Herra Wahlroosista demokratiassa eläkeläiset ovat uhka rahan vallalle

Herra Wahlroos kauhistelee vanhusten valtaa ja sen suoranaista uhkaa ökykapitalismile.  (Kuva Ilta-Sanomista)

*

Kauhea älläkkä nousi äskettäin jonkun pikkuriikkisen ja tuiki tuntemattoman kansanedustajan avustajaoppilaan blogikirjoituksesta ja itse kansanedustaja suljettiin pois eduskuntaryhmästä puoleksi vuodeksi. No, ei siinä mitään: tyhmyydestä sakotetaan ja puutaheinää puhumisellakin rajansa! Mutta joku toinen voi tosissaan ja kaikessa rauhassa raapustella 400 sivua demokratiaa ja köyhää kansaa,  vanhuksia ja sairaita vähättelevää tekstiä.  Selkääntaputtajia riittää!
– Epäreilua, sanoo köyhä kansa.

Köyhältä kansalta hymy hyytyy jo lukiessa lehtien kirjoituksia Björn Wahroosin ensimmäisen – ja toivottavasti viimeisen – kirjan Markkinat ja demokratia (Otava 2012) julkistamistilaisuudesta:
– Saadakseen puhtia talouteensa Euroopan on löydettävä keinot purkaa ainakin hyvinvointivaltion anteliaimmat piirteet, ja maahanmuuttoakin sopisi rajoittaa, Wahlroos julistaa.  Euroopan kilpailukyky palautuu hänen mukaansa sosiaaliavustusten ja muiden julkisten menojen rajuilla leikkauksilla. (TS 17.4.)

– Demokratia on alistettava kilpailulle  selittää Wahlroos, näin palautamme hallintoon valinnanvapauden ja ojennamme ihmiskunnalle takaisin ne vapaudet, jotka autoritaariset hallitukset, sota ja sosialismi siltä 1900-luvulla riistivät, neuvoo Wahroos.

Menneisyydestä siis Wahroosin mukaan löytyvä rahatalouden onnenajat.
– Totta totisesti, muistelee köyhä kansa: orjatyövoimalla Amerikan etelävaltioiden puuvillaplantaasien omistajat rikastuivat  ja reipas riistoon perustuva siirtomaapolitiikka 1800-luvulla rikastutti useimpia Euroopan maita.  Etelä-Afrikan rotuerottelu piti vallan valkoisten käsissä vielä 1900-luvulla – onhan näitä esimerkkejä! Ja toden totta: maassa, jossa ei taatusti ole demokratian häivääkään eli  Pohjois-Koreassa vasta kliffaa on tänäkin päivänä!

Tässä vielä Ilta-Sanomista (17.4.) muutamia  herra Wahlroosin  esittämiä kysymyksiä tyhmälle ja köyhälle  kansalle:
– Miksi keski-ikäisillä ei saisi olla enemmän ääniä vaaleissa kuin vanhuksilla, joilla  ei ole todennäköisesti tulevaisuutta edessään  kuin muutama vuosi?
– Mihin kattavaa vanhusten julkista terveydenhoitoa tarvitaan verrattuna esimerkiksi niihin koulutus- ja teknologiainvestointeihin, joihin tulevat sukupolvet perustavat oman vaurautensa ja hyvinvointinsa?

Tämmöisiä kysymyksiä pohtii oikein rikas mies.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, kirjat, mynämäki, politiikka, sano suoraan, vanhukset, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Herra Wahlroosista demokratiassa eläkeläiset ovat uhka rahan vallalle

 1. Hirlii sanoo:

  Nallukka on yhtä todellinen demokratian puolestapuhuja kuin moni muukin (ääri)oikeistopoliitikko. Se hänessä on hyvä, että hän tuo näkyville sen mielipuolisuuden jota emme tahdo oikein uskoa edes todeksi…Kanervakin on täysin viaton ja syytön kaveri, mutta niin vain sai ehdollisen vankeustuomion. On se niin väärin, että mies jonka sydämessä ei ole rikoksen muruakaan tuomitaan.

  ”Nalle Wahlroos ei ole vain menestyksekäs yritysjohtaja ja pankkiiri, vaan myös oppinut, syvällinen ajattelija.” sanoo Aleksander Stubb Hesarin verkkolehdessa. Hän kun on pahoittanut mielensä kun Timo Harakka ja muut vain haukkuvat Nallukkaa. Voi voi pikku Nallea.

  Meinaa kyllä hymy hyytyä, ei voi mitään.

