Puhuvat sivut (Pakinaperjantai 10.2.)

Puhumaton aviomies.

Lehtitalot säästävät huomattavasti, jos siirtyvät lehdenteossa puhuvaan lehteen.
Koekappale soitti aamulla ovikelloa ja alkoi puhua pulputtaa:
–  Salossa 1000 ihmistä saa kenkää Nokialta. Voi, voi voi!
–  Tämmöistä se on tulosvatuullisen Elopin elämä, mutta varovainen pitää olla jos tuotantoa siirretään vaikka Kiinaan. Lehti jatkoi omasta päästään:

– Siellä Kiinassa voi uusien ja  halpojen työntekijöiden joukossa olla joku, joka alkaa runoilla ja innostaa muitakin runojen väsäämiseen. Saa sitten koko tehtaan väki 7 vuotta vankeutta kuten kiinalaisrunoilija  Zhu Yufu, joka kirjoitti runon On aika  ja lähetti sen sitten Skypen avulla ystävälleen. Saattaa koko tehtaan väki innostua  runoilemaan… Voi, voi, voi! Mutta taloudelliset edut ovat länsimaille ihmisoikeuksia tärkeämpiä. Heh-heh-heh!

Sitten puhuva lehti alkoi voivotella Kreikan kamalaa  velkakierrettä:
– Voi, voi, voi, minimipalkkoja pienennetään 22 prosenttia, vuoteen 2015 mennessä julkiselta puolelta leikataan 150 00 työpaikkaa, maassa on yli miljoona työtöntä eli 21 prosenttia työvoimasta. Voi, voi voi.
– Mutta ei hätää, kaikki kyllä selviää kun tehdään niin kuin Olli Rehn ehdottelee ja vihjailee: lähetetään suomalaisia verovirkamiehiä kreikkalaiskollegojen avuksi. Heh-heh-heh!

Katainen, se Jyrki, maalailee synkkiä näkymiä taloudella täällä Suomessa, vanhusten hoitopalvelut kaksinkertaistuvat vuoteen 2030. Voi, voi, voi, voi! Ruotsissa hoitopalvelut on ulkoistettu ja teetetään mahdollisimman halvalla maahanmuuttajilla. Vanhustenhuoltoa kutsutaankin siellä uushuutolaisuudeksi. Heh-heh- heh!

– Lopuksi  huomio, jonka kirjoitti itse päätoimittaja kommentoidessaan ylioppilaskirjoitusten äidinkielen kokeen uudistusta: “Osata lukea ja kirjoittaa. Siitä äidinkielessä on olennaisimmillaan kysymys.”

– Huomenna samat uutiset mutta eri järjestyksessä, sanoi lehti  ja jatkoi matkaansa hiukan jo ääni käheänä.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, Mediamaailma, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Puhuvat sivut (Pakinaperjantai 10.2.)

 1. Hyvin kirjoitettu, monipuolinen ja helppolukuinen ja kiva, niinkin muutkin artikkelisi. Kiitoksia :) Ja asiaa, vuoroin vakavaa ja muunlaista tuo lehti käheällä äänellä puhui. Kirjoittajat, sinun kaltaisesi, voittavat hiljalleen nämä julkiset lehdet. Hyvää jatkoa.

  • tammikuu44 sanoo:

   Kiva, että kiinnosti. Tämä kirjoittelu on oiva tapa pysyä jotenkuten ajan tapahtumissa kiinni, tulee luettua lehtiä ja seurattua uutisia. Ja aina voi omassa blogissaan arvostella ja motkottaa suurillekin pampuille.

 2. Sylviiralle tässsäviesti:poistin komenttisi kuten toivoit. Nyt sitten innolla odota ja toivon uutta kommenttia oikean kuvan kanssa!

  HEI SYLVIIRA!!!!

 3. sylviira sanoo:

  Hei hei ja kiitos, tuo oikea kuva ei vain tule, Sille en mahda kai mitään kun joskus olen ottanut tuon näkösällä olevan… Mutta sitähän minun piti sanomani, että hyviä juttuja sulla, luen niitä hykerrellen. Osuvia, just kuten itsekin olisin sanonut. ;) Siis… jos olisin hoksannut. :D

  • tammikuu44 sanoo:

   Hyvähän tuokin kuva on. Kiva jos hykertelet, on tämä maailma sen verran kova, että joskus pitää saada hykerrellä ja oikein nauraa hohottaakin. Että terveisiä sinulle ja hyviä vointeja.

 4. Minusta tuntuu, että oma lehteni on tämän tapauksen sisko tai veli… Viimeksi hohotteli, että koko Keski-Pohjanmaa muutettaisiin yhdeksi kunnaksi ja että jatkossa kansan turvallisuutta vartioisi yli kuuskymppiset poliisipartiot. Epäilin kyllä, että luki minulle vitsiosastoa…

  Kiitos piristyksestä lehdet rakkaat!

  • tammikuu44 sanoo:

   Niinpä, nykyään ei oikein voi kuin hohotella, kun seuraa politiikkaa ja lukee lehtiä. Toden totta: ikään kuin jatkuvasti oltaisiin vitsiosastolla, mutta kulemanvakavaa politiikkaa tedään ja rahat häipyy kankkulan kaivoon. Onneksi ei olla vielä Kreikan tasolla, siellä on jo kovat piipussa ja vitsit vähissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s