Armeijan sokerimunkkien syönti välttämätön taito pressallekin?

Armeijassa erilaiset persoonallisuudet sulautuvat somasti yhdeksi kokonaisuudeksi.

Armeijan käyneet miehet käyvät kuumina. Jumankauta, armeijaa on loukattu, ähisevät etenkin veteraanit.  Mikko Kuustonen nimittäin tuli sanoneeksi perjantaina tv:ssä muutamia  totuuksia armeijasta. Kun joku penäsi, että armeijan käyminen kuuluu presidentin pääsyvaatimuksiin, Kuustonen sanoi:

Miettikää äijät mitä me on oikeasti opittu intin aikana sellaista, mikä on ratkaisevaa pressan tontin kanalta. Siellä opitaan syömään munkkia ja tumputtamaan niin. että peitto heiluu.

Tästäkös mökä on syntynyt!  Kuustonen vakuuttaa, että hänen kommenttinsa koski vain sitä, mitä armeijan käymisestä on hyötyä presidentin työssä.  Suurin osa presidenteistämme on selvinnyt töistään hyvin ilman armeijassa saadun osaamisen taitojakin. He ovat hankkineet tarvittavan osaamisensa vallan muualla.

Eihän Kuustonen ole siis ollenkaan ivaillut veteraanien kustannuksella tai halveksinut maanpuolustustyötä. Ilolla pankaamme merkille, että tulevaisuudessa varusmiehet koulutetaan myös perheväkivaltaa vastaan. Tästä asiasta puolustusvoimien sosiaalipäällikkö Veli Särmäkari sanoo Turun Sanomissa tänään, että sotilaat oppivat tässä koulutuksessa tärkeitä sovittelutaitoja ja aggression hallintaa, mitä tarvitaan yleensäkin elämässä.

Niin muuttuu maailma ja armeijakin! Että vanhoilta jääriltä nyt toivoisi sitä aggressioiden hallintaa. Uusi koulutus saattaa antaa vallan uuden ulottuvuuden:  armeijassa ei opetetakaan aseiden tappokäyttöä vaan niiden riisumista.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, televisio, Väkivalta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Armeijan sokerimunkkien syönti välttämätön taito pressallekin?

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Tuo ”tumputtaminen” onkin tärkeä taito, luulisin.;DDD

  • tammikuu44 sanoo:

   On, on ja lintsaamisen taito myös, josta alkeiskurssi on saatu jo peruskoulussa, tulee sitten armeijassä suoritettua jatkokurssi.

 2. seppo seppälä sanoo:

  Vaikka ei olisi sotahullukaan niin varusmies palvelulla on tärkeä osa suomalaisessa yhteiskunnassa. Minulle ainakin Kuustosen kommettin tuntui pahalta. Mikkoa olin arvostanut muusikkona ja YK:n hyväntahdon lähettiläänä.
  Ei enää hänen keikoille eikä hänen levyjä.

  • tammikuu44 sanoo:

   Tiedä hänen tärkeydestään. Ainakin sitä palvelusaikaa voisi lyhentää huomattavasti, siinä vasta säästöjä tulisi. Parissa viikossa nykyajan ihminen tuon munkinsyönnin oppii ja metsässä rämpimisen myös. Mitään erityisen jalostavaa tuommoisessa ”hauskassa” yhdessätekemisessä tuskin on. Se aggressioiden hallintakurssi voisin sen sijaan olla paikallaan.

 3. Hieno postaus. Meinasin sivuuttaa taman ensin kun huomasin puuduttavaksi otaksumani armeija-aiheen, mutta aloitettuani taytyi lukea loppuun. Aika aikaa kutakin. Nykyarmeija taitaa tosiaan olla ennemminkin ”kaytoskoulu”, jossa pojat oppivat petaamaan sangyn, heraamaan ajoissa toihin ja olemaan (vaimon) tossun alla. ;) Tuntemani alokaspoijjaat paa-asiassa kerskuvat hulvattomilla inttikokemuksillaan ja lomapaivien riennoilla(joita on ilmeisesti tarjolla ihan tolkuttoman paljon!). Ja harvinaisen moni palaa intista ihan samana hulttiopoikana joita olivat ennen inttia. Ennen muinoin siella kasvatettiin kuulemma miehia ja valmistettiin pojat mahdollista sotaa varten. Voi olla etta olisi Suomi hukassa jos sota syttyisi tassa 20 vuoden sisaan :O

  Mikko Kuustosen kommentti oli ihan asiallinen ja riemukas kaikessa irvokkuudessaan. Han tosiaan vain kommentoi sita, etta armeijan vaikutus presidentin tehtavassa ei ole kummoinen. Kylla sita voi maata johtaa vaikka olisi kaynyt sivarin. Paa-asia etta tuntee armeijan periaatteet, tietaa missa mennaan ja miten asioita tulisi kehittaa eteenpain. Eihan yksi ihminen voi kaikkea olla kokenut! Samalla logiikalla voitaisiin sanoa, etta presidenttina ei voi olla ihminen, joka ei ole omistanut kotielaimia, sairastanut mielenterveydenhairiota, opiskellut saamea, ollut tyottomana, omaishoitajana, koti-isana tai aitina jne. =)

  Kiva blogi, heratit ajatuksia. Taidan jaada pidemmaksikin aikaa. (pahoittelut aakkosten vajavaisuudesta)

  • tammikuu44 sanoo:

   Kiitos hienosta kommentista. Samoilla linjoilla ollaan. Armeijaa voisi tosiaankin kehittää siihen suuntaan, että erilaisten suuronnettomuuksien sattuessa olisi valmiuksia pelastaa ja auttaa.
   Käydään vuoroin vieraissa eli toistemme blogeissa kurkkimassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s