, että syntyy kilometrin jonot joka ovelle. Sitäpaitsi Suomi ON jo maailman toiseksi kiinnostavin ja vetovoimaisin matkailukohde, kertoi joku amerikkalaislehti, joten ei tänne mitään Guggeja tarvita.

 3. Hirlii sanoo:

  Olen niin tuohtunut tästä, että kirotusvihreitä tulee väistämättä …

 4. Aili Nupponen sanoo:

  Onks järkee tunkea kaikki rahat tuo Gugge-ukon persieen???

  Suomalainen kulttuuri saa olla ilman rahaa, jos tuollainen laitos tänne pystyteään. Eikä se kuulemma ole museo, vaan jonkin sortin galleria. Ehkä vain pelkkää rahastusta…

 5. Ulkomailta sanoo:

  Jos kerran tulee niin äärettömän paljon lipputuloja ja ulkolaiset miljardöörit on jonossa katselemaan näyttelyä,niin miksi verorahoja tarvitaan??
  Guggenheim-säätiö antaa nimen ja kansaa saa maksaa.
  Janne Gallen-Kallela-Siren ratsastaa esi-isiensä nimellä ja jotkut pitävät miestä Guruna.

 6. OK sanoo:

  OK suosittelee Guggenheimin kiertävien näyttelyiden pitopaikaksi Lapinlahden sairaalaa. Edustava ja perinteinen tila.

  • Ulkomailta sanoo:

   Lapinlahden sairaala on kulttuuri-ihmisten paikka.Kun kirjailija Sillanpää kohtasi siellä Kirjailija Waltarin.Hän kysyi miksi olet täällä Mika?En tiedä vastasi Mika miksi sinä sitten olet täällä?Siksi että sain Nobelin palkinnon vastasi.Sillanpää.

 7. Aili Nupponen sanoo:

  …ja sopii sairaalan perinteisiin.;))

 8. Deme sanoo:

  Ei sovi unohtaa niitä euroja jotka ulkomaanelävät kantavat kukkelikahvilaan kun syövät siellä annokset ei liha- vaan hanhenmaksapalleroita. Tosin niistäkin huolimatta tuon odotetun puolen millin kävijän tuomat eurot eivät riitä koskaan kuolettamaan sadan miltsin investointia, hyvä jos käyttömenoihin piisaavat.

  Mie kuitenkin kannatan lämpimästi kukkelimuseota, tietysti sillä edellytyksellä että Helsingin kyldyyrimyönteiset asukakat sen ilolla omilla veroeuroäyrisenteillään maksavat. Omien valtionverojeni sijoittamista sinne vastustan.

  • Kauhean kannatuksen kukkelikuu saa minultakin, jos se rakennetaan Helsingin kyldyyriväen varoilla. Puolen miljoonan vuotuinen kävijämäärä tuntuu kyllä kovasti yläkanttiin arvioidulta.Mutta sano minun sanoneen, ettäsen verran hienopieruja Helsingin kaupunginvaltuustossa on, että kukkeli sinne nousee.

 9. Ulkomailta sanoo:

  Kyllä nyt sais Guggenheimin halvalla, kun tyhmät saksalaiset luopuvat siitä kultakaivoksestaan.Deutche Bank ei ymmärrä enää kulttuurin päälle siinä ois härmäläisillä tilaisuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s