Ja minua paleli (Pakinaperjantai 16.3.)

Mynämäkeläismies, jonka päätä ei palele.

*

– Ei sen päätä palele, sanoo nykynuoria ymmärtämätön kääkkä, kun katselee pakkasella paljain päin kulkevia nuoria.
– Ei sen päätä palele, sanoo kääkkä, kun katselee yli sata metriä sukset jalassa korkeasta mäestä hyppäävää nuorta  miestä.
– Ei sen päätä palele, sanoo kääkkä joka kerta kuullessaan kännipäissään toikkaroivasta kansanedustajasta tai jostain suuresta bonusjohtajasta puhumattakaan pienemmistä törpöistä tai luikurinlaskijoista.
Guggenheim-hankkeen kannattajat ovat ilman muuta näitä, joiden päätä ei palele. Finnairin koko hallitus on  päänsä palelluttaneita ja ilman karvahattua tai muuta päänsuojusta istuu koko eduskuntakin, paitsi tietysti Veltto Virtanen.
Tutkimatta on vielä, onko päänsä palelluttanut sitten oikea kunnon ihminen vai onko lämminpäisyys pelkästään hyvä vai pelkästään huono ominaisuus. Avantouimarit ainakin ovat niitä, joiden päätä ei näytä palelevan, höyry vain nousee. Muista ruumiinosista ei voi mennä ulkopuolinen sanomaan mitään.

Onneksi kesä on tulossa ja ruumiinosien paleleminen vähenee. Kesäteatteriin on kuitenkin syytä ottaa villatakki mukaan, ettei käy niin kuin minulle viime kesäillan viileydessä kävi, että kaikki muut katsojat nauroivat ja minua paleli. Sellainen harmittaa jos joku.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, muoti, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Ja minua paleli (Pakinaperjantai 16.3.)

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Jo vain tuo mynämäkeläismies on viisas, uskaltaa mennä kesällä vaikka kesäteatteriin karvahattu päässä;DD Vai uskaltaako??

 2. Anna Amnell sanoo:

  Valloittava kuva.
  Aikoinaan erään helsinkiläisen koulun rehtori neuvoi oppilaitaan: Olkaa sitten paleltamatta päätänne. Hän sanoi kouluaan nerojen kouluksi.

  • tammikuu44 sanoo:

   Voi ihme, tämä kommenttisi odotteli kiltisti jossain roskapostikonttorissa, jonne se oli jotenkin joutunut ja jonne se ei suinkaan kuulu, en vain ollut huomannaut tarkistaa sitä lootaa! Suo anteeksi! – Tulevien nerojen ei tosiaankaan kannata palelluttaa päätään.

 3. Savu sanoo:

  Tuommoinen karvalakki!
  Pitää käydä kirpparilla, jos sellainen löytyisi ensi talven varalle!

 4. Tosi Evakko sanoo:

  Ei se karvalakki mitään..vaan se MIES sen alla teitä taitaa kiinnostaa???
  Kateellinen olen miehelle.

 5. Deme sanoo:

  Jos on palelluttanut päänsä niin saako silloin pään jota ei palele vai juuri päinvastoin?

  • Karvahatussa ei päätä palele ja kavahatuton pää on jo paleltunut eikä sitä palele.. Eli tulee halemmaksi palelluttaa päänsä kuin ostaa karvahattu. Meillä valtionvarainministerin päätä ei palele eikä siinä ole karvahattua eli se on jo paleltunut, arvelisin. Mutta vationvarainministeriksi ei pääse palelluttamalla päänsä, on siis ostettava karvahattu, jossa päätä ei palele…tai jotain…

 6. Elina sanoo:

  Aivan loistava!:D

 7. Marjattah sanoo:

  Mainion ilkikurinen juttu ja karvalakki sen kruunaa :) Nykynuorista puheenollen: ovat vissiin ruvenneet palelemaan, kun pipo on sisällä varsinkin aina päässä.

  • Hyvä huomio nuorten piponkäytöstä! Jospa ovakin viisastuneet ja käyttävät pipoa varulta sisälläkin, ettei järki jäädy… tai siis se tyhjän pään täytteeksi laitettu massa jäädy. Vaan ovat nuoret kyllä yleensä paljon fiksumpia kuin me vanhat tötteröt sen ikäisinä. Nuoret uskaltavat ilmaista itsenään ja sanoa suoraan mielipiteitään, puhuvat vieraita kieli, ovat matkustelleet…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s