Stefan Wallinia lyödään piinaviikolla kuin vierasta sikaa

Stefan Wallinin asuntokauppoja ihmetellään. Kun ostaa halvalla ja myy kalliilla, on markkitalouden kantava ajatus. 170 000 voitton on ainakin kohtuullinen.
(Kuva Ilta-Sanomista 5.4.)

*
Näin pääsiäisen aikaan kristityt muistelevat  innolla niitä 30 hopearahaa, joilla ovela roomalainen lahjoi Juudaksen kavallukseen. Mies sai lahjuksen ottajana roiston maineen.  Noista ajoista lahjussummat  ovat kasvaneet. Itse asiassa lahjusten katsotaan kuuluvan nykyään joko luontaisetuihin tai ns. maan tapaan. Oveluus ja rahanhimo ilmenee hienostuneimmillaan eduskunnassamme, erityisesti  vastuullista tointa hoitavissa ministereissä. Tuoreimpana taulapäänä esittäytyy omalla piinaviikollaan  Stefan Wallin.

Me  kansalaiset vain ihmettelemme, kuinka olemme voineet valita eduskuntaan näin ahneita edustajia, oman edun tavoittelijoita, moraalittomia  ketkuja, jotka selittävät mustan valkoiseksi. Nykyisessä  hula-hula- markkinataloudessa  ministeritkään eivät  enää käsitä,  mistä sitä rahaa oikein tulee, onko olemassa väärää rahaa ja oikeaa raha, entä pimeää rahaa, haiseeko raha, onko rahan vastaanottajalla oltava  jotain moraaliakin.  Huh-hei ja rommia pullo!

Ja kun ministeri on  monitoimimies, joka ei aina tiedä kusta tulee ja minne menee, niin asia mutkistuu. Kauko Juhantalo  vuosia sitten ei ymmärtänyt, että jos käy vessassa puuteroimassa vaikka nenänsä ja tulee takaisin vaikka eri ovestakin, kyllä silti on se sama mies, joka neuvottelupöydästä lähti. Kahdella pallilla ei voi istua, toisesta on luovuttava: niks-naks!

Matti Vanhasella oli vähän sama juttu:  mies ei millään muistanut tai  ymmärtänyt, oliko ryhtynyt tavaraan ja jos oli niin minkälaiseen. Sen Vanhanen toki muisti, että saanut oli.  Eikä  Ilkka Kanervankaan ymmärrys yllä niin pitkälle, että tajuaisi mistä ja kuka ne syntymäpäivät oikein maksoi.  Puheita ja selityksiä  kuunnellessa kansalaisilla herääkin mielessä leikkisä kysymys, että onkohan näillä miehillä ollenkaan kaikki intiaanit kanootissa.

Ja nyt sitten tämä Stefan, joka on ostanut halvalla ja myynyt kalliilla. Selvää bisnesmiehen vaistoahan Stefan osoittaa. Näin toimii  markkinatalous!  Mutta onko moraali ja kohtuus useinkin unohtunut? Ja kansalainen ihmettelee, että  käypä tämä helposti, että sama taho  ensin myy halvalla asunnon Stefanille ja sitten ostaa sen kalliilla takasin. On se Åbo Akademin säätiökin varsinainen ottaja- antaja- kananpaskan- kantaja, tai jotain sinne päin.

Kanoista puheen ollen:  Hyvää pääsiäistä!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Stefan Wallinia lyödään piinaviikolla kuin vierasta sikaa

 1. lepis sanoo:

  Mikäs piinaviikko se sellainen olisikaan, jos maassa olisi kaikki hyvin. Hupia kansalle hinnalla millä hyvänsä. Muuta en miehestä tiedä kuin, että yritti kerran Porin Jazzeissa tuuppimalla päästä esiintymistelttaan ohitseni. Pyrkyryyttä osoitti jo silloin. Ja meikäläistä närästi!

  Hyvää pääsiäistä!

  • tammikuu44 sanoo:

   Niillä menee asema päähän, että vahtikorien pitääkin olla valppaina tässä hyväveli järjestelmän maassa.
   Mulle muuten kävi kerran vuosia sitten näin:
   Puolenyön aikaan jonotin poikani kanssa nakkikittarilla ja huomasin, että joku tutuntuntuinen se siinä seisoo.
   – Kah, siinähän on Ilkka Kanerva, sanoin ja yritin jotain leperrellä. Mies siinä murisi myrtsinä jotain.
   Poikani tarrasi minua hihasta ja vei tiskille ja lähti sitten miehen luo. Tullessa poika kertoi, että se sanoi miehelle:
   – Anteeks kun mun äiti luuli teitä Ilkka Kanervaksi.
   Mies kuulemma oli erittän myrtynyt ja murisi.

   Selitin pojalle, että kyllä se Ilkka Kanerva oli. Että mies oli loukkaantunut, kun tunnistin sen Ilkka Kanervaksi, mutta oli vielä loukkaantuneempi, kun joku ei tunnistanut häntä Ilkka Kanervaksi.

   Hyvää pääsiäistä!

   • lepis sanoo:

    Heh, voi Ilkka parka! Hauska tarina. Siitä miehestä niitä taitaa riittää. Joskus toistakymmentävuotta sitten muori oli eduskunnassa vierailulla ja IK yritti flirttailla sille siellä eduskunnan hississä. Muori täytti tuossa pari kuukautta sitten 80, joten on ehkä hieman vanhempi ja päätään pitempi kuin Kanerva. Onneksi muori on hyvä suustaan ja pisti miehen aisoihin. :D

   • tammikuu44 sanoo:

    Tämän täälläpäin Lokalahden auringoksi kutsuttu ketale ei kyllä tokene mistään. Puhe luistaa vaikka harva siitä selkoa ottaa mitä mies sanoo. Äitimuorillesi pitäisi myöntää kunniamerkki!

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Minusta Wallin on oikeasti ansainnut nuo pahat puheet ja kirjoitukset;((

  En pidä yhtään koko miehestä; mutta sellaisia ovat poliitikot;//

  Onnellista pääsiäistä sinulle ja mynämäkeläismiehelle, Tuula.<333

  • tammikuu44 sanoo:

   Poliitikkoja pitää löylyyttää jatkuvasti. Niiden olisi pysyttävä aisoissaan ja hoidettava kunnolla hommansa. Kaikenlaisia etuja kyllä on ihan tarpeeksi, vaikka pelaisi rehellistäkin peliä.

   Hyvää pääsiäistä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s