Vauvoja ja Suomi-syöjiä (Pakinaperjantai 24.2. Epäonnettomuus)

Kuva-arvotus: Mitkä olivat viikon uutispommit?

.

Viikon ykkösuutispommi on  Ruotsin uuden kuninkaallisen syntymä.  Nyt tuli todistettua se, että pienet teot  vievät maailmaa eteenpäin. Suuret sanat halkaisevat suun.

Sekin tuli todistettua, että yrityselämä pitää talouden rattaat pyörimässä. Hyvä naimakauppa on aina onnenpotku ja tuottaa hyvää hedelmää kuten nyt Ruotsissa. Talouselämä on jo nousussa, rattaat alkavat pyöriä,  lehdistössä spekuloidaankin, millaisia rattaita nuoripari lähiaikoina työntelee. Pörssispekuloijat ovat Brion kannalla. Onnenpotku Ruotsille!

Toinen mieliä kiihdyttävä tapaus ei sen sijaan ole onnenpotku, muistuttaa enemmänkin kylätappelua tai pikkupoikien sanasotaa.  Herra Olli Rehn Brysselistä uhoaa, että häntä on loukattu ja loukkaavana – etten sanoisi porsaana – on  Timo Soini Bobrikov -vertauksineen. Brysselin Bobrikoviksi haukuttu Olli Rehn vaatii itku silmässä Soinin päätä vadille … vai olisikohan tuo kielikuva  Eu-mittapuulla mitattuna rasistinen ja väkivaltaan kiihottava, tiedä häntä?

Mitä tulee herra Bobrikoviin  miehen sukupuu saattaa hyvinkin loukkaantua Rehnille. Bobrikovhan vain toteutti virkamiehenä silloisen Venäjä-unionin määräyksiä. Siinä joutuivat suomalaiset tiukoille, mutta ketään Bobrikov ei  omin käsin tappanut, tuskin antoi tappomääräyksiäkään,  että sikamaista on suomalaisten mustata miehen mainetta ja Soinikin voisi panna turpansa kiinni ja olla vertaamatta säntillistä virkamiestä yhteenkään EU-virkamieheen.

Onnenpotkuna monet kenraalikuvernööri Bobrikovin aikaiset suomalaiset sen sijaan pitivät herra Schaumanin toimintaa. Hänhän ampui Borikovin. Tätä  terroritekoa hurrattiin isänmallisissa piireissä pitkään. Ihmisen tappamisesta jotkut innostuvat vieläkin.  Mutta toisaalta ikävänkin ihmisen tappamista monet pitävät väkivaltaisena.  Näille hätätilatappamisille ovatkin väkivallan rauhanomaiset kannattajat keksineet oivan ilmauksen: epäonnettomuus.

.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Vauvoja ja Suomi-syöjiä (Pakinaperjantai 24.2. Epäonnettomuus)

 1. lepis sanoo:

  Eikös tämä ole todellakin varsin viihdyttävää, miten tämäkin maa menee sekaisin rajojemme ulkopuolella vaikuttaneista/vaikuttavista/tulevat vaikuttamaan tyypeistä ;)

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Häpeän Ollin puolesta, EU:n kätyri, se hän on;///
  Soini antaa esimerkkiä puoleensa kannattajille, värikästä kielenkäyttöä;D

  Vauvauutiset ovat aina hyviä, etenkin kuninkaalliset vauvauutiset.<3

 3. Savu sanoo:

  Nimittelyä tapahtuu ala-astella, josta sitä pyritään kitkemään pois.
  Vastuulliseen politikkaan se ei kuulu, eikä sanavapauskaan sitä hyväksyttäväksi tee.

  • Jonkunlaista alkeellista huumorintajua voisi olla poliitikoillakin vaikka joku hauska vertaus nyt kohdistuisikin omaan itseen. Rehnistäkin näkee, että hermot on tiukalla ja ukko tarvitsisi lomaa, pitkää sairaslomaa.

 4. Lastu sanoo:

  Ihmettelen, mistä Daniel saa voimansa hymyillä kaiken aikaa, ainakin kuvissa. Tein tänään ”tutkimusta” kaupungilla: löytyisikö vastaavia danielhymyjä. Minulla oli kova työ, mutta laiha oli tulos. Näin Kuopiossa. Eikä edes Brio-vaunuja näkynyt. -Anteeksipyyntöjupakkaa sen sijaan pohti mualiman navalla, Kuopijon torilla, usseempikkii immeinen ja nuama millon missäen asennossa.

  • Kuopion tori on mainio paikka. Sen verran on savolaisilla mainetta täällä lännessäkin, että tiedämme heidät eräänlaisiksi vääräleuoiksi, joista ei oikein tolkkua ota. Mutta kyllä savolainenkin suu vääntyisi hymyyn, jos omassa perheessä tai edes suvussa syntyisi prinsessavauva. Loistavaa väkeä nämä savolaiset!

 5. Aili Nupponen sanoo:

  Ja ei siinä mittään: nykyvään ovat rinsessoja kaikki tyttölapset, vauvoista alakain;DD

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s