Vastaan Otolle (Pakinaperjantai6.4.)

Hyvä Oto

Valtakunnallisten säästötoimenpiteiden vuoksi meidän on ollut pakko käydä kovalla kädellä myös pankkitoimilaitteittemme karsimiseen. Kyseisenä pankkitoimilaitteena ymmärtänette, että toimenpide on tarpeen. Sen vaikutus näkyy hyvinkin pian pankkimme  tuottavuuskäyrissä ja tilitaseissa.

Olemme jo määränneet tilinhoitomaksut ja veloitamme pankkiautomaattien käytöstä asiakkaita mielemme mukaan. Monet ovatkin jättäneet käynnit melko vähiin ja näin rahaa säästyy holveissamme. Olemme myös vähentäneet  automaattejamme niin, ettei niitä enää juurikaan ole syrjäseuduilla, jossa hyvin harvat edes niitä käyttäisivät. Palelluttaisivat köyhät raukat vain sormensa pakkasella ja saisivat virtsateiden tulehduksen aiheuttaen näin turhia terveyskeskuskäyntejä.

Kaltaisenne pankkitoimilaite vaatii jatkuvaa hoitoa. Se on altis ilkivallalle ja myös ihmishenkiä on menetetty. Näin on käynyt esim. reumatismista kärsivien mummujen tuhertaessa pakkasilmalla kimpussanne nostaakseen vaivaiset pennosensa. Utsjoella viime kesänä löydettiin pankkiautomaatille talvella jäätynyt mummeli. Vasta jäitten lähdettyä mummeli pystyttiin tunnistamaan. Pankkikorttikin oli mennyt vanhaksi.

Pankki menettää vuosittain korjauskustannuksissanne sievoisen summan. Se on kaikki pois pankin tuloksesta. Pankki ei toki ole mikään hyväntekeväisyyslaitos. Siksi olemmekin ryhtyneet säästötoimenpiteisiin automaattien suhteen. Pyrimme saamaa toimintamme siistiksi sisätyöksi nettiä hyödyntäen ja päästäksemme näin eroon persaukisista automaatilla kykkivistä vallan kokonaan.

Koska laitteiden poistaminen herättää asiakkaissa turhaa pelkoa palveluiden katoamisesta näin kuntaliitoksien aikaan, olemme päättäneet suorittaa poistotoimenpiteen kirjain kerrallaan. Poistamme ensin toisen t-kirjaimen ja jatkamme näin siihen asti, että koko laite on poistunut. Näin asiakkaat säästyvät ikävältä kertarysäykseltä.   Köytössä on nyt siis  Oto-automaatit.

Otto Ovela
Pankkitoimenjohtaja
Dir.cant.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, vanhukset, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Vastaan Otolle (Pakinaperjantai6.4.)

 1. Deme sanoo:

  Kyllä taas on helppo Helsingin herrojen meimaakuntien uurastajia sortaa, ja säästöt tietysti maksatte kaksinkertaisesti sitouittamispalkkioin hyvävelikerhonne jäsenille. Tulisimme traktorimarssille senaatintorille kertomaan mitä mieltä tuosta olemme mutta vaikea on lähteä kun on pultattu kiinni seinään. Siis en voi muuta kuin parkaista pienen automaatin äänettömän vastalauseen internetin välityksellä.

  Laajan Automatia-heimon puolesta:
  Otto Maatti, Lievestuore

  • tammikuu44 sanoo:

   Ystävällisesti huomautan, että Oto-Mati pysyy nyt lestissään. Me yrittelemma kiristellä niitä pultikoitanne, jotka ovat päässeet löystymään. Eikä kannata yrittää vaikuttaa johtoportaan porhomiesten tunteisiin. SE mällää, jolla on, ja veljet keskenään ovat vain hyvät veljet.
   Ihan hirvittää rahvaan röyhkeys.
   Otto Ovela
   Veljesseuran EU-vastaava

 2. Deme sanoo:

  Valitan monia pianovihrepaholaisia, datatalinjakin pätki niin että kirjaimet menivät ihan sekaisin. Piti siis sanoa ”meitä maakuntien uurastajia” ja ”sitouttamispalkkioina”

  Otto

  • tammikuu44 sanoo:

   Turha syyttää ketään paholaista, maakuntien uurastajat uurastakoon niska limassa. Pankkijärjestelmämme on kiinnostunut vain rahasta ja sen sijoittamisesta mahdollisimman tuotoisasti erilaisiin kohteisiin.
   Sitouttamispalkkiota henkensä pitimiksi saavat töissä kaikki hiki hatussa uurastavat, mutta onneksi kovin pientä, ettei tule vaikeuksia sen sijoittamisessa erilaisiin ruokahyödykkeisiin.
   Otto Ovela

 3. Savu sanoo:

  Eikös tuommoinen OTTO-MATTI kukkarossa, ole ihan tarpeeton, kun jokainen jolla on pankkiyhteys kotikoneelta ja väritulostin, voisi muutaman lappusen luvallisesti tulostaa aina tilapäistä tarvetta varten.

  • tammikuu44 sanoo:

   Oma OTTO-MATTI kukkarossa takaa rikkaillekin samat mahdollisuudet kuin köyhillä jo on. Ei sitten tarvitse ruikuttaa tasaverosta. Oma OTTO-MATTI kukkarossa tasoittaa tuloerot sopivasti.

 4. isopeikko sanoo:

  Suomenkieli on mukavaa, kun eri sanat taivutettuna ovatkin samoja. Saa ihan toisenlaista tekstiä ja merkityksiä :)

  • tammikuu44 sanoo:

   Suomen astevaihtelu ( kaksoiskonsonantti/ yksi konsonanttia eli kukka-kukan,. tyttö-tytön, pappi-papin) on varmasti täyttä hepreaa suomea opetteleville. Ja sekin, miksei se ilmene kaikkien konsonanttien edellä kuten kassi-kassin. Meille suomalaisille on päivänselvää, että umpitavun edellä, siis näissä k, p. t -tapauksissa, toinen konsonantti katoaa. Poikkeuksen tekevät erisnimet, joissa suositellaan, ettei mikään katoa, jotta nimen perusmuoto pysyisi selvänä. Siis pitäisi sanoa Otto Virtasesta puheen ollen OTTOLLE, mutta esim. teen vain yhden oton tililtäni viikossa. Mutta miehestä puhuttaessa : tämä on varmasti Otton paita.

   Kun Mika Waltari kirjoittaa romaanissaan Johanne Angelos jotenkin näin: valorivit kiemurtelivat rinteellä matojen tavoin. Hyvin suomea osaava kääntäjä oli onnitellut itseään osaamisestaan ja kääntänyt omalle äidinkielleen: kirjavien mattojen rivit. Miksihän? No, ajatteli tietysti, että ahaa: tässä on selvä kukka -kukan tapaus, jossa n-sulkee tavun, siis. matto- maton ja siis mattojen. Ei kuitenkaan huomannut, että kyseessa oli kokonaan toinen sana mato, joka taipuukin mato-madon siis matojen, jossa yksikössä on vain yksi t ja umpitavussa eli heikossa asteessa d. – Aika selvä juttu, vai?

   Joka tapauksessa kielellä on kiva leikitellä. Hauskaa joskus puhua vaikka puuta-heinää. Mikä ääretön rikkaus omistaa ainakin yksi äidinkieli, jossa suun lisäksi korvakin sanoo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s