Jyviä ja akanoita: Antonio hurmaa mutta suorat sanat guggeilijoille

HS 29.1.2012

Presidenttiehdokkaittemme puolisoita on viime aikoina mediassa käännelty ja katseltu. Tässä vertailussa Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio jää kyllä auttamatta toiseksi verrattuna Pekka Haaviston puolisoon Antonio Floresiin. Mies on noussut naisten suosikiksi, todelliseksi kultapojuksi ja lemmikiksi. Jäykkä Jenni jää runoineen hymyilevän  Antonion  varjoon mennen tullen. Ei edes silittäminen auta. Kummallakaan ei oikeastaan ole mitään sanottavaa, joka sanottava onkin tässä leikissä vallan toisarvoinen asia. Antonion lämmin ja hymyilevä luonnollisuus hurmaa!!

*

Eläköityminen tekee hyvää kelle tahansa. Malliesimekkinä eläkkeelle jäänyt Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen. Nainen vasta nyt uskaltaa sanoa suoraan, että rahamaailman pyhä henki eli  markkinavoimat ovat erehtyneet pahanpäiväisesti. Ja senkin Hämäläinen sanoo, että  olisi paikallaan kiristää pankkien sääntelyä eli aisoissa pitämistä. Tämän ihmesanoman voi lukea Talouselämä-lehdelle.

*

Järki voittaa joskus myös taidepiireissä, Taiteen tutkija Anna Kortelainen hutkii lähes rehevän kansannaisen tavoin guggenheimiläisiä  viime lauantain TS:n kolumnissaan. Tyylikäs filosofian tohtori ottaa oikein ihastuttavat pakinanikkarin otteet suomiessaan guggeja ja lyödessään Janne  Gallen-Kallela -Sireniä päin pläsiä. Näin:

“Yleisen elämänkokemuksen valossa ei ole yllättävää, että kunnianhimoinen jannu haluaa wau-työpaikan – mutta että julkisella rahoituksella, se on jotakin uutta. Ja se, että mukaan on liittynyt näyttävä joukko torppareiksi haluavia, on sekin aika käsittämätöntä. Isot pojat kalliissa mittatilauspuvuissaan ovat lobanneet imarreltuja, punaposkisia virkahenkilöitä ja nänä ovat innostuneet: meidät huomataan ja hyväksytään, kun maksamme heille valtavan summan rahaa.”

*

Lopuksi vain yksi ikävä akana: Stora Enson jättihanke Uruguaissa (HS 29.1.) ja samanmoinen Kiinassa ynnä muualla. Jättisellutehtaat saastuttavat ympäristön ja vievät talonpoikien pellot, koska niitä tarvitaan nopeakasvuisille eukalyptuspuille.  Chilessä on jo sellutehda aiheuttanut ympäristökatastrofin vuonna 2004. Stora Enso mainostaa itseään ympäristöystävällisenä – kuitenkin  kanteita on tullut ympäristörikosten lisäksi työlakien rikkomisesta ja korruptiosta.

Rahahan ei haise . ei siis haise sellutehdaskaan!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, Luonnonsuojelu, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Jyviä ja akanoita: Antonio hurmaa mutta suorat sanat guggeilijoille

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Minusta Anna Kortelainen puhuu suoraa suomea, ja on ihan oikeassa!

  Noissa maissa, Kiinassa ja Etelä-Amerikassa, ei tarvitse pelätä, että ympäristörikoksista rangaistaan. Siellä sellujätti on kunkku, ja tekee mitä itse tahtoo (ts. mitä johtajat tahtovat)!!

  Kotimaiset sellupuut saavat lahota pystyyn, tai ne voi polttaa. Polttopuu maksaakin enemmän kuin sellu, mutta toki niissä on enemmän työtä ja vaivaa.

  Nyt Suomessa on puilla ostajan markkinat;/

  • tammikuu44 sanoo:

   Hyvin Anna Kortelainen kirjoittaa! Ei ole viisas nainen mennyt hienopierujen ansaan. Ja se Stora Enso vasta konna on! Ketku mikä ketku!

 2. Lue enemmän........jne.... sanoo:

  Euklalyptuspuu kasvaa korjuumittaan noin 10 kertaa nopeammin kuin pohjoisen massapuut+että massaa saadaan kuutiosta enemmän kuin meidän havupuista.
  Meidän hidaskasvuisista puista on jalostettava jotain kalliimpaa esim. taloja,huonekaluja jne.. On tuhlausta käyttää selluvellin keittoon puuta jonka kasvuikä on 70v.
  Kanadassa on puukerrostalojakin,niiten rakentamisessa olemme täällä vielä kapaloasteella.
  Muuten jos olette seuranneet niin kovasti ovat protestoineet Etelä-Amerikassa tehtaita vastaan muistaakseni argentiinalaiset?

  • tammikuu44 sanoo:

   Kavivauhti on tosiaan hurja, mutta tuntuu roisilta, että suuryritys ajaa paikalliset viljelijät pois mailtaan (maksavat maista pilkkahinnan) ja perustaa haisevia tehtaitaan paikkoihin, joissa matkailuelinkeino hotelleineen joutuu konkurssiin hajun takia. Paikalliset protestoivat monin paikoin, mutta suurella rahalla saa suur- yritys asianajajat, jotka todistavat, että kaikki on hyvin ja Enso oikea luonnonsuojelija. Sitäpaitsi jos kaikki sademetsät hakataan pois ja kasvualustaksi eukalyptukselle, siitä ei hyvä seuraa. Kauhisuttaa muuten Suomessakin nuo avohakkuut, onkohan niissäkään kovasti järkeä.

   Uruguayssa nyt viimeksi Hesarin mukaan (28.1.2012 juttu Stora Enson jättihanke Uruguayssa kangertelee).

 3. Zepa sanoo:

  Hyviä nostoja! Kiitos!

 4. Lue enemmän........jne.... sanoo:

  Mitä nyt Yritykset tekevät Etelä-Amerikassa tapahtui meillä 1900 luvun alussa
  Satakunnasta kuulin tarinoita millä tavalla A:Ahlström hankki metsiä ja maita.Laillisesti mutta ei kovinkaan moraalisesti oikein .Vija (ruoka)veloista meni monelta talo ja metsät.Kovasti muuten kaipailevat haisevien tehtaitten perään Kuusankoskella Kemijärvellä ja muualla.

 5. Jennikö jäykkä. Se on väärää tietoa. Katso vaikkapa tämä video. Aivan hämmästyin, kun olin niin media aivopesemä minäkin. Jenni on herttainen.
  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/01/jenni_haukio_moni_on_toivonut_etta_olisin_enemman_esilla_3198968.html

  • tammikuu44 sanoo:

   Ihan kiva tavallinen naisihminenhän Jenni on, ei siinä mitään, mutta Antonion hurmaavaa luonnollisuutta ei kyllä saavuta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s