Outolemmen narinoita (Pakinaperjantai 20.4.2012)

Outolemmen kaverit nauttivat jo työnsä tuloksista.

*

Outolempi  tiesi sydämessään, ettei ollut tehnyt mitään väärää. Poikien kanssa oli aina pidetty yhtä ja hauskaa. Jotenkin kohtalo nyt oudosti heitteli, joku  viskeli kiviä rattaisiin. Lain pitkä koura oli tarttunut Outolempeä tukevasti niskavilloista.

– Voi, voi, voi, valitti Outolempi kourassaan yksiselitteinen käräjäoikeuden päätös: puolitoista vuotta ehdollista .
– Mutta sydämessäni tiedän, etten ole tehnyt mitään väärää, Outolempi narisi.
Vähän lohdutti se, että kaverit pistettiin saman tien kiven sisään, pahin ketku kuudeksi vuodeksi.
–  Sydämessäni tiedän, etten ole tehnyt mitään väärää, voivotteli Outolempi.
Vahtimestari tilasi varmuudeksi ambulanssin.

Hoitajatar Virtanen astui potilashuoneeseen, jossa Outolempi  narisi sydänalaansa pidellen.
– Sydämenne on tosi pahassa kunnossa, hoitajatar töksäytti tylysti,  eikä se ole ihmekään, sillä sydänfilmissä näkyy selvästi, että läpät eivät toimi, Paha juttu.
– Voi, voi, voi, voi, narisi Outolempi, sydämessäni tiedän, etten ole tehnyt mitään väärää!
– Ette voi tietää, sanoi lääkäri joka astui potilashuoneeseen röntgenkuvat käsissään, näistä kuvista näkyy, että teillä ei ole sydäntä ollenkaan, ei ole ollut moneen vuoteen!

 
– Näin käy lahjusten ottajille, antajille ja kananpaskan kantajille, luennoi lääkäri, ensin sydän laajenee ja sitten se kovettuu ja mustuu ja  lopuksi pläjähtää ulosteen mukana vessanpönttöön. Jää tyhjä aukko rintaan. Kyseessä on eläinperäinen nallebjörnivirus, johon ei mikään tehoa. Näin käy etenkin ahneille, verkostoituneille korruptiomiehille, lääkäri luennoi etusormi opettavaisesti pystyssä.
– Olisiko nyt näin viimeiselle matkalle lähdettäessä katumisen paikka, kysyi paikalle kutsuttu pappi  kaivellen laukustaan kirkkoviinipulloa ja öylättipurkkia.

Lääkärin kääntyessä ovelle päin Outolempi näytti  hampaat irvessä keskisormeaan naristen viimeisillä voimillaan:
– Sydämessäni tiedän, etten ole tehnyt mitään väärää!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

15 vastausta artikkeliin: Outolemmen narinoita (Pakinaperjantai 20.4.2012)

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Kuinka olikaan, mieleeni tuli herra Ilkka Kanerva;/
  Hänkään ei ole tehnyt mitään väärää, vaikka suoraan on ottanut lajuksia vastaan;DD

 2. Deme sanoo:

  Tämä kaunis pakina kertoo selvästi puhdassydämisistä ja kirkasotsaisista miehistä. Voin nähdä sieluni silmin kuinka hra Outolempi tovereineen istuu käsi kädessä rivissä Pelson kappelin etupenkissä ja laulaa tahdissa ruumistaan huojutellen kanttorin puuttuessa a capellana Deep in my heart, I do believe. We shall overcome some day.

 3. Näitä kirkasotsaisia miehiähän maassamme on: joku turkulainen herra W kehitteli tuottoisaa asuntokauppaa: ostaa asunnon ja myy sen takaisin ostajalle saaden sievoiset summat voittoa, jotain toista herra O:ta pidetään vuosikausia jumalan intarnaationa, kunnes huomataan, että eihän se ole kuin ketku, joka jättää oikeaan aikaan uppoavan kännykkävaltakunnan – onhän näitä. Mutta kauniisti varmasti laulavat kirkkokuorossa kaikki yhdessä. Vaan taitaa kuorsta tulla vähän liian suuri, ei mahdu pieneen kirkkoon ollenkaan. Ja tämä yksi rohmuroisto ei ole moksiskaan, vaikka istuu jo kiven sisällä. Ikuisena optimistina suunnittelee tulevaisuuttaan iloisin mielin, on jo tehnyt tiedusteluja opiskleumahdollisuuksista, kun kerrankin on taattu opiskelurauha. Niin sitä pitää, kilpailu kiristyy kaikilla aloilla ja taitoja on pidettävä yllä.

