Yhtä tyhmä kuin rikas

Ilta-Sanomat 10.3.

*

Tämmöistä sattuu: on niin mahdottoman kiire, tiukkaan ahdettu  ruokakassi painaa, toisessa kädessä  Anttilasta hankittu leivänpaahdin, jossa on radio. Torin linjuripysäkin katoksessa onneksi on  vapaa penkki. Mutta toisella rötköttää joku laitapuolen kulkija. Unessa on, hampuusi.

Hampuusi nukkuu. Vetelee unia  kyljellään jalat koukussa, toinen käsi taitettuna tyynyksi. Mahtaa olla kylmä. On tämäkin, keskellä päivää! Eikö kukaan vie sitä pois, että jäisi ihmisille tilaa? Ihmiset kävelevät ohi. Mies yrittää kääntyä. Villapipo putoaa . Mies avaa silmänsä, haroo toisella kädellä pipoaan etsien.

Kumarrun ja nostan harmaan villapipon, ojennan sen miehelle. Vanha mies katsoo minua silmiin.
– Kiitos, mies sanoo, nousee istumaan ja vetää pipon päähänsä, katsoo minua sillä samalla pikkulapsen katseella, jolla jokainen ihminen katsoo herätessään. On edes hetken nähnyt unessa jotain kaunista

Minulla on leivänpaahdin, jossa on radio.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Yhtä tyhmä kuin rikas

  1. Aili Nupponen sanoo:

    Oletpa sinä edistyksellinen, leivänpaahdin radiolla tai päin vastoin;))

    Jossain niiden laitapuolen eläjien on oltava, joskus jopa kuusen alla, kuten Tohmajärven kirkonkylässä, Kemiessä…

  2. Niinpä, jossain kaikkien olisi oltava. Jos ihminen paljostaan luopuisi vähän, voisi jokainen elää ihmisarvoista elämää. Ja kuinka helposti ihminen alkaakaan luokitella ihmisiä vuohiin ja lampaisiin, tuijottaa vain omaan napaansa. Pikkurihkaman omistajat ovat yhtä itsekkäitä kuin nuo ökyrikkaat miljoonia euroja vuodessa hankkivat. – Eikä minulla mitään leivänpaahdinta ole, eikä tule olemaan ainakaan radiolla varustettua enempää kuin viimeisimpää kännykkämalliakaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s