Seulontaa: tupakkalootan näkeminen voi vahingoittaa, kalja tai karkki ei

Hulvattoman hauska keksintö Suomenmaassa on tupakoiden kätkeminen lasten silmiltä. Niitä ei saa olla  näkyvillä kaupoissa. Kassojen viereen ovat ilmestyneet numerotaulut. (Tienvarsilla olevat numerotaulut kuvien kera ovat sen sijaan osa presidenttivaalikampanjaa).

 Nyt on osattava valita oikea numero oikealle tupakalle (ja oikea numero oikealle presidentille). Valintaa vaikeuttaa kuitenkin se, että kaikissa kaupoissa ei saman numeron alla olekaan samanlainen tupakkalootaa. (Äänestyskopeissa ehkä on.)

Taide on myös aina kinkkinen juttu.  Vähän uskaliasta on hankkia tälle kansalle  Guggenheim-museo, kun se ei tunne vanhaakaan taidetta sen vertaa, että erottaisi aidon Taistelevat metsot väärennetystä.  On näet selvinnyt, että 1/3 markkinoilla liikkuvasta vanhemmasta taiteesta on väärennettyä. Että moni rahakas on iskenyt ahnehtivat kätensä ehtaan lehmänläjään!

Hyvän saa joskus pyytämättäkin. Fortum on luvannut maksaa 20 miljoonaa korvauksia myrskytuhoista.  Pikkusummahan tuo on: vaivaiset kaksi kertaa se riittäisi  Lilius-herralle hyvänmiehen lisänä. Että ei kannata surkutella Fortumin kassan tyhjentymistä, tyhmempiinkin projekteihin kuin myrskytuhoihin on siis yhtiöltä riittänyt pikkusummia.

Lopuksi aplodit valloittavalle ja silti asioihin pureutuvalle Strada-ajankohtaisohjelmalle TV1:ssä. Sen juontajat Sanna Stellan ja Ivan Puopolo hurmaavat myös persoonina: osaavat hullutella ja  ammattitaitoa on. Viime perjantain Strada liikkui ajassa: Guggenheim tietenkin kärjessä, jossa letkeästi  tehty haastattelu Janne Gallen-Kallela-Sirenistä ja hiukan myös kritiikkiä miljoonan maksaneesta hankkeen selvityslätyskästä sekä ihmettelyä Stora Enson toiminnasta Kiinassa, jossa talonpoikien pellot pannaan kasvaman eukalyptuspuita; Enso jauhaa niistä luontoa säästävää paperia – talonpoikien elinkeinosta ei ole niin väliä!

Vertauskohtana Puoli seitsemän -ohjelmaviritelmä, jossa  jonninjoutavia puhuva juontajakaksikko hauskuuttaa itseään.   Stradassa on selvä tekijäihmisten käden- ja järjenjälki. Juontajat eivät yritä esittää intelligenttejä, toisaalta ei Puoli seitsemän tekijätkään yritä esittää tumpeloita.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, kritiikki, mynämäki, sano suoraan, televisio, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Seulontaa: tupakkalootan näkeminen voi vahingoittaa, kalja tai karkki ei

 1. lepis sanoo:

  Polttaakohan Niinistö oman numeroistaan röökiä?

 2. Hirlii sanoo:

  Kyllä Guggenheim on aivan liian uskaliasta suomalaisille. Toisaalta jos suomalaiset eivät erota taideväärennöstä oikeasta niin niiden täytyy olla aika hyviä. Jospa taideväärentäjät pyydettäisiin väärentämään meille seteleitä ja ne annettaisiin Guggelilaisille. Eivät huomaisi saavansa leikkirahaa. Vedettäisiin oikein kunnolla nenukasta näitä ”taide”huijareita jotka aikovat maksattaa veronmaksajilla oman suuren puhalluksensa, leikki jossa suomalaisilta huiputetaan vaan rahaa. Oltaisiin ovelia ja maksettaisiin potut pottuina.

  • Suomalaiset nyt ovat linkkuvetsenä jokaisen rahapoussejaan heiluttavan amerikkaisen kekkulin edessä. Tuntuu aika iljettävältä, että tänä ankeana aika alettaisiin syytää rahaa selvästikin täyteen puliveivaukseen.

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Nykyään lähes kaikki liiketoiminta perustuu huijaukseen, myös pankkitoiminta.;/

  Ja meitä huijattavia riittää!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s