  • Meidän on ihan turha naureskella Kreikalle: samanlainen sisäpiirihyväveliverkostojoukko meillä on. Kanervassa kulminoituu täydellinen piittaamattomuus ja kyky nähdä oikean ja väärän eroa ja samoin ukko on purrut hävyltä (tarkoittaa tässä häpeämistä) hännän, kuten vanha sanonta kuuluu.

   Samaa lajia on tämä Nalle. Ja naurettavia ovant myös rahamiesten takapuolta nuoleskelevat kuten Stubb.

   Yhtä Kataisen lausetta sentään arvostan: Katainen totesi tv-kommentissaan tästä Kanervan tuomioista, että jokin menttely saattaa olla kyllä niukin naukin lakipykälien mukainen mutta porsaanreikiä etsivää sekopöistä toimintaa ei voi hyvöksyä (ajatus ainakin oli jotensakin tämmöinen).

   • Karjalaispoika sanoo:

    Olen pitänyt Stubbia fiksuna kaverina(isähän on Viipurista)mutta jos hän TODELLA on sanonut että Nalle on ”syvällinen ajattelija”niin muutan kantaani.

 2. Karjalaispoika sanoo:

  Ihmeellistä että Nallea pidetään jonain talousnerona kun hän köyhän kansan rahoja Sampo yhtiön kautta sijoittelee esim.Nordeaan.Ollilakin oli suomessa Jumalan maineessa, miten on nyt Nokian laita?On jäänyt täysin jälkeen alan kehityksestä silloisen johdon takia.

 3. Hirlii sanoo:

  Pikkuinen Stubidomme TODELLA sanoi niin. Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää.

  ”Ruotsalaisessa Dagens Industri -lehdessä julkaisemassaan kolumnissa Stubb sanoo, että ”Nalle Wahlroos ei ole vain menestyksekäs yritysjohtaja ja pankkiiri, vaan myös oppinut, syvällinen ajattelija.”

  Lähde HS:
  http://www.hs.fi/kulttuuri/Stubb+HSn+arvio+Walhroosin+kirjasta+pohjanoteeraus/a1305560252908
  Dagens Industri 19.4.2012

  ”Björn ”Nalle” Wahlroos är inte bara en framgångsrik företagsledare och bankir, utan också en påläst, djup tänkare.”

  Lähde:
  http://www.alexstubb.com/fi/blog/1921/

  Ihan omalla naamallaan ja nimellään Stubb tämän maailmalle halusi nyt rykäistä, naama iloisessa virneessä. Että sillä tavalla Pikku-Ale, reipas ja iloinen poika. Hän kai haluaa myös sellaisen yhteiskunnan kuin mitä Björnin syvällinen mieli visioi.

  Esko Seppänen kutsuu Wahlroosia ”kansallisajattelijaksi” täällä: http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103478-nallukka-wahlroos-kansallisajattelija

  Wahlroos on todellinen kansallinen ihme. Ajattelultaan. Kun hän kuolee, niin hänet voisi kai jotenkin varmaan balsamoida ja laittaa näytille. Lipputuloilla voitaisiin kustantaa jotain lystiä ja yhteistä iloa suomalaisille. Hänen asenteensa ovat aika lähellä niitä joita on myös yhdellä norjalaismiehellä. Anders myös kirjoitti manifestin ja kuuluu olevan jonkunmoinen ritari ja maailmanpelastaja, hänkin.

  • Kyllä se Guggenheimi ptää Helsinkiin saada: oivallinen ja arvoka mauseleumi Wanhroosille. Hänet voitaisiin sijoittaa sinne jo ennen manan majoille menoakin. Pojat voivat sitten köydä siellä suutelemassa hänen kättään. Kyllä tuommoisella miehellä pitäisi tehdä bisnestä, varsinainen Suomi-brändi koko mies!

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Ilman muuta Guggenheim Helsinkiin nyt kun Berliini haluaa siitä luopua.Kyllä Helsingin täytyy
  ottaa vastuu Euroopan taiteesta.Muotokuva Nallesta ja Ollilasta saavat ulkolaiset käydä ihmettelemässä Suomen talousihmeen luojia.

 5. Hirlii sanoo:

  Tai: Nalle pitäisi viedä saunailtaan tietyniän-ylittäiden-naisten kanssa. Tämä nimittäin pätee ihan missä tahansa. Eräs miesjohtaja totesi kerran tämän ääneen alaisilleen eräässä työyhteisössä: ” Olette sen tietyniän ylittäneitä naisia ja en minä teille mitään mahda, en minä pysty johtamaan teitä”. Semmoinen oppi tuli hänelle, eikä naiset olleet edes ilkeitä häntä kohtaan, mutta hän oppi kuulkaas ja hänestä tuli ihminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s