Oletko ääliö? Testaa toki tietosi!

Helsingin Sanomien Karlsson on ajan hermolla 25.3.2012.

Media yrittää parhaansa, että kansalaiset jotain tietäisivät maailman menosta. Mutta kansalaiset juovat viinaa ja lottoavat sekä hauskuuttavat itseään monin muin epä-älyllisin konstein. Sivistys jää  vallan ohueksi, jos ei seuraa medioita.
On hyvä aika-ajoin testata tietämystasonsa ja katsoa osuuko sormi ollenkaan ajan valtimolle. Ohessa pikku testi viime viikon mediamaailman informoimasta tapahtumaketjusta.

Ulkomaat:

1. Kuka nykerönenäinen ruotsalaisnainen painaa synnytyksen jälkeen vähemmän kuin ennen synnytystä?

2. Ketä valkoiseen aamutakkiin pukeutunutta vanhusta kuljetetaan erikoiskuljetuskärryssä ympäri Meksikoa ja Kuubaa erikoispanssarilasin suojellessa ukkelia tämän puhuessa pahaa Kuuban kommunismista ja puhuen näin entisen diktatuurin puolesta?

Kotimaa:

3. Kuinka monta semmoista suurempaa ja pienempää, mieluummin kuitenkin suurempaa maamme tarpeisiin tarvitaan tulevaisuudessa?

4. Kuka panee näinä päivin jalalla koreasti?

5. Mistä aineesta on viimeksi ideoitu rakennettavaksi Helsinkiin suunniteltu Guggenheimin museo? (Vihje: aine on samaa kuin kannattajien päät.)

6. Kuka on tämän hetken Suomen ällöttävin mies?

7. Mitä hyvä mies usein saa?

8. Mistä Antti Litjan sukset löytyivät?

9. Voiko suomalainen poliitikko itkeä ja nauraa ja silti konna olla?

10. Lopuksi testissä kansatieteen tuntemus: Kun kaksi naista keskusteli ja toinen sanoi, että voi ku sais miehe, joka ossaa soittaa viulua. Niin mitä toinen nainen vastaisi?

Varmuudeksi vastaukset: 1. Danielin vaimo Vicktoria 2. Taivasbonuksin palkittu paavi 3. Herra ties kuinka monta, mutta pitäisi olla ainakin suurempia eli kyse on kuntaliitoksista 4. Presidenti Sauli Niinistö vierailullaan  Koreassa 5.  On ehdotettu puuta, ehkä Karjalan mänty olisi sopivaa 6. Feministipiireissä on ykköseksi noussut Timo Räty 7. Suuret bonukset (lue sana oikein!) 8. Rohdoksen saarelta eräästä tavernasta 9. Ainakin Stefan Wallin voi 10. ”Voi kun sais edes viuluttoman miehen!”

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, ihmiset, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Oletko ääliö? Testaa toki tietosi!

  1. lepis sanoo:

    Täytyypä tästä lähteä lukemaan joko se toinen suksi löytyi. Elämää suurempia ovat asiat maaliman menossa, soi se viulu tai sit ei. Tämä oli hauska kirjoitus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s