Kaksinkertainen tuplaespresso (Pakinaperjantai 9.3.)

Oikeaa kahvia, ei mitään yksinkertaista tai kaksinkertaista tuplaespressoa!

*
Täällä protestanttisissa maissa ollaan vallan ihmeissään, kun katoliset leuhkivat seitsemällä kuolemansynnillään. Kuin ne nyt tolleen listaavat ylpeyttä ja kateutta, vihaa, laiskuutta, ahneutta, ylensyöntiä ja himoa? Nuohan ovat perustekijöitä markkinataloudessa pärjäämisessä.  Mutta toiseksi jäävät, kun protestantit iskevät pöytään yhden ainoan pikimustan syntinsä: kahvihimon. Se on lujaan juurtunut ja ihana synti!

Mutta nyt ovat alkaneet livetä suomalaisten kahvinjuojien syntisäkkien rivit. Erityisesti trenditietoinen nuorehko naisväestö on ajautunut harhapoluille. Kunnon musta kahvisynti on tätä menoa  luisumassa käsistämme kuin Nokia tai Sisu-pastillit.

Nämä uuden ajan trendinaiset ovat ulkomaanmatkoillaan löytäneet espresson. Jokainen trendikäs suomalaisnainen litkii sitä tänä päivänä ja huomennakin. Mutta espressolitkulla ei ole mitään tekemistä kunnon suomalaisen syntikahvin kanssa.

Oikea kahvi on kahvia, joka nautitaan perinteisesti kukkakuvioisesta kahvikupista. Tilkka kermaa ja sokeripala tai vaikka kokonaan mustana. Ei mitään automaateissa valmistettua baarikahvia vaan kotona omassa keittimessä  tippunutta syntisen hyvää oikeaa kahvia. Ja mikä tuoksu!

Nämä yksinkertaiset tai vaikka kaksinkertaiset lirausespressot tai vaikka tuplaespressotkin ovat pelkkää lapsellista yritystä tehdä todellista kahvinautinnon syntiä. Sitä paitsi ulkomaanespressojen tekemiseen tarvitaan kone, jonka käyttämiseen tarvitaan sukupolvien kokemus ja korjaamiseen koulunkäynyt remonttimies. Ainoa espresson hyväpuoli onkin, että sillä remonttimiehellä saattaa olla taloudessa pitempäänkin käyttöä.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, muoti, mynämäki, nuoret Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Kaksinkertainen tuplaespresso (Pakinaperjantai 9.3.)

 1. lepis sanoo:

  Meillä todellakin alkoi suruaika tänään tuon Sisu-uutisen jälkeen!

 2. Elina sanoo:

  Meillä on espressot ja sumpit sulassa sovussa, latteakin litkitään.;) Hyvin kirjoitettu teksti!:D Sanoo syntinen.

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Entisaikaan kaikki mukava ja ihana oli syntiä, nyt niillä ihan ylpeillään;))

  Kahvi on niistä ’synneistä’ vähäisimpiä…

  • Siis, ei kun kahvinkeittoon, alkoikin kahvihammasta niin kolottaa. Mikähän se kahvihammas oikein on? Onkohan kahvihammasta tekohampaissa? .

   • Aili Nupponen sanoo:

    Tuo onkin sielutieteellinen kysymys;))
    Minulla on osaproteesi yläpuolella, joten en voi sanoa tietäväni;D
    Kerran päivässä juon kahvia, yleensä iltapäivällä…

   • Luultavasti on sitten niin, että oikea kahvisyntinen tuntee kahvinhimon ilman kahvihampaan kolotustakin. Mutta kyllä päätä särkee, jos kahvia ei koko päivänä saa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s