Huumorivitsit eivät ole avustaja Erosen vahvin puoli

Helena Erosen vitsikkäästi ehdottamaa kokeilua vuodelta 1941. Silloin kokeilu tosin ei ollut vitsi ja suunnattiin vain yhteen kansanryhmään.  Eronen sanoo kirjoituksellaan vain protestoivansa vähemmitövaltuutetun puuttumista poliisin työhön: papereita ei tarvitsisi kysyä, jos määrättäisiin ulkomaalaisille hihamerkki, josta selviää lähtömaa. Kirjoitus on Erosen mukaan satiiria.

*
Helena Eronen on yhdellä blogipläjäyksellään kohonnut maamme johtavaksi satiirikoksi. Tämä perussuomalaisen kansanedustajan James Hirvisaaren eduskunta-avustaja kirjoitti viime viikolla Uuteen Suomeen kolumnin, jota sitten Turun Sanomien toimittaja Toni Lehtinen ei ymmärtänyt satiiriksi. Niinpä hän teki Turun Sanomiin kirjoitelman sisällöstä jutun. Huumorisatiirikkona Eronen puolestaan teki rikosilmoituksen tästä uutisoinnista. Rikosnimikkeenä törkeä kunnianloukkaus. (TS 15.4.2012)

Nyt Erosen maine lystikkäänä huumorisatiisikkona on levinnyt niin EU-maihin kuin Venäjälle. Pravda kommentoi melko tylysti Erosen tekelettä otsikolla ”Tsuhnafasismin irvistys.” (TS 16.4.)

Tapahtumaketju on kimurantti kuin pukinsarvi: tosikko, taideproosaa ymmärtämätön toimittajapahanenhan  teki tuiki tuntemattomasta Erosesta julkkiksen ja huumorikirjoittajan! Jopa naurismaan aidatkin nauravat. Eronen puolestaan vakavissaan  vakuuttaa, että hänen kirjoituksensa  nauratti heti ainakin häntä itseään ja muutamia hänen kavereitaankin.

Eronen on suivaantunut siitä, että toimittaja on  pitänyt hänen hengesntuotettaan  “makaaberina ajatusleikkinä”.  Kuka tahansa voi todeta  Erosen kirjoittavan yksinkertaisen leikkisästi, että poliisin olisi nykyistä helpompi tunnistaa  ulkomaalaiset, jos heidät varustettaisiin pakollisilla hihamerkeillä.  Merkistä selviäisi yhdellä silmäyksellä lähtömaa. Tämä  on Erosen mielestä kovin hauskaa satiiria. Samanlaisia hihamerkkejä hän ehdottaa myös muille vähemmistöille (TS 15.4.).

– Tuommoinen jos mikä se vasta hassunhauskaa satiiria onkin, niin että makaaberinsa toimittaja pitäköön housuissaan, miettinee satiirikko itse.

Tunnettuahan on, että vähälläkin älyllä pääsee kansanedustajaksi, jos puhe luistaa.  Älyn määrän minimirajaa ei ole sen sijaan  tähän mennessä määritelty avustajille. Toimittajat taas ovat tunnetusti luihuotsaisia tosikkoja, kieroja juoppoja, jotka vääristelevät asioita.  Niinpä Erosen älyllinen satiiri  pyyhkäisee kyllä  yli toimittajan kuin toimittajan ymmärryksen. Nyt yli Euroopan ja laajan Venäjänmaan!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, ihmiset, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Huumorivitsit eivät ole avustaja Erosen vahvin puoli

 1. lepis sanoo:

  Liekö nyt sitten lamppu syttynyt jossain, sillä eilesessä Hesarissa (jossain kolumnissa) jo ehdoteltiin Persuille hihamerkkiä. Kosto näemmä kiertää leikin varjolla.

  Eikö ne ole niitä punaisia, jotka vilahtelevat hiihtoladuilla. Ne täyshullut norskit ;)

  • Kyllä kai ääripersut ovat omineet ainakin tämän Suomen leijonan omaksi tavaramerkikseen.

   Norjalaisia tonttuja siis.

  • Ulkomailta sanoo:

   Täällä Ruotsissa lehdet kirjoittavat että suomessa vaaditaan ”siirtokarjalaisille” piirakankuva rintaan?Eikö ole vähän myöhäistä 60 v sitten olisi ehkä meille hapankaalin hajuisille vähemmistön edustajille sopinut.(huom sarkastista karjalaispojan huumoria)

   • Kyllä ruotsalaiset on tyhmiä! Olenpa varma, että hapankalille haiseva vähemmistö on varsin hyvin tunnistanut suomalaisnaiset naisiksi ilman piirakankuvaa rinnassakin, ovat katsoneet piirakankuvaa sieltä missä sen kuuluukin olla, ovat saattaneet lipaista kielläänkin. Mutta ruotsalaiset haistelevat vain haopansilkkaansa. Vai miten on, karjalaispoika?

 2. Karjalaispoika sanoo:

  Kyllä hapansilakka maistui Karjalaisille että Varsinais-Suomalaisille viimekesänä ”miul ol näät sitä kerallai ku tuli sinne taatsahei männeheen vuoteen”

  • tammikuu44 sanoo:

   No, olkoon sitten. Vaan ehdotapa niille ruotsalaisille, että suomalaiset voisivat piirustella kesäksi kävarteensa kirkkoveneen kuvan. Tulisi halvaksi ja on vähän samannäköinen kuin karjalanpiirakka.

 3. Karjalaispoika sanoo:

  Ruotsalaiset ei tykkää soutamisesta että kirkkovene on turha.Mutta piirakka heille kyllä maistuu
  kunhan ei ole niin kuivuneita kuin Vikinglinjan aamiaispöydässä.

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Tulen kesäksi suomeen ”naattimaan”.

 5. Karjalaispoika sanoo:

  Syntymäseutuni on Putinin puolella.Mutta kai ne piirakat siellä Mynälahden rannoillakin lämpenevät???

  • Putin muuten ei ole oikein innoistunut siitä Erosen käsvarsinauhakolumista. Ruotsalaisten ehdottama piirakka olisi varsinainen sopuratkaisu ja miellyttäsi varmasti Putiniakin, vaikka ehkä jatkuvasti olisi poliisi kimpussa tarkistamassa millainen piirakka on kyseessä, että riisipirakka vain perunapiirakka tai sulhaspiirakka, entä millainen rypysys jne. Piirakkatunnuksen kanssa joutuisivat myös syntyperäiset suomalaiset jatkuvasti tunnuskuvatarkastuksiin.- Mynämäki on kuuluisa piirakoistaan.

 6. Karjalaispoika sanoo:

  Mistähän piirakoista Mynämäki on kuuluisa?Asuin nuorena siinä naapuripitäjässä, kävin tosin Mynämäen linja-autoaseman vieressä olevalta nakkikioskilta ostamassa Lihapiirakan pari kertaa kuussa hyviä olivat ,tarkoitat kai niitä?Muille piirakoille en oikein ymmärtänyt siihen aikaan, paitsi äidin paistamille perunapiirakoille.

  • Lihapiirakoita ei ole enää myynnissä täällä. Ovat mynämäkeläiset tulleet kovin piheiksi; olisi selvästikin tarvetta yhdistyä ympäristökuntien kanssa ja liittyä vaikka Turkuun.

   Sivumennen sanonen kuulin uutisista, että se kansanedustaja James Hirvisaari erotetaan eduskuntaryhmästään viideksi kuukaudeksi. Siinä nyt menee sitten avustajankin työpaikka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s