 4. Savu sanoo:

  On se kummaa, kun politiikkoja usein sorretaan, eivätkä he saa tehdä omasta mielestään vain yhteskuntaa palvelevia päätöksiä edes rahan voimalla. Varmaan kaikki poliitikot yrittävät parastaan mutta harvoin se onnistuu niin, että kaikki tykkäisivät vain hyvää.

 5. Karjalaispoika sanoo:

  Kansahan on nämä politiikot valinnut katsokaa peiliin.

  • Sehän tässä erityisen huolestuttavaa on, että nämä puhdassydämmisten irvikuvat ovat rappaeuttamassa koko kansakunnan selkärankaa: Ihmiset alkavat pitää täysin oikeutettuna kaikenlaista ketkuilua ja ajatella myös niin, että mitä isot edellä sitä pienet perässä. Ja niinkin pöllöjä on joukossa, että uskovat tuota viattomuuttaan todistelevaa arkkienkeliä – ja äänestävät sitä peijoonia taas seuraavissa vaaleissa. Mistään korruptiosta ei päästä koskaan eroon, jos tuommoisia suositaan.
   Naurattaa kyllä tämä median haukkuminenkin: ilman sen paljastuksia monet lahjuksenotot ja -annotja muut väärinkäytökset olisivat jäänet tutkimatta.
   Rahan edessä alkaa omatuntokin nöyrtyä ja lopulta kokonaan sammua. Vieläköhän kukaan muistaa sanontaa ”Rehellisyys maan perii”?

 6. Karjalaispoika sanoo:

  On hienoa että suomessakin MEDIA on vapautunut(Kekkosen ajoista)ja uskaltaa paljastaa herrojen ketkuiluja.Suomi on pääsemässä pikkuhiljaa länsimaiden tasolle lehdistön riippumattomuudessa ja vapaudessa.

 7. Aili Nupponen sanoo:

  Roiston on oltava hyvin koulutettu ja täysin oppinut, jotta voisi välttää tiilenpäiden lukemisen;))
  Ja hänen on osattava puhua hyvin vakuuttavasti kansalle, jotta se äänestäisi häntä, oppinutta miestä (tai naista)…Lain kiertäminen ja porsaanreikien etsiminen se varsin tarkkaa puuhaa on, jotta voisi välttää lainlaatijan tekemät ansat.;DD

  • Näin se on: nykjyaikana ilman kunnon koulutusta ei pääse edes roistoksi ja kansanedustajanakin on vöhän heikoiulla, jos ei ole kouluja käynyt roisto.

   Tämä on kerta kaikkiaan sikamaista, sillä ihmisten usko lakiin ja järjestykseen seka kansanedustajien reellisyyteen alkaa olla vähissä.

 8. Karjalaispoika sanoo:

  Jo kuuluisa pankkiryöstäjä Volvo-Markkanen (Tanskassa,Norjassa ja Ruotsissa) sanoi että todelliset ryöstäjät menevät takaovesta sisään ja kavaltelevat (vahingossa)rahat tileilleen.
  Hänen kaltaisensa ajelevat varastetulla Volvolla ja heiluvat pyssyjen kanssa eivätkä saa kuin murto-osia niistä summista jotka herrojen tileille Neitsytsaarille ja muualle livahtaa epähuomiossa.

  • Volvo-Markkanen oli täysin oikeassa: todelliset rosvot istuvat itse erilaisssa johtokunnissa ja hallituksissa, ohjailevat rahavirtoja – omille tileilleen täysin ”laillisesti” .